... (schot)

1e klasse (3e fase) 7

3 februari 2024 8:30

Anoniem

GDC kwam op bezoek naar de Zwaaier, in de vorige fase al tegengekomen en wij toen 5-1 van gewonnen. Wedstrijd begon toen wat later, omdat de tenue's nog in Eethen waren. Vandaag waren ze keurig op tijd inclusief tenue's. Maud(1goal⚽️) en Rianna gingen met de MO13-2 mee, 0-6 winst in Brakel. Yara en Pauline gingen na onze wedstrijd met de MO11-1 naar GRC in Giessen, jammer genoeg met 1-0 verloren. MO15-1 had ook graag iemand van ons mee gehad, maar niemand was deze keer bereid om aan te sluiten. Ze zijn gelukkig met een mooie 0-3 winst uit Wadenoijen terug gekomen. Het was dus weer een aardige duiventil 😉.

Na een mooie dik verdiende winst vorige week in Oosterhout was het vertrouwen groot binnen het team om ook vandaag voor de winst te gaan. Op een winderig hoofdveld floot Justin Van Breugel de wedstrijd klokslag half 9 in gang. We starten weer🥴 rommelig zonder duidelijk spelbeeld. We hadden moeite met de tegenstander die over goede echt voetballende meiden beschikte. Na een rommelige corner waar de bal te lang rond onze 16 dobberde was het een speelster van GDC die de ruimte kreeg om uit te halen en dit ook deed, 0-1!
We stonden weer met beide benen op de grond. Er moest door ons echt volle 100% gegeven worden om dit recht te zetten. Na 23 minuten was het weer GDC die in de 16 de ruimte kreeg om uit te halen, 0-2! We kwamen weinig tot bijna niet in ons eigen spel. Misschien was het de tegenwind?  Echt veel meer kansen heeft GDC ook niet gehad, kwaliteit van van de tegenstander om elke kans ook daadwerkelijk te benutten!

0-2 rust, we wilden de meiden toespreken. Echter zat er al een ander team in onze kleedkamer die al vroeg in hun voorbereiding zaten om om 10 te spelen, waardoor we helaas een hele rommelige rust hebben gehad.

Slecht waren we niet en wij geloofden erin dat we ons terug gingen knokken. Allrounder Yara ging van de laatste vrouw wat ze keurig invult naar de spits!
We kregen meer ruimte om onze aanvallen te creëren. Met de onvermoeibare Pauline en Yara voorin de jongste 2 telgen van de MO13 kreeg de achterhoede van GDC het moeilijk. Na 36 minuten was het Yara die knap en snel van de verdediging wist te ontsnappen en Pauline weer op de juiste plaats zag inlopen. Pauline wist na deze prachtpass de aansluitingsgoal te scoren, 1-2! 2e helft was leuker om naar te kijken, GDC kreeg haar kansen waar Esmee er nog een aantal goed uit wist te houden. Ook wij kwamen af en toe gevaarlijk voor het doel. Yara wist zich na wederom een mooie actie goed vrij te spelen waarna ze met een strak schot helaas de bal aan de verkeerde kant van de paal plaatste! We telden hem al, maar helaas rakelings langs buitenkant paal. We roken de gelijkmaker, maar echt gevaar konden we hierna niet meer leveren. GDC bleef ook gevaarlijk die nog de 1-3 wist te maken met hun behendige voetbalsters. We hebben gedaan wat we konden, maar het zat er vandaag niet in. 1-3 verlies tegen denken we wel een iets betere tegenstander. Justin en Ferry bedankt voor de arbitrage deze morgen💪👌! En meiden niet getreurd, er komen nog wedstrijden genoeg!

Komende 2 weken staan er geen competitie wedstrijden gepland. We willen de 17e nog proberen een oefentegenstander te vinden al valt dit niet mee. We hebben de wens om met het complete team 15 stuks een wedstrijd te spelen, dit kan alleen met een oefenwedstrijd. Al diverse clubs benaderd maar steeds nee ivm.vakantie. Misschien dat we doordeweeks met de MO13-2 nog een wedstrijd kunnen spelen, daar informeren we jullie z.s.m. over. Aanstaande zaterdag spelen de MO15-1 en de MO13-2 wel die zullen vast weer aankloppen om hulp uit ons team. Wat we je jullie ook niet willen onthouden is de vrouwenklassieker Ajax-Feyenoord aanstaande zaterdag in de Johan Cruyff Arena! Misschien leuk om eens een keer mee te maken voor de dames. Allemaal een fijn weekend, we zien elkaar Maandag weer.