4014MJ
WADENOIJEN
tel. 0344-662696

Zaterdag 3 februari
Op het programma staat vandaag om 11:00 Wadenoijen – Kozakkenboys, om 9:40 verzamelen bij de Zwaaier en om 9:45 vertrekken we richting Wadenoijen 🚗.
Daar aangekomen gaan de meiden naar kleedkamer 4 en de coaches nog even richting de koffie en thee. Wanneer we deze aan het nuttigen zijn, komt de trainer van de Wadenoijen vertellen dat ze niet genoeg speelsters hebben 😳. Ze hebben maar 10 meiden. 9 tegen 9 is geen optie omdat ze geen extra doelen hebben ( een 9 tegen 9 veld is kleiner) of we moeten met kleine doelen gaan spelen, maar dat zien wij niet zitten. Na wat overleg besluiten we 10 tegen 10 te gaan spelen op een groot veld en niet 2x 35 maar 2x 30 minuten te spelen.
De kleedkamer in om de opstelling door te nemen. Het word een 1-4-3-2 systeem.
Naomi is een weekendje weg en kan er dus helaas niet bij zijn. Voor de rest zijn we helemaal compleet. Julia Tak is vanaf vandaag speelgerechtigd voor onze MO15-1 💪🏻
We beginnen met Veronique op doel. In de verdediging Sanne, Guusje, Lynn, Julia d B. Daarvoor Jente en Lea. De mid positie word ingevuld door Sofija en in de aanval nemen plaats Femke en Lynne.
Zippora, Maaike en Julia T nemen plaats op de bank.
Er staat weer veel wind, niet zoveel als de vorige keer (4-7 winst) maar toch genoeg om serieus rekening mee te houden.
Om 11:00 trapt Wadenoijen de wedstrijd af. We beginnen met tegen wind, maar zitten er vanaf het begin goed op. Soms is de het opletten met de wind, maar we zijn direct de bovenliggende partij. In de 15e minuut zetten we een goede aanval op en Zippora weet met een goed schot de keepster te passeren.
Daarna weten we nog een aantal kleine kansen te creëren maar echt gevaarlijk worden we niet.
Met 0-1 gaan we de rust in.
Tijdens de limonade en een verdiend koekje nemen we de eerste helft door.
Focus moet vooral liggen in beter overspelen, we hebben de wind nu mee en verwachten wat meer kansen te kunnen creëren.

De tweede helft trappen wij af, houden het overzicht en zetten een goede aanval op over rechts. Femke geeft de bal voor en Lynne schiet de 0-2 binnen. Dat is nog eens een flitsende start.
Daarna blijven we goed, creëren een paar kansen. In de 45e minuut is het Wadenoijen die een hands bal maakt in de 16 waardoor we een strafschop krijgen.
Lynn mag (lees moet 😂 van de coach) de strafschop nemen en zij schiet hem vlekkeloos binnen 0-3 !
Daarna nog een paar kansjes voor ons en door goed verdedigend werk kom de tegenstander niet aan echte kansen toe.
Voor het doelsaldo hadden een paar doelpunten nog fijn geweest, maar over het algemeen hebben de dames een hele goede wedstrijd gespeeld 👊🏻