65'

1e klasse (3e fase) 1

27 januari 2024 10:00

Anoniem

Vorige week kon de wedstrijd niet doorgaan, aangezien we geen mogelijkheid hadden gehad om te kunnen trainen. Om de zaterdag niet helemaal verloren te laten gaan, zijn we bij Self Improvement wezen trainen onder leiding van Sanne Tamerus. Dit was een geslaagd uurtje en de meiden hebben goed en hard getraind 👊🏻

Vandaag 27 januari staat op het programma Kozakken Boys – Theole ⚽ De eerste wedstrijd na de winterstop en ook zo de eerste wedstrijd van de competitie, waar we er alles aan gaan doen om eerste te worden.
9:15 verzamelen bij de Zwaaier. Lichte vorst op het veld, maar het zonnetje kwam al op. Vandaag is Zippora afwezig. Lynn vanuit de MO13 zou ons komen versterken, echter heeft ze haar vinger gebroken afgelopen week tijdens de training, beterschap Lynn! We moeten het dus met onze eigen meiden doen, maar ook met 1 wissel hebben we daar alle vertrouwen in!
De meiden toegesproken en aangegeven dat als het echt niet gaat, ze het aan moeten geven, anders even op je tanden bijten. Met die instelling gingen we ook het veld op.
Veronique op keep. Sanne, Guusje, Lynn en Lea in de verdediging. Het middenveld word bezet door Jente, Naomi en Sofija. In de aanval Femke, Lynne en Maaike. Julia den Breejen begint op de bank.
Marcel Visser is wederom bereid om de wedstrijd te fluiten en vandaag mag dat gedaan worden op het hoofdveld! Om 10:00 word er door Marcel gefloten voor de start van de wedstrijd.
In de 3e minuut neemt Femke een Corner welke net door Lynne voor het doel langs word geschoten. We zijn in de eerste 10-15 minuten goed aan de bal en creëren diversen kansen en geven weinig weg. Toch zakt het systeem wat weg en staan we niet altijd goed te voetballen. Theole komt in de 25e minuut goed door onze verdediging heen en de spits van Theole gaat alleen op de keeper af. Veronique wacht goed en komt op het juiste moment uit en voorkomt door top keepers werk de 0-1.
Na 35 minuten fluit Marcel de eerste helft af en gaan we met de brillenstand richting de kleedkamer.

De trainers nemen de eerste helft door en geven duidelijk aan waar het misgaat. Je ziet dat we een stukje wedstrijd ritme missen en niet altijd even scherp zijn, het is een lange bespreking maar na 15 minuten begeven we ons weer naar het veld met de instelling om de wedstrijd te winnen!

De aftrap is voor ons en de meiden gaan er weer voor. In de 40e minuut geeft Femke de bal voor en schiet Lynne de 1-0 binnen. Na het doelpunt voetballen de meiden wat vrijer. In de 49e minuut schiet Jente de bal de 16e in, via de kluts komt deze terecht bij Femke, welke de bal het doel in schiet. Er is een lichte twijfel over buitenspel, maar het doelpunt word goedgekeurd.
Daarna blijven we sterk aan de bal, toch weet de rechts voor van Theole vanaf de 16 met een mooi boogschot de 2-1 binnen te schieten.
Toch word er goed gevoetbald en creëren we een corner. Femke neemt de corner, waarna Naomi de 3-1 binnen schiet.
Niet veel later fluit Marcel af en hebben we de eerste 3 punten in de pocket.

We kunnen terug kijken over een goede wedstijd, waarin we in de tweede helft goed hebben laten zien wat we kunnen.