1e klasse (2e fase) 5

4 november 2023 10:00

M.C. van Burgel

Zaterdag 4 november

Vandaag staat op het programma Kozakken Boys tegen Hardinxveld. De ploeg die we in de 1e fase niet tegen kwamen en uit eindelijk op doelsaldo op de tweede plek eindigden.
9:15 verzamelen op de Zwaaier. De wastas stond samen met Julia in de file, dus we konden iets later omkleden, omdat Hardinxveld ook in het wit/rood speelt hebben we de blauwe uit shirts aangetrokken.
Het is een prima voetbal weertje, alleen staat er wel een redelijk windje.
Lennart is een weekendje weg, maar voor de rest is onze eigen team compleet en vanuit de MO13-1 kwamen Lynn en Maud over. Welke met hun eigen team een 3-2 overwinning hadden binnen gesleept.
We starten met Sanne, Guusje, Lynn en Lea in de verdediging. Daarvoor Jente, Naomi en Sofija en in de aanval Femke, Zippora en Lynne. Op de bank beginnen Julia, Lynn en Maud.
Om iets over 10 trapt Hardinxveld af. We zitten er goed op, alleen is het wel Hardinxveld die in de 3e minuut de eerste kans krijgt, maar door goed keepers werk van Veronique komen we goed weg. Daarna is het Femke die in de 4e minuut de lat weet te raken bij Hardinxveld.
In de 13e minuut zetten we een goede aanval op. Femke legt terug op Naomi en die schiet de 1-0 binnen!
Daarna word alleen Hardinxveld steeds beter aan de bal en weet hun linksvoor er telkens goed door heen te komen.
In de 17e minuut word er erg slecht verdedigd. Hardinxveld geeft een goede voorzet. Lea wil deze weg werken, maar schiet hem helaas in ons eigen doel 1-1.
In de minuut er na staan we te slapen en word de 1-2 binnen geschoten. Daarna word het spel niet beter. Er word te weinig druk gezet, er word geen inzet gegeven.
Met een 1-2 stand gaan we de rust in.

In de kleedkamer gaat het er nog kalm aan toe. De meiden weten zelf goed te vertellen waar de problemen liggen en wat er gedaan moet worden en dat we zeker nog kunnen winnen.
Met die instelling lopen we ook weer richting het veld.

Maar het komt er niet uit. De tweede helft verloopt ook niet goed. Er is veel frustratie en niet iedereen geeft de volle 100%. We krijgen zeker kansen om de 2-2 binnen te schieten, maar de bal wil er niet in. We proberen nog aanvallend te wisselen maar we krijgen niet het gewenste resultaat. Helaas heeft niet iedereen de instelling om hier in ieder geval nog een punt uit te halen.

Vandaag sinds lange tijd hebben we weer een wedstrijd verloren, jammer wat het was niet nodig geweest.

Deze week gaan we onze rug weer rechten en gaan we zaterdag 3 punten met z’n alle op halen bij EBOH !