3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

Zaterdag 28 oktober.

Vandaag spelen we onze eerste wedstrijd in de 1e klasse. Op het programma staat IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. De wedstrijd staat om 8:40 gepland en met de werkzaamheden aan de Gorinchemsebrug en de afsluiting van de oprit bij Sleeuwijk betekende dit extra vroeg vertrekken🥱. 7:25 op de Zwaaier aanwezig en om 7:30 vertrekken we richting IFC. We besluiten om via de A59-A16 te rijden. Rond 8:10 komen we aan bij IFC, je zou dan verwachten als je zo vroeg 😴 speelt er nog parkeerplaatsen genoeg moeten zijn, maar dan viel tegen en moesten we een stukje verder op bij het winkelcentrum parkeren. Na een stukje lopen en wat zoek werk, begeven we ons naar kleedkamer 10. De meiden op scherp gezet en de opstelling doorgenomen.
Sanne, Guusje, Lynn, Lea nemen de verdediging voor hun werk, daarvoor Jente en Sofija. Naomi bezet het middenveld en in de aanval Zippora, Lynne en Femke.
Op de bank namen even plaats Julia, Elynn (MO13), Lize (Mo13) en Esmee (Mo17). Een goede en stevige bank, wat we ook wel verwachten nodig te hebben in de 1e klasse. Ook mede omdat we zelf nog wat meiden hebben lopen met hier en daar een pijntje.

Om 8:40 begon de wedstrijd. Sommige meiden gingen wat slaperig van start, wat ook niet zo heel gek is op dit tijdstip. Na af en toe wat bal verlies, is het Naomi die in de 7e minuut Femke diep stuurt, Femke neemt de bal goed aan en schiet de bal over de keepster in de linker hoek 0-1 !
De meiden zijn blij, echt is dit helaas maar van korte duur. In de 10e minuut verliezen we de bal op het middenveld en komt IFC goed op. De bal komt bij de rechtsvoor van IFC en deze schiet de 1-1 binnen.
Hierna zie je wel dat onze meiden meer gefocust zijn.
Jente besluit in minuut 19 maar eens een schot te doen van een metertje of 25-30 op het doel en met een mooie boog en over de keepster valt de 1-2 binnen. Jammer dat we hier geen beelden van hebben want dit was echt een juweeltje 💎
Daarna blijven we goed aan de bal.
Esmee weet zich in de 24e minuut goed vrij te spelen met een schot op het doel, welke net word overgetikt door de keepster. Uit de corner daarna welke door Femke word genomen, weet Esmee net de bal over te schieten.
En zo gaan we de rust in met 1-2

De meiden zitten goed in de wedstrijd, de ranja word rijkelijk uitgedeeld, Veronique krijgt zelf meer als haar bekertje aan kan.
Daarna de bespreking gehouden. Posities goed, alleen blijf goed overspelen er gaan nog te vaak ballen verkeerd en daardoor geef je de tegenstander de kans, maar kost het je zelf ook veel energie.

In de tweede helft trappen we af.
In minuut 40 zetten we een aanval op door het midden, Zippora bediend Lynne welke de 1-3 binnen schiet.
In de volgende minuut krijgen Femke en Lynne nog een goede kans, maar helaas gaat deze over.
Daarna komt IFC er goed uit, er word vanaf de 16 op Veronique geschoten welke de bal weg duikt naar de zijkant, de bal word opgepikt door de rechtsvoor van IFC. Veronique staat onmiddellijk weer op en weet ook de tweede kans te stoppen. Daar komen we door onze keepster goed weg!
Daarna blijven we sterk aan de bal, Femke geeft in de 68e minuut een voorzet welke aankomt bij Lynne, deze kijkt goed en geeft de bal op Zippora welke de 1-4 binnen schiet.
Een minuut later is het weer raak, Sofija zet de aanval op, richting Zippora. Die ziet Femke vrij staan en die schiet de 1-5 binnen!
Een paar minuten later fluit de scheidsrechter af en mogen we terug kijken op een goede eerste competitie wedstrijd in de 1e klasse. We zijn trots op de meiden 💪🏻. Goede inzet en samenspel getoond.
Weinig kansen weggegeven door onze kei van een verdediging (Sanne, Julia, Guusje, Lynn, Lea, Lize en Elynn), goed inzicht en overspel op het middenveld (Jente, Naomi en Sofija) en goede kansen en doelpunten gemaakt door onze aanval (Femke, Lynne, Zippora en Esmee) en niet te vergeten Veronique die ons, bij een 1-3 toch goed op de been houd. 👊🏻

Tuurlijk blijven er verbeter punten, maar daar gaan we gezellig met z’n alle deze week weer aan werken. ⚽

Aankomende zaterdag staat Hardinxveld op het programma. Dit was de nummer twee uit onze eigen fase, waar we helaas zelf niet tegen hebben gevoetbald. Hardinxveld heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Oranje-Wit, welke in de vorige fase al in de 1e klasse heeft gespeeld en daar in 3e geworden is. Het beloofd volgende week dus weer een interessant potje te worden.