4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Zaterdag 10 februari

Vandaag staat op het programma de inhaal wedstrijd tegen LRC uit Leerdam. Om 10:45 verzamelen op de Zwaaier. Vandaag zijn we helemaal compleet en vertrekken we met 14 meiden richting Leerdam. Daar aangekomen gaan we naar kleedkamer 15.
De meiden kleding zich om en de coaches nemen de opstelling door.
We beginnen met Lea, Lynn, Guusje en Julia d B in de verdediging. Op het middenveld Julia T, Naomi en Jente. In de aanval Zippora, Lynne en Femke.
Maaike, Sanne en Sofija beginnen vanaf de bank.
We begeven ons richting het veld en beginnen met de warming-up. Rond 12:00 worden de meiden richting de middelcirkel geroepen en geeft de scheidsrechter aan, dat alle kettingen uit moeten. Met wat tegenzin en gemopper worden alle kettingen uitgedaan.
Daarna word er door ons afgetrapt.
In het eerste kwartier word duidelijk dat we met een goede tegenstander te maken hebben, ze zijn harder, feller en willen graag de bal hebben. Ook worden er een paar redelijke overtredingen gemaakt op Naomi en Jente,
In de 15e minuut wisselen Jente, Julia en Lea en betreden Sofija, Maaike en Sanne het veld.
In de 21e minuut komt de eerste kans van de wedstrijd voor LRC maar deze gaat net voor langs.
In de 30e minuut is het Sofija die vanaf buiten de 16 een schot op doel geeft, de keepster staat niet goed, maar de bal beland op de paal.
Net voor de rust weet LRC er weer goed door te komen, maar ook deze bal gaat net voor het doel langs en gaan we dus met 0-0 rusten.

In de rust de meiden toegesproken en de opstelling hier en daar wat aangepast. Julia Tak gaat naar de rechts voor positie, Femke naar de Mid Mid en Naomi naar de Links Mid. Na het sapje en een koekje begeven we ons weer richting het veld.

We beginnen goed aan de tweede helft, hebben iets meer controle, maar echte kansen weten we niet te creëren. In de 48e minuut komt er een schot van LRC, maar Veronique kan deze goed pakken.
In de 58e minuut krijgen we een corner deze word genomen door Femke, helaas schiet Lynn net naast het doel.
Dan is er in de 60e minuut een uitbraak van LRC waarbij de spits één op één op Veronique afgaat, maar door echt uitstekend keepsters werk van Veronique blijven we op 0-0 staan. Ook in de 66 minuut laat Veronique weer even zien waarom we zo blij met haar zijn en met een goede redding weet ze ons nog steeds in de wedstrijd te houden.
De meiden blijven strijden zowel fysiek als verbaal, in de allerlaatste minuut gaat Lynne nog goed door op de keepster van LRC, deze laat de bal los Lynne kapt haar uit maar schiet net tegen de buitenkant van de paal, daarna fluit de scheidsrechter af en blijft de brillenstand op het scorebord staan.
Gezien het verloop van de wedstrijd was een gelijkstand ook wel het meest eerlijk, maar ja je hoopt toch altijd op 3 punten.
Voor nu hebben we 2 zaterdagen geen wedstrijd. Deze week word er nog volop getraind, de week er na in de vakantie zullen er geen trainingen zijn.

Zaterdag 2 maart staat de thuiswedstrijd tegen SVW op het programma, zien we jullie daar weer ?!