Anoniem

Zaterdag 16 december.
Vandaag staat de inhaal wedstrijd KB – Oranje-Wit op het programma.
Waar we 2 weken geleden nog een fitte selectie hadden, was dat vandaag wel anders. Ook de MO13 en MO17 konden maar net een team bij elkaar krijgen, dus we ging met onze eigen meiden aan de slag.
Om 9:15 verzamelen op de Zwaaier in kleedkamer 1. Alle pijntjes even doorgenomen, maar we zouden voor de 3 punten gaan, dan maar even doorbijten. 💪🏻
Om 10:00 gingen we starten op het hoofdveld. Marcel Visser nam de scheidsrechterstaak voor zijn rekening en als vlagger betrad Tineke Dekker het veld en heeft dit voor de eerste keer ook super gedaan. Marcel en Tineke bedankt! 👊🏻
Vanaf het fluitsignaal beginnen we goed aan de wedstrijd. Wat resulteerde in een goeie kans voor Lynne, maar deze ging net naast.
In de 14e minuut word er goed druk gezet door Lynne, pakt de bal af en geeft voor. Femke krijgt de bal en schiet op het doel. Deze word net door de keeper wegwerkt. Naomi zet gelijk de druk er weer op, verovert opnieuw de bal en legt af aan Zippora welke de 1-0 binnen schiet. Een mooi doelpunt, als team gedaan en door te blijven werken!
Daarna blijven we goed aan bal, toch komt er in de 23e minuut een aanval waarbij we de bal niet goed wegwerken, de rechtsbuiten van Oranje-Wit komt er doorheen en schiet op het doel, de bal glipt net onder Veronique door en de 1-1 komt op het scorebord.
Toch zijn de meiden nog niet van slag en blijven goed aan de bal. Femke geeft in de 28e minuut de bal goed voor en Lynne schiet de 2-1 binnen.
Daarna zie je hier en daar de vermoeidheid er inkomen, gelukkig word er daarna afgefloten voor de rust.

In de rust alles nog een rustig doorgenomen, een paar meiden geven aan toch niet helemaal lekker te zijn. We hebben nagenoeg geen wissels dus we zullen het er mee moeten doen. Probeer goed over te blijven spelen en de bal in de ploeg te houden.

We trappen de tweede helft zelf af, het eerste kwartier zijn we nog wel de betere ploeg, daarna zie je toch dat we wat inzakken en de ruimtes groter worden.
In de 50e minuut komt het eerste echte gevaar van Oranje-wit in de tweede helft maar deze weet Veronique goed te stoppen.
Maar in de 51e minuut komt weer de rechtsvoor van Oranje wit er goed doorheen, schiet in de verre hoek en via de binnenkant van de paal valt de 2-2 binnen.
Daarna is het volhouden, Femke weet nog een goede voorzet te gegeven, maar helaas kunnen Lynne en Zippora er allebei net niet bij.
Marcel fluit af en eindigen we de wedstrijd met een gelijk spel.
De meiden hebben vandaag goed gestreden het was jammer dat we vandaag dankzij de werkendamse griep golf 🤒niet helemaal fit waren, anders weet ik zeker dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen. Voor de eindstand maakt het niet uit. Een hele nette tweede plek !
De dames hebben het heel goed gedaan in de eerste klasse en we zijn super trots op ze.
Nu is de winterstop begonnen, even geen trainingen, geen wedstrijden (alleen nog een kersttoernooi), lekker uitrusten en genieten van de feestdagen.

Hardinxveld weet hun wedstrijd tegen Papendrecht met 3-0 te winnen. Wij willen hierbij Hardinxveld feliciteren 🥳 met hun eerste plek in fase 2.