Kozakken Boys 2 trekt met 10 man overwinning over de streep

Neer-Andelseweg 6 B
4281KL
ANDEL
tel. 0183-442043

Afgelopen zaterdag stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor de mannen van Kozakken Boys 2. Sparta'30 2 was de tegenstander op het sportpark met de mooie naam (Sportpark Jan Claesenhof) en de wedstrijd begon in een zonnig Andel om iets over half 3.

Het tweede elftal won dit seizoen, inclusief de bekerwedstrijden, nog geen wedstrijd buitenshuis. In thuiswedstrijden werden er echter alleen maar overwinningen geboekt. Het 'angst-voor-vreemde-bodem-syndroom'? Zou kunnen, maar de Kozakken waren er dan ook op gebrand om de volle buit mee naar Werkendam te nemen.

Dit moest worden bewerkstelligd zonder de nodige mensen: Rohan moest werken, onze volkszanger Stefan ging kijken bij collega-zanger Tino Martin, Tim had geen oppas en dus een pappadag, Leon een familieweekend in Friesland, Jurgen moest verplicht mee naar een genderrevealparty en Robin is nog steeds geblesseerd. Gelukkig voor ons ging de ballonvaart van Michael R niet door en kon hij alsnog mee afreizen naar Andel. Ook op André van Rosmalen van het derde elftal konden we een beroep doen, waarvoor dank.

Kozakken Boys 2 begon de wedstrijd in Ael dus met een heel dure bank: Thomas, Rick van G, Danny H en André waren de wissels. Na drie minuten kon onze goalie Danny D de bal al uit het netje vissen. Een vrije trap na een overtreding van Michael K op de rand van de zestien ging door en via de muur in het doel: 1-0. Nauwelijks een minuut later kreeg Kozakken Boys de eerste mogelijkheid. Een fraaie aanval via onze linkerkant kwam bij Youri terecht die Hendri met zijn hoofd wist te vinden. De volley van Hendri kon de keeper van de tegenstander redelijk gemakkelijk pareren. Op een paar speldenprikjes na gebeurde er niet zo veel en aanvallen werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt. De Kozakken hielden echter de druk goed op Sparta'30 en, ondanks het uitblijven van grote kansen, hing de gelijkmaker in de lucht. Na zeventien minuten stond de 1-1 dan ook verdiend op het scorebord. Een goede voorzet van Michael R kwam op het hoofd van Hendri die Youri oog in oog met de keeper zette en laatstgenoemde faalt dan natuurlijk (bijna) nooit. Vijf minuten later kregen we helaas een domper te verwerken. Gerco wilde een hoge bal aannemen met zijn voet, maar zijn voetbalschoen kwam terecht tegen het hoofd van een speler van Sparta'30. De tegenstander van Gerco kwam uit zijn rug en hij had hem dus niet zien aankomen. Van opzet was dan ook zeker geen sprake, maar de KNVB-scheidsrechter van dienst, met een rapporteur langs de zijlijn, was onverbiddelijk: een rode kaart. Dat Sparta'30 een mannetje meer had rondlopen op het hoofdveld, was niet te zien aan het spelbeeld. Vlak na de rode kaart van Gerco werd Hendri in zijn rug geduwd, maar de leidsman zag hier geen strafschop in. Waar hij wel een penalty in zag, was in een moment aan de andere kant na een half uur voetballen. Niet goed uitverdedigen van onze kant zorgde voor balbezit voor Sparta'30 en de nummer 10 slalomde vanaf hun linkerkant door onze defensie heen, waarbij een overtreding van één van onze verdedigers of Danny (dat wist de scheidsrechter zelf ook niet precies te vertellen) leidde tot een strafschop voor de thuisploeg. De penaltynemer schoot zijn inzet vanaf elf meter echter in dezelfde hoek waar Danny naartoe ging en onze doelman hield met het stoppen van de strafschop zijn ploeg op de been. Vlak na het penaltymoment ontsnapte Sparta'30 aan de buitenspelval en een teruggetrokken bal werd vanaf de rand van het zestienmetergebied maar net naast ons doel geschoten. Het spel golfde op en neer, want een snelle inworp van Hendri op de vliegensvlugge Michael R resulteerde in een panklare voorzet op Youri die zijn inzet van dichtbij gekeerd zag worden door de Aelse keeper. Vijf minuten voor de rust kwamen de Werkendammers op voorsprong. Hendri wist Kevin I te vinden die op zijn beurt de andere Kevin bediende en laatstgenoemde schoof de bal met de nodige precisie in de verre hoek: 1-2. Vlak voor rust werd de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk: een aanval over links waarbij de bal goed voorgetrokken werd, werd door de tussenkomst van doelpuntenmaker Kevin S onschadelijk gemaakt. Even later gingen we met een voorsprong rusten.

In de rust één wissel: Michael R, die ook naar Tino Martin ging, bleef achter in de kleedkamer en Danny H kwam voor hem het veld in.

Direct bleek dat Danny H er enorm veel zin in had, want (zo goed als) zijn eerste balcontact was een heerlijke pass met buitenkantje links. De eerste mogelijkheid in het tweede bedrijf was voor de Werkendammers. Een aanval via Kevin S en Hendri kwam terecht bij Michael K die de bal hoog over het doel én het vangnet schoot. Na een klein uurtje voetballen liet ook de thuisploeg eindelijk van zich zien. Een scrimmage voor de goal van Danny waarbij de bal op paal kwam en Corne en Michael nuttig werk deden bij het opruimen van de bal zorgde aan beide kanten voor een ingehouden adem. Kozakken Boys probeerde met man en macht het spel te ontregelen, overtredingen werden van beide kanten gemaakt, de Werkendammers waren uiteraard tijd aan het rekken en de spelers van Sparta'30 ergerden zich hieraan. U kunt uzelf dan ook wel voorstellen dat de scheidsrechter geen gemakkelijke middag had. Rond de zeventigste minuut kwam André het veld in voor de moegestreden kilometervreter Youri. Echte grote kansen bleven uit, behalve een stuk of twee schuivers van onze kant die de keeper simpel kon pakken en Sparta'30 kon met een man meer helemaal geen vuist maken. Het gevaarlijkste moment voor de thuisploeg kwam via de voet van Kevin I, die dus bijna in het eigen doel schoot, maar de bal ging voor ons langs de goede kant van de paal. Ook een schot na een aanval via hun rechterkant werd vrij eenvoudig gepakt door Danny. Danny H kreeg nog geel vanwege een tik op de enkels van de tegenstander en Sparta'30 kreeg zelfs nog een rode kaart, vanwege een soortgelijk incident als waarvoor Gerco van het veld werd gestuurd. Michael K kreeg aan het einde van de wedstrijd kramp en Rick van G mocht de laatste minuten nog opdraven. Een voorzet van André was enkele centimeters te hoog voor Hendri, waardoor hij zijn kopbal niet goed kon sturen, maar een voorzet van André later kwam wél perfect aan. In de blessuretijd kreeg hij de bal aan de linkerkant en waar iedereen hem maande de hoek in te gaan om tijd te rekken, daar gaf de altijd zo eigenwijze André de bal direct voor. Onze supersub Ricky was hier als enige alert op en met een uiterste krachtsinspanning (een soort nog nooit eerder vertoonde sliding/volley, u had erbij moeten zijn) maakte Rick de bevrijdende 1-3. Al juichend als Luis Suárez (el pistolero) liep hij weg en de scheidsrechter blies voor de laatste maal deze middag, waarna de Werkendamse handjes nogmaals de lucht in gingen.

Noem het allemaal maar op: gevochten als leeuwen, strijdend voor elke meter en een collectieve teamprestatie. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Sparta'30 2 en Kozakken Boys 2 had werkelijk waar alles in zich. Vroeg op achterstand komen, een rode kaart, een gemiste penalty, met 10 man op voorsprong komen, gefrustreerde tegenstanders, et cetera. De Werkendammers kunnen dus weer drie punten bijschrijven en vinden zichzelf terug op een derde plaats, met maar één punt achter koploper Wilhelmina'26 2. De mannen van Kozakken Boys 2, die dus ruim 70 minuten met 10 man de overwinning over de streep hebben getrokken, kunnen een weekje rusten in verband met het bekerweekend. Zaterdag 28 oktober komt de buurman op bezoek in Werkendam: Altena 2. Graag tot dan!