3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Zaterdag 30 september

Vandaag mochten we op het fantastische 🙈 tijdstip van 14:30 voetballen tegen de MO15-2 van Sliedrecht.
Afgelopen donderdag kwam het verzoek binnen om de wedstrijd te verzetten, omdat ze niet genoeg spelers zouden hebben. Na wat heen en weer gemail, werd er besloten om 9 tegen 9 te gaan spelen. Niet echt onze voorkeur, maar we wilde wel graag deze zaterdag spelen, zodat we volgende week zaterdag de fase kunnen afsluiten.

Om 13:25 vertrokken we vanaf de Zwaaier richting Sliedrecht.
Sanne, Zippora en Julia waren afwezig. Hiervoor kwamen over van de MO13-1 Julia en Naomi. Van de MO17-1 ging Esmee mee 😊
Nadat meiden zich hadden omgekleed gingen we richting het veld. Bij 9 tegen 9 is het veld iets kleiner en staan de doelen op de 5 meter lijn. Er was een inval trainer omdat hun eigen trainer verhinderd was.
De Mo15-2 was een vrij nieuwe ploeg en vandaag hadden ze een paar meiden van de MO15-1 geleend.

Om 14:30 werd er door ons afgetrapt en al in de 1e minuut ging de bal maar net over.
In de 2e minuut gaf Femke de bal hard voor en ging deze via de keepster in het doel. De grensrechter vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter keurde de goal af. Waarom 🤷🏼‍♂️ het buitenspel was weten we nog steeds niet, maar we besloten om door te spelen.
In de 3e minuut geeft Lea een goede voorzet welke Lynne binnen schiet. 0-1
Niet veel later is het Sofija die hard op de keepster schiet, deze heeft de bal niet goed vast en Femke tikt de 0-2 binnen.
In de 5e minuut geeft Lynne een pass op Naomi welke de 0-3 binnen schiet
Vervolgens is het Femke die in de 7e minuut een goede voorzet geeft en Lynne die de 0-4 binnen tikt.
Na 7 minuten hebben we de winst al veilig gesteld.
De meiden spelen wel wat kluitjes voetbal en het is goed te zien dat ze moeten wennen aan het 9 tegen 9 systeem.
Na wat aanwijzingen en de meiden goed aan te moedigen word het spel beter en bouwen we onze voorsprong verder uit
In minuut 26 schiet Lea vanaf de 16 lijn (11 in dit geval 😊 ) de 0-11 binnen
In de 28ste minuut krijgt Naomi vd H de bal en weet deze heel mooi uit stand de 0-12 binnen te schieten. (bijna net zo mooi als haar doelpunt vanochtend toen ze met haar eigen mo13-1 speelde)
In de 30ste minuut krijgen we een penalty om dat Sliedrecht hands maakte. Afgelopen week hadden we het er over gehad, dat het voor Veronique heel moeilijk is om een doelpunt te maken. Dus de coach vond dit een uitgelezen kans voor haar en stuurde haar naar de andere kant van het veld.
Guusje moest hierdoor extra opletten, mocht de bal terug komen in het spel.
Veronique ging achter de bal staan, keek goed, alleen mikte net iets te hoog waardoor de bal via de bovenkant van de lat overging.
Maar ze heeft hem wel genomen en voor iemand die nooit oefent op penalty’s nemen heeft ze het goed gedaan. 💪🏻
Niet veel later gaan we de rust in met een tussenstand van 0-12

In de rust even een korte bespreking gedaan en dat het belangrijk is om goed over te blijven spelen naar elkaar.
Terug op het veld is er een muiterij ontstaan bij de tegenstander. De spelers van de MO15-1 hebben besloten niet verder te spelen omdat ze het niet eens waren met de coach zijn beslissingen. Ook de keepster kwam van de MO15-1 vandaan en ook die besloot niet verder te spelen. Gelukkig hadden ze nog hun eigen keeper en een keeperstenue. Ze hadden nog wel net genoeg spelers om de tweede helft te vervolgen.

In de 38e minuut schiet Femke nog maar eens op de bovenkant van de lat.
Niet veel laten begint Naomi met een solo vanaf het middenveld, loopt een aantal tegenstanders voor bij en schiet de 0-13 binnen.
De tegenstander komt steeds meer tussen ons spel.
Toch is het in de 10e minuut Femke die de achterlijn haalt, voor geeft en Esmee kan de 0-14 binnen tikken.
In de minuut daarna geeft Esmee een voorzet van rechts deze komt bij Sofija en die weet hem fraai over de keepster heen te krullen.
In de 49e minuut is het weer Naomi die met een solo de 0-16 op het scoreboard neer zet.
In minuut 52 neemt Femke een corner en schiet Naomi de 0-17 binnen.
Hierna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af

Wat wij als tegenstander wel merkte in de tweede helft is dat de positiviteit bij de tegenstander groeide en de negativiteit er bijna niet meer was.
Als coach vind ik dat je als speler moet dienen voor het team. Als je dan gevraagd word om een team te helpen moet je dit op een positieve manier doen, tot het einde van de wedstrijd, ook als je het ergens niet mee eens bent. Door weg te lopen bij de wedstrijd laat je de andere meiden van de vereniging in de steek en zullen ze de volgende keer ook niet bereid zijn om jullie te helpen en wees zelf ook positief naar meiden die jouw team komen helpen 👊🏻

Wij waren in ieder geval vandaag weer super blij dat we werden geholpen door Naomi H , Julia en Esmee anders hadden we deze wedstrijd zonder wissels moeten spelen en de mooie doelpunten van Naomi vd H en Esmee en het goede verdedigende werk van Julia moeten missen!

Door deze uitslag staan wij inmiddels op de 1e plaats 🏆 en kunnen we volgende week zaterdag thuis fase “kampioen” worden
Ik zou zeggen alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen, neven, nichten, ooms, tantes en alle andere inwoners van Werkendam en omstreken. Kom onze dames aanmoedigen!!!