71'

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 12

9 september 2023 10:00

R.A. Vogel

Om 8:45 uur werd er verzameld op sportpark de Zwaaier.  Nadat iedereen was omgekleed, gingen de meiden naar buiten. Op veld 4 werden de laatste tactieken nog besproken en uitgevoerd. Daarna werd er warmgelopen op veld 3. Om 10:00 uur was het tijd om af te trappen tegen GRC-14.

In de eerste 20 minuten was Kozakken Boys veel in de aanval, maar scoren lukte nog niet. Na de drinkpauze begon Kozakken Boys steeds beter te voetballen. Op aangeven van Nomi wist Kira de bal richting de rechterbovenhoek schieten. De bal verdween via de onderkant van de lat in het doel: 1-0 voor de meiden van Kozakken Boys. Daarna ging het snel. Indy schoot de 2-0 binnen. Een aantal minuten later rolde de bal richting de achterlijn van GRC-14. Kira hield de bal binnen, kapte twee tegenspeelsters uit en schoot de bal in de linkeronderhoek: 3-0. Er bleef goed door gevoetbald worden, waardoor Nomi de bal weer goed aflegde op Kira. Ze nam de bal aan, draaide naar binnen en schoot op doel: raak! Zo was de stand 4-0 met nog enkele minuten te spelen voor rust. Indy wist nog een doelpunt te maken voor rust. De bal vloog met een boog de bovenkant van het doel in. Toen klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Rubel Vogel. De meiden gingen met een 5-0 voorsprong de rust in.

Na een bespreking in de kleedkamer en wat gedronken te hebben, verzorgd door beheerder Chris, gingen de meiden snel weer naar buiten, want het was enorm warm in de kleedkamer.  Ook was er een keeperswissel plaatsgevonden: Lieke verliet het doel en Sanne nam haar taak over. Al snel kwamen er kansen voor de meiden van Kozakken Boys, alleen gingen deze er net zo als in het begin van de 1e helft nog niet gelijk in.  Na een kwartier gespeeld te hebben, speelt Eloïse een goede bal door het midden op Kira. Kira heeft veel ruimte voor zich, sprint naar het doel toe en schiet: het is alweer 6-0. Toch gaat het even fout aan de kant van Kozakken Boys, waardoor GRC-14 weet te scoren: ineens is het 6-1. De meiden van Kozakken Boys verzwakken hierdoor niet. Er wordt zowat meteen weer gescoord door Kira door een goede pass van Lieke. Het is al 7-1, maar Kozakken Boys neemt hier nog geen genoegen mee. Carmen passt de bal op kira, waarna Kira haarzelf goed weg weet te draaien van haar verdediger. Ze schiet de bal met haar linkervoet tegen het net: het is 8-1. Vlak voor tijd krijgt Kira nog een kans. Ze schiet hard op doel, maar raakt hierbij het gezicht van de keepster van GRC-14. De keepster heeft hierdoor een bloedneus. Uiteindelijk worden de laatste 4 minuten van de wedstrijd niet meer uitgespeeld. De stand eindigt in 8-1!