85'

2e klasse E

28 oktober 2023 12:00

P.J.N.M. Akkermans

Na een weekend rust en op de laatste zaterdag van oktober trad Kozakken Boys 2 aan tegen het Altena 2 van Marinus van der Pijl. Deze tegenstander waren we al tegengekomen in de beker, en toen was de uitslag 1-1 in Nieuwendijk. Altena wist in deze competitie nog geen wedstrijd te winnen, zelfs niet gelijk te spelen en scoorde pas in de vierde speelronde voor de eerste maal. Ze dragen dan ook de rode lantaarn, maar een wedstrijd tegen Kozakken Boys haalt bij tegenstanders uit de regio meestal het uiterste naar boven. Het duel begon om 12:00 en stond onder leiding van scheidsrechter Akkermans.

Het tweede elftal miste (wederom) enkele belangrijke krachten. Robin is nog steeds geblesseerd, Tim is op vakantie, Corne zit voor zijn werk in China en Maleisië, Rick R had een zakelijke afspraak, Michael R verkoos een toernooitje op de tennis boven het voetbal en Danny H moest nog steeds bijkomen van enkele invalbeurten in de afgelopen wedstrijden (zijn totale aantal minuten van vorig seizoen heeft hij in deze prille voetbaljaargang inmiddels al ruimschoots geëvenaard én verbeterd). Pascal van der Aa van O23 was bereid om ons uit de brand te helpen, waarvoor dank.

Toen Leon in de groepsapp zag dat hij op de bank zat, dacht hij met redelijk laat arriveren onder het vlaggen uit te komen, maar hij was de sjaak na steen-papier-schaar en mocht dus de stok met de vlag in zijn hand houden. Voor Thomas was het zijn eerste basisplaats dit seizoen en dat was, na een avondje-NAC de dag ervoor, wel even wennen voor hem. Ricky zat, na een stukje frikandel gegeten te hebben dat vastzat in zijn keel waarvoor hij zelfs naar de huisartsenpost moest, 'gewoon' op de bank, waarvoor chapeau.

Altena werd na vijf minuten voetballen voor het eerst gevaarlijk, maar Danny redde met zijn voeten. Enkele corners en een vrije trap vanuit onze kant, een goede aanval waarbij Kevin (S of I) er geen vervolg aan kon geven en een vrije trap waar de bal bleef liggen in de kluts leverden allemaal geen groot gevaar op. Daarentegen werd Altena wel weer gevaarlijk: good old Hans den Haan werd weggestuurd, Danny was snel zijn doel uit en dat had tot gevolg dat de spits van Altena de bal naast de voor ons goede kant van de paal schoof. Na 23 minuten voetballen produceerden de Werkendammers een aanval over de linkerflank, maar Youri had zijn vizier niet op scherp staan en zag zijn inzet belanden op de parkeerplaats. Even later ontsnapten de Kozakken aan de buitenspelval, waarbij de leidsman geheel terecht de grensrechter negeerde, maar Kevin I wist helaas Hendri niet te bereiken. Vlak hierna had Hendri een goede actie in huis aan de rechterkant van het veld en hij legde de bal panklaar neer op de krullen van Gerco, maar wonder boven wonder kopte kilometervreter Gerco de bal langs de verkeerde kant van de tweede paal. Youri was een minuutje later erbij gaan zitten na een eerder gekregen tikje en hij kon niet verder, Stefan kwam voor hem in de plaats. Stefan stond koud in het veld, toen zijn zoon Gilano kwam vertellen dat hij moest poepen, dus laatstgenoemde moest even wachten tot papa rust had. Verder leverde wederom goed doorzetten van Hendri geen poging op van Kevin S en zag diezelfde Kevin even later na een fraaie passeeractie zijn schot over de Nieuwendijkse goalie en dus ook over de dwarsligger gaan. Ondanks dat er in de eerste helft verre van verzorgd voetbal werd gespeeld, was er eigenlijk geen vuiltje in de lucht, totdat de Kozakken na 35 minuten van achteruit wilden opbouwen. Thomas legde de bal breed maar die kwam tussen Danny en Pascal terecht en daar was de spits van Altena natuurlijk als de kippen bij: 0-1. Een beetje aangeslagen van deze onnodige tegenslag snakte het tweede elftal naar de rust, maar Altena 2 rook bloed en zette nog even aan. Na het wederom verspelen van de bal in de achterhoede aan onze linkerkant, kon een Nieuwendijkse buitenspeler de spits bedienen en hij wist met een kopbal de score via de binnenkant van de paal te verdubbelen: 0-2. Met het schaamrood op de kaken zochten we dan ook de kleedkamers op.

In de kleedkamer werd het nodige tegen elkaar gezegd en met elkaar besproken en met goede moed stapten we na een kwartiertje rusten weer veld 1 op. Thomas bleef in de kleedkamer achter en Rohan kwam voor hem in de plaats.

Het eerste gevaar in het tweede bedrijf liet even op zich wachten, maar de intentie was duidelijk: Kozakken Boys 2 stroop de mouwen op en trok ten strijde. Na tien minuten voetballen werd Kevin S de diepte in gestuurd maar hij schoot hoog over het vijandelijke doel. Amper twee minuten later kwam de thuisploeg goed weg: Kevin I zette een sliding in waarbij hij de bal én een beetje de man raakte, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Aan de andere kant liet Stefan zien over een fantastische traptechniek te beschikken: zijn harde schot ging rakelings over het doel van Altena. Chaos in de Nieuwendijkse defensie resulteerde in een schot van Kevin S op de keeper en uit de hoekschop die volgde kopte Kevin I naast. De trainer van Altena, Marinus, kreeg er spontaan wat grijze haren bij, want de aansluitingstreffer hing in de lucht. Een schot van wederom Stefan ging naast en in de 64e minuut was het dan eindelijk wél raak: uit een corner van Stefan wist Kevin I zijn voet tegen de bal te krijgen en daarmee liet hij het netje bollen: 1-2. De Nieuwendijkers beefden, want amper een minuutje later zag Kevin S zijn inzet net voorlangs eindigen. Een kopbal van onze captain Michael K werd via de keeper én de lat gestopt, maar een corner kregen we niet. Leon kwam erin voor Jurgen en Ricky verving de moegestreden Remco. Ook bij de tegenstander werd er het nodige omgezet: een verdediger kwam erbij, de linksback/linkshalf mocht niet meer naar voren en voorin werd er een positiewisseling gedaan om de gevaarlijke ballen van de linkervoet van Leon vroegtijdig onschadelijk te maken. In minuut 76 viel een bal in de kluts voor de voeten van Ricky, maar hij schoot recht op de keeper die niet wist hoe hij de bal had tegengehouden. De Kozakken zetten aan, maar grote kansen bleven uit, tot vlak voor tijd. Een indraaiende hoekschop van Stefan viel direct het doel in: 2-2. Altena liep op het welbekende tandvlees en de Werkendammers wilden meer. In de blessuretijd dachten we zelfs nog de winnende te maken via Hendri, maar de scheidsrechter had een bal op de hand van Michael gezien, waardoor deze treffer dus afgekeurd werd. Even later klonk het laatste fluitsignaal van deze middag.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten. Een zwakke eerste helft waarin fouten genadeloos werden afgestraft gevolgd door een prima tweede helft, waarin wél energie werd gelegd, werd gestreden voor elke meter en werklust getoond werd. Er heerste na de wedstrijd dan ook een dubbel gevoel. Altena 2 pakt met dit gelijkspel het eerste punt dit seizoen en Kozakken Boys 2 staat op de tweede plaats met tien punten, omdat de wedstrijd tussen Haarsteeg (nummer 6 met acht punten) en OJC Rosmalen (nummer 4 met negen punten) bij een 2-1 tussenstand is gestaakt, omdat de uitploeg niet meer verder wilde spelen. Volgende week wacht de eerste topper voor het tweede elftal: we gaan dan op bezoek bij nummer 3 DESK!