GORINCHEM
tel. 0183-624375

SVW – Kozakenboys
Zaterdag 23 maart
Om 9:05 verzamelen en om 9:15 vertrekken we vanaf de Zwaaier richting Sportpark Molenburg.
Daar aangekomen zoeken we kleedkamer 3 op. De meiden kleden zich om en daarna beginnen we aan de bespreking. De trainers hebben besloten om met het nieuwe systeem te beginnen, we leggen het aan de meiden uit en nemen de opstelling door. Veronique op doel. In de verdediging Julia d B, Guusje, Lynn, Lea. Op het middenveld Naomi, Jente, Femke en Julia T. In de spits Lynne en Maaike. Sanne, Sofija en Zippora beginnen vanaf de bank. Daarna gaan we richting het hoofdveld, waar veel wind staat.
We vragen aan de coach of ze andere shirts hebben, want de shirts lijken redelijk veel op elkaar weten we van eerdere wedstrijden. De trainer is lang weg, maar helaas zijn er geen andere shirts.
De scheidsrechter roept de meiden naar de middencirkel, waar nog het een en ander aan sieraden moet worden verwijderd voor we aan de wedstrijd mogen beginnen.
Om 10:15 trapt SVW af. Met de wind in onze rug beginnen we aan de wedstrijd. Het eerste kwartier zijn we goed aan de bal, maar een aantal passes zijn nog wat slordig. Naast een kansje van Naomi creëren we niet veel.
In de 16e minuut komt er een goede aanval. Lynne speelt de bal goed op Femke, welke de 0-1 binnen schiet.
Niet veel later maken Julia d B, Julia T en Lynne plaats voor Sanne, Sofija en Zippora.
We krijgen daarna nog wat kansen van Jente op de keepster, Naomi en Sofija net naast.
In de 30e minuut neemt Femke een corner alleen Naomi werkt deze net over.
Julia T komt daarna weer in het veld voor Jente.
In de 35e minuut is het voor het eerst dat SVW een kans weet te creëren doordat de verdediging niet goed staat, maar deze gaat gelukkig net naast.

Daarna gaan we de rust in.
We hebben niet veel weg gegeven, maar onze passes zijn net niet nauwkeurig genoeg of we zijn te gehaast, dat moet beter in de tweede helft.
We hameren er op, dat de meiden goed moeten opletten dat de tegenstander nu de wind mee heeft, dus dat je scherp bent achter in.

We trappen de tweede helft af.
We zijn beter aan de bal, creëren enkele kansen met Maaike, Zippora en Lynne.
In de 51e minuut profiteert Julia T van een fout van SVW, speelt Lynne aan en die schiet de 0-2 binnen. Twee minuten later paast Femke op Lynne en schiet de 0-3 er in.
Niet veel later geeft Jente nog maar eens een “Jente schot” vanaf ongeveer 25-30 meter en schiet de 0-4 binnen.
We zijn goed aan de bal, passes zijn goed en bij vlagen spelen we heel goed voetbal.
In de 31e minuut schiet Lynne op aangeven van Zippora de 0-5 binnen.
Niet veel later fluit de scheidsrechter af en kunnen we terug kijken op een goede wedstrijd. De 1e helft was goed en de 2e helft hebben de meiden met z’n alle nog beter gepresteerd en zichzelf beloond met een aantal mooie doelpunten.