Eikendijk 19
5171RG
KAATSHEUVEL
tel. 0416-273938

Afgelopen zaterdag speelde het tweede elftal een uitwedstrijd tegen DESK 3. Voor deze speelronde van start ging, stonden de Kozakken op plek 2 en de tegenstander van vandaag op plek 3: van een topper mocht dus zeker wel gesproken worden. De mannen van voetbalvereniging Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel wonnen tot nu toe driemaal (van Altena, GVV'63 en Vlijmense Boys), speelden één keer gelijk (tegen Haarsteeg) en verloren ook maar één keer (van OJC Rosmalen). Om 13:00 floot de arbiter voor de eerste maal op Sportpark Eikendijk.

Waar we normaliter de donderdag als deadline stellen voor jezelf afmelden voor de wedstrijd van zaterdag, daar kregen we afgelopen zaterdagochtend opeens drie afwezigen erbij: Michael K was door zijn enkel gegaan (en een keertje niet door het sporten), Gerco moest thuisblijven vanwege een zieke vrouw en Rohan kreeg zaterdagochtend spontane gezondheidsklachten wegens vervuild water op zijn werk. Door de al op tijd doorgegeven afwezigheid van Robin (weekendje weg), Michael R (voor z'n werk in Antalya), Remco (klussen in zijn nieuwe huis) en Thomas (niet gevaccineerd, dus heel de week ziekjes) kwamen we uit op maar twee wissels, waardoor Thomas op halve kracht toch besloot aan te sluiten en Pascal wederom ons elftal uit de brand hielp (maar hiervoor moest hij wel uit bed gebeld worden).

De wedstrijd begon, zoals dat vaker het geval is in topwedstrijden, een beetje afwachtend van beide kanten. Na vijf minuten was de eerste kans voor de Werkendammers een feit. Hendri draaide zich vrij, gaf de bal voor op Youri en onze superspits probeerde verrassend de bal direct uit de lucht met de binnenkant van de voet richting het vijandelijke doel te schieten. Dit lukte aardig, maar net niet goed genoeg. DESK zorgde na tien minuten voetballen voor hun eerste wapenfeit. Een fraaie steekbal bood de spits van de tegenstander een grote mogelijkheid tot het maken van de openingsgoal, maar hij schoot voorlangs. In minuut 18 moesten de Kozakken hun eerste wissel noodgedwongen doorvoeren: Kevin I had na een kopduel een snee in zijn hoofd dat maar bleef bloeden (de wond is gehecht door een verzorger van DESK, waarvoor dank) en Tim kwam voor hem in de plaats. Kozakken Boys voerde het tempo wat meer op en dit leverde enkele kansen op. Zo kon helaas niemand zijn voet tegen de bal zetten na een gevaarlijke, scherpe voorzet van Stefan, zag Kevin S zijn inzet na goed voorbereidend werk naast het doel van DESK gaan en produceerde Ricky niet meer dan een rollertje waar de keeper van de tegenstander waarschijnlijk niet van begon te zweten. In de laatste fase van de eerste helft golfde het spel wat over en weer, waarbij DESK een paar keer gevaarlijk had kunnen worden, maar de Turfstekerslaanders waren of slordig in de laatste pass of de Werkendammers zaten er goed tussen. Vlak voor rust werd de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk. De linksbuiten werd weggestuurd, ging naar binnen en haalde uit, maar Pascal voorkwam met een goede interceptie groot gevaar. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de laatste maal in de eerste helft en konden we de thee opzoeken.

In de rust één wissel: Corne kwam het veld in voor Ricky.

Het tweede bedrijf was tien minuten oud toen de eerste kans voor DESK genoteerd kon worden. Een aanval over onze linkerflank kwam bij de spits terecht die de bal breed legde in het zestienmetergebied, maar door wederom goed verdedigend werk met een Werkendams been ertussen werd deze mogelijkheid verwerkt tot een corner. Na een uur voetballen was de tank van Leon leeg en hij liet zich vervangen door Danny H. Het spel in deze tweede helft was een beetje hetzelfde als aan het einde van de eerste helft: beide ploegen zochten de aanval zonder tot echt grote kansen te komen. In de zeventigste minuut kwam Kozakken Boys 2 op voorsprong. Stefan kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en had een schitterende lange bal op Youri in huis. Laatstgenoemde controleerde het speeltuig en verschalkte de keeper met een schot in de benedenhoek: 0-1. Dit was tevens ook het laatste wapenfeit van onze spits, want amper vijf minuten later werd hij stevig geraakt door zijn directe tegenstander en kon hij dus niet meer verder. Thomas kwam voor hem in de plaats. Met Thomas koud in het veld kregen de Kozakken gelijk een reuzekans. Door goed druk zetten kwam Pascal terecht in een één-op-éénsituatie, maar hij mikte de bal net naast de goalie van DESK. Vanaf minuut 80 moest het tweede elftal alle zeilen bijzetten. Danny H kon namelijk niet meer verder vanwege het dubbelklappen van zijn enkel, maar er zaten geen wissels meer op de bank. Met z'n tienen was het dus vooral een kwestie van tegenhouden en dat lukte aardig. DESK zette wel aan en hield de druk er goed op, maar tot uitgespeelde kansen leidde het veldoverwicht en een mannetje meer niet. Integendeel zelfs: vlak voor tijd werd Kevin S de diepte in gestuurd en net toen hij het vijandelijke doelgebied wilde betreden, werd hij onreglementair van de bal gezet. Een vrije trap volgde, maar Hendri zag zijn inzet rakelings langs de kruising vliegen. In de blessuretijd was het nog één keer billenknijpen. Een speler van DESK kreeg de bal in de kluts voor zijn voeten, draaide zich goed weg uit de situatie, maar Richard pareerde deze inzet. Enkele luttele minuutjes later floot de scheidsrechter voor de laatste maal deze middag en konden de Werkendamse handjes de lucht in.

Al met al dus een heerlijke overwinning met het minimale verschil voor het tweede elftal van Kozakken Boys. Een zwaarbevochten winstpartij die over de streep getrokken werd, waarbij we zelfs nog een tijdje met tien man verder moesten. De drie punten gaan in de tas mee naar Werkendam en de tijd om de batterij weer op te laden voor de volgende wedstrijd is ditmaal iets korter: aanstaande woensdagavond komt OJC Rosmalen namelijk op bezoek in Werkendam, omdat de tegenstander graag op zaterdag (de 11e van de 11e) wilde carnavallen. OJC staat momenteel op plek drie met een puntje, maar ook een wedstrijd minder. Alle reden om de mannen van Kozakken Boys 2 aanstaande woensdagavond te komen aanmoedigen dus. Graag tot dan!