5018GH
TILBURG
tel. 013-5422400

Zaterdag 15 oktober

Na de 1e fase als nummer 1 🏆 te hebben afgesloten, zonder echte weerstand te krijgen vonden de trainers dat de meiden nog wel een waardige tegenstander moesten treffen voor we aan fase 2 zouden beginnen.

Na wat zoeken wilde FC Tilburg ons graag ontvangen. FC Tilburg was 4e geëindigd in de 1e klasse en dus een geduchte tegenstander voor ons.

Verzamelen om 8:30 bij de Zwaaier, ons eigen team was compleet, Esmee van de MO17-1 kwam daarnaast ons team versterken. 💪🏻
Rond 9:15 kwamen we aan in Tilburg op sportpark Spoordijk. We mochten plaats nemen in Kleedkamer 10.
Er heerste een klein beetje spanning bij de meiden omdat ze het op moesten nemen tegen een 1e klasse ploeg. De trainers hebben de meiden uitgelegd dat we verwachten dat ze dit niveau echt wel aan kunnen en dat ze super goed kunnen voetballen ⚽, Winst, Gelijkspel of verlies. Het maakt voor ons niet uit. De wedstrijd is om te kijken waar we staan en zodat de meiden weer eens op hun eigen niveau kunnen voetballen.
We beginnen met Sanne, Guusje, Lynn en Lea in de verdediging, daarvoor Sofija en Jente. Op het middenveld Lynne, Naomi en Femke en als diepe spits Zippora. Julia en Esmee beginnen op de bank

Iets over 9:30 gaan we richting het veld en worden we netjes en beleefd ontvangen door de tegenstander, we praten wat over de teams en ook de tegenstander heeft zijn huiswerk gedaan ,want ze wisten van ons doelsaldo af 😊

Om 10:00 werd er door onze meiden afgetrapt en ging de wedstrijd van start. De eerste 10 minuten zie je toch dat de meiden wat zoekend zijn, even niet meer gewend dat ze ook tegenstand kunnen krijgen en dat is wel goed om te zien en weer mee te maken.
Toch krijgen we in de 8e minuut een corner. Femke neemt de corner en Lynne weet de 0-1 binnen te schieten.
Hierna zie je dat de meiden meer en meer in de wedstrijd komen.
In de 15e minuut krijgen we een vrije trap en Femke neemt deze goed, echter hebben ze een goede keeperster en weet deze buiten het doel te houden.
Ook in de 20e minuut krijgt Naomi een goede kans, maar ook deze word door de keepster tegengehouden.
In de 24e komt de rechtsvoor van FC Tilburg er goed door heen, Lea glijd helaas uit waardoor de speelster een goed schot op het doel kan nemen, Veronique zit er nog net aan, maar helaas gaat de bal net het goal in 1-1.
Toch zijn de meiden niet gelijk van slag en in de 26e minuut zet Esmee een solo op en schiet de 1-2 binnen.
Daarna houden de meiden het goed vol en gaan we de rust in.

De meiden de complimenten gegeven, maar wel blijven opletten dat je mee terug zakt als de tegenstander de bal heeft en soms iets feller zijn in je duels, want daarin zie je wel het verschil tussen een 1e en 2e klasse. De meiden vonden zelf ook dat ze lekker in wedstrijd zaten en dat vinden we ook belangrijk.

De tweede helft word afgetrapt door FC Tilburg.
In de 47e minuut krijgt de tegenstander een goede kans, maar deze gaat net over.
Niet veel later dribbelt Esmee over de linkse kant en geeft een voorzet, deze gaat bijna aan iedereen voor bij, behalve aan Femke, ze neemt de bal aan en schiet de 1-3 binnen.
In de 62e minuut krijgen we nog een goede kans, er word op de binnen kant van de paal geschoten. Sandra juicht 🥳 al voor de 1-4, maar helaas gaat deze via de lijn toch weer terug het veld in, niet veel later heeft Femke nog een schot op doel.
Daarna komen er geen grote kansen meer en word de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 1-3. Er worden nog netjes handjes geschut en nog even wat na gepraat met de tegenstander. We krijgen de complimenten en ze willen nog wel een keer een revanche, daar staan we altijd voor open 👊🏻.

De verdediging met Julia, Sanne, Guusje, Lynn en Lea stond goed op hun positie. Sofija en Jente die vandaag iets meer verdedigende taken hadden als ze de afgelopen wedstrijden hebben gehad, pakte dit weer goed op. En de aanval met Lynne, Naomi, Femke, Esmee en Zippora hebben goed de kansen benut. Daarnaast hielden de meiden het conditioneel ook goed vol. We zijn super trots op de meiden en klaar voor fase 2!

Volgende week zaterdag zijn we vrij, de week er op zal fase 2 beginnen.