Kozakken Boys 2 maakt het verschil in de eerste helft en wint van BLC 2

Gerco Nijhof (penalty)

2e klasse E

7 oktober 2023 12:00

R.A. Vogel

Afgelopen zaterdag namen de mannen van Kozakken Boys 2 het op tegen SV BLC 2. De Sportvereniging Beatrix Lucas Combinatie uit 's-Hertogenbosch was voor ons, zoals wel meerdere opponenten in deze competitie, een onbekende tegenstander. BLC had één puntje meer gehaald uit de eerste twee speelrondes (2-2 tegen Haarsteeg en 5-0 gewonnen van Vlijmense Boys) dan wij en de Werkendammers waren er dan ook op gebrand om de punten in eigen huis te houden. Om 12:00 klonk het eerste fluitsignaal van arbiter Benny Vogel.

Rohan zou eigenlijk in de basisopstelling starten, ware het niet dat hij zich had verslapen en hij kwam pas om 13:07 aanwaggelen (in z'n gewone kleren, dus we hadden een wissel minder op de bank zitten). Ook voor Rick van G was het een moment om trots op te zijn: hij startte voor het eerst dit seizoen in de basiself.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam een keer van de tegenstander van Kozakken Boys. In de tweede minuut ging een vrije trap op een mooie plek voor de Bosschenaren enkele meters over de goal van Richard. Het duurde niet lang voordat de Kozakken daar iets tegenover zetten: een diepe bal van Leeeee werd klaargelegd door Gerco op Stefan die zijn inzet zag eindigen in de handen van de keeper. Amper een minuutje later was daar de volgende diepe bal. Ditmaal van Corne op Kevin I, waar in eerste instantie een verdediger van BLC tussen kon komen, maar waar ook weer de bal via de kluts bij Hendri terecht kwam. Laatstgenoemde haalde uit, maar zijn schot werd geblokt. Kozakken Boys 2 begon dus sterk aan de wedstrijd en de Werkendammers legden veel energie in het tweede thuisduel van deze competitie. Na ongeveer een kwartier voetballen probeerde onze aanvoerder Gerrouki vanaf de middenlijn te scoren, maar zijn schot haalde slechts 'de zestien meter'. Twee minuten later was het wel raak voor de thuisploeg: een mooie corner getrapt door de linker van Stefan werd ingekopt door Corne: 1-0. Even gebeurde er niet zo veel, maar opeens was daar een penaltymoment. Een voorzet van Leeeee na een goede actie over de linkerflank leek bij Hendri terecht te komen, maar onze spits werd opzichtig en stevig in zijn rug geduwd. De scheidsrechter kon dus niks anders dan naar de penaltystip wijzen waar Gerco de bal klaar mocht leggen voor een verdubbeling van de score. Wat volgde was een slechte poging van Gerco die gekeerd werd door de Bossche doelman, maar hij bood Gerco een herkansing en die kans benutte hij wel: 2-0. In de 35e minuut produceerden de Kozakken een aanval waarbij het speeltuig van links naar rechts werd verplaatst. Kevin I bracht zichzelf in stelling door zijn directe tegenstander te passeren en knalde de bal op de lat. Vlak voor rust liet BLC zich nog tweemaal zien. De normaal altijd zo steady spelende Rick R had een zeldzaam slippertje door iets te veel tijd te nemen met de bal aan zijn voet. De rappe aanvaller ging er met de bal vandoor richting de achterlijn en trok de bal voor. Gelukkig voor ons was dit niet heel nauwkeurig en kon Corne orde op zaken stellen. Ook een kopbal vanuit een voorzet kon niet verzilverd worden door de uitploeg: de poging van de lange spits belandde naast de paal en even daarna was het tijd voor de rust.

Iedereen zat goed in de wedstrijd en daarom in de rust slechts één wissel: Rick van G bleef achter in de kleedkamer en Youri kwam voor hem in de plaats.

In de tweede helft was het al snel duidelijk dat BLC de moed nog niet had opgegeven en de Bosschenaren gingen dan ook voortvarend op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een kwartier voetballen in het tweede bedrijf vond Leon het wel welletjes, want hij had nog de nodige voorbereidingen te treffen voor de verjaardag van z'n moppie. Jurgen verving hem. In de tijd tot de volgende wissel gebeurde er niets noemenswaardig en Michael R kwam rond minuut zeventig het veld in voor de moegestreden Gerco. BLC bleef drukken, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Integendeel zelfs, want in een counter van Kozakken Boys stak Hendri met de buitenkant van zijn voet Youri weg, maar Youri lobde de bal hoog over. Thomas mocht ook nog een kwartiertje meedoen en hij kwam voor de prima spelende Remco en als Thomas in het veld komt, dan weet je eigenlijk al dat het niet meer mis kan gaan. Aan het einde van de wedstrijd produceerde BLC een zwabberbal die keurig werd gepakt door onze goalie, waarmee hij een slotoffensief voorkwam. Daarna was het wachten op het laatste fluitsignaal en de keurig leidende scheidsrechter (waarvoor dank) floot na de nodige blessuretijd af.

Zo boekt Kozakken Boys 2 in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen dus de tweede overwinning. Het verschil werd gemaakt in de eerste helft, waar de gebroeders Nijhof verantwoordelijk waren voor allebei de doelpunten en de Werkendammers bij vlagen een goed positiespel op de mat legden. In de tweede helft was het vooral tegenhouden, maar BLC kon nauwelijks iets creëren voor het doel van Richard. Het was vandaag hard werken en als collectief hebben we deze pot over de streep getrokken. We zijn over BLC heen gewipt en staan momenteel op plaats vier. Op naar volgende week: een uitwedstrijd in Andel tegen Sparta'30 2.