3328LE
DORDRECHT
tel. 078-6511691

Zaterdag 11 november

Voor de coach begon de dag al vroeg. Zijn ene dochter was ziek, maar had wel de wastas van de MO13-1, dus om 6:45 🥱 richting KB om de wastas te brengen, om vervolgens om 7:00 een appje te krijgen dat de tegenstander de wedstrijd had afgelast. 😭
De meiden van de MO15-1 moesten om 9:00 verzamelen bij de Zwaaier. Vandaag staat een uitwedstrijd tegen EBOH uit Dordrecht op het programma.
Vanuit de MO13-1 sluiten Lynn en Melteda aan. Sofija is geblesseerd maar gaat wel mee als supporter 💪🏻! Voor de rest zijn we compleet.
Aangekomen bij EBOH zoeken we kleedkamer 8 op. Nemen we de opstelling door en begeven we ons richting veld 2. We zien een redelijk veld met duckouts en daar nemen we plaatst. De meiden beginnen aan de warming-up en tegen het einde van de warming-up komt de coach van de tegenstander aanlopen en verteld ons dat we niet op dit veld gaan spelen omdat het strafschop gebied is afgekeurd.
Vervolgens worden we richting een “weiland” gestuurd. Je moet goed kijken om lijnen te zien, het gras is lang en daarnaast heeft het de laatste tijd veel geregend wat het veld drassig maakt.
Om 10:15 starten we met de wedstrijd. De scheidsrechter begint met een pascontrole 🛂 en die klopt voor beide partijen.
Onze meiden trappen af en zitten gelijk goed in de wedstijd. Je ziet wel gelijk dat de bal stroopt over het veld en dat betekend dat de meiden extra goed moeten overspelen.
In de 9e minuut geeft EBOH een corner weg. Femke neemt de corner, welke door Jente word verlengd richting Lynn en deze schiet knap de 0-1 binnen.
Niet veel later staat daar een kansje voor EBOH tegen over, maar Veronique is hier niet van onder de indruk.
Daarna blijven de meiden goed voetballen, maar je ziet dat het veld erg veel snelheid en energie kost.
In minuut 23 werken we de bal niet goed weg en weet de rechtsvoor van EBOH de 1-1 op het scoreboard neer te zetten.
Hierna gaat het wat op en neer. Toch is het Zippora die goed reageert op het slecht uit schieten van de keepster van EBOH en daarmee net voor rust de 1-2 weet neer te zetten.

In de rust de meiden toegesproken dat ze goed bezig zijn. Blijf hard werken en probeer goed te blijven overspelen, dit kost het minste energie op dit zware veld.

We beginnen de 2e helft sterk, Lynne veroverd de bal en gaat alleen op de keepster af, speelt deze beheerst uit en schiet de 1-3 binnen.
We blijven goed aan de bal, alleen blijft het oppassen voor een snelle uitbraak van EBOH. In de 17e minuut komt er een uitbraak en weet EBOH de 2-3 er in te schieten.
De meiden peppen elkaar op en gaan er gelijk weer voor, Femke komt op via de rechtse kant, geeft de bal voor en Zippora schiet de 2-4 binnen.
Niet veel later schiet Zippora ook nog net over het doel 🥅.
Daarna zie je dat veel meiden wat pijntjes krijgen en is het zaak om de verdediging sterker te maken en schakelen we om naar een 5-3-2 systeem. Op dit moment is het belangrijkste dat we de 3 punten mee naar huis nemen. Ondanks de verdedigende opstelling weet Lynne toch in de 70e minuut nog even de 2-5 op het bord te zetten.

Al met al een goede wedstrijd, vooral zwaar door het “veld”. De meiden hebben weer goed gevoetbald en we zien met vertrouwen volgende week VV Papendrecht naar de Zwaaier komen!