1e klasse (3e fase) 1

6 april 2024 10:00

C.A.P. Cornet

Zaterdag 6 april

Vandaag staat op het programma Kozakken Boys – Sparta 30 op de Zwaaier. Vorige week hebben we daar 0-0 gespeeld. Waar we een goede 1e helft speelde maar een slechte 2e helft. I.v.m. tijd gebrek zijn we toen niet aan een verslag toe gekomen.
Vandaag wisten de meiden dus wat hun te wachten en te doen stond.
Julia B is afwezig i.v.m. een blessure aan haar knie, maar kwam onze ploeg wel aanmoedigen 💪🏻
De wedstrijd word gestart met een pascontrole. Er is een speelster van 2007 waarvan volgens Sparta 30 een dispensatie is aangevraagd bij de KNVB. Voor de rest lijkt het te kloppen en besluiten we de wedstrijd te beginnen.
In de basis starten op doel Veronique en in de verdediging Lea, Lynn, Guusje, Sanne, daarvoor Sofija, Naomi en Jente. In de aanval beginnen Zippora, Lynne en Femke. Maaike en Julia T beginnen op de bank.

De meiden beginnen goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut weet Femke de bal goed op Lynne te steken welke de bal rechts het doel in werkt 1-0. ⚽
Dat is lekker starten.
We blijven goed aan de bal. Naomi weet de bal goed op Zippora te spelen, maar deze schiet buitenkant paal.
In de 15e minuut is dat het eerste schotje van Sparta 30, maar niet iets waar Veronique van schrikt.
Daarna blijven goed aan de bal, passen goed over. Alleen missen we scherpte in de laatste pass.
Aan het einde van de eerste helft schiet Zippora nog net naast, maar daar blijft het bij.

In de rust de meiden goed te gesproken. We staan 1-0 voor maar Sparta 30 loert op de counter. Blijf scherp, blijf strijden voor de bal en speel goed over.

Met goede moed gaan we weer richting het veld.
Sparta 30 heeft wat aanpassingen doorgevoerd aan de opstelling en hier door merk je dat het direct feller word op het middenveld.
Toch weten we goede kansen te creëren via Julia T op Femke, net naast en Jente nog maar eens met een afstandsschot op de paal.
De duels worden inmiddels feller, maar de meiden houden stand. In de 30e minuut is het nog even flink de adem in houden als Sparta 30 een goed schot op de kruising weet of te vuren. De coach zakt al bijna door de grond, maar dan komt Veronique nog even met een prachtige redding, waardoor de 1-0 blijft staan.
In de laatste minuten worden diverse goede verdedigende acties uitgevoerd door de verdediging.
Marcel fluit de wedstrijd af en hebben we de 3 punten binnen 🥳
De tweede helft hebben de meiden goed gespeeld, goed overgespeeld en hard gewerkt. We moeten alleen proberen meer te gaan scoren waardoor we het ons zelf wat makkelijker kunnen maken.

Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij GJS. Deze punten zijn enorm belangrijk voor het kampioenschap. Dus zullen de meiden keihard gaan strijden voor deze punten. Zien we jullie daar?!