Anoniem

Zaterdag 2 september

De eerste wedstrijd van fase 1 – competitie 2022-2023 staat voor de deur ⚽

7:45 verzamelen bij KB voor de thuiswedstrijd tegen VVAC MO15-1.
7:45 was nog een uitdaging voor een aantal meiden en ook de coach moest goed zijn best doen om op tijd aanwezig te zijn.
Ons team is dit jaar iets kleiner geworden 😭. Lealy heeft de overstap gemaakt naar de MO17-1 en Sarah is helaas gestopt met voetballen.
Daarnaast zijn we wel heel blij dat er dit jaar minimaal 2 meiden van uit de MO13-1 (kunnen huren 💰) aansluiten bij ons team omdat ze daar te veel dispensatie spelers hebben. Dit keer was de eer aan Lynn S en Rianna.
Sofija moest zich helaas ziek 🤢 melden voor deze wedstrijd en daardoor betraden we om 8:30 het veld met 13 meiden.
De dauw stond op het veld, maar koud was het zeker niet.
Als scheidsrechter was Marcel 💪🏻 aangetreden en daar waren we weer ontzettend blij mee!!!
We begonnen de wedstrijd met Veronique op het doel. Daarvoor werd de verdediging gedaan door Sanne, Guusje, Lynn en Julia, daarvoor Lea en Jente. Op het middenveld Naomi en in de aanval Lynne, Zippora en Femke.

Om 8:30 werd er afgefloten en afgetrapt door VVAC en onze meiden zaten er direct goed op.
Wat in de 3e minuut een goede voorzet opleverde van Femke welke Zippora goed in schoot. 1-0
In de 5e minuut zetten we een goede aanval op. Lynne schiet op de binnenkant van de paal en de rebound plaats ze beheerst naast de keepster. 2-0
Dat is een goed begin.
Daarna weet Lea in de 7e minuut een goed schot op doel te plaatsen. Maar helaas is deze bal voor de keepster.
In minuut 9 geeft Lynne een goede voorzet welke via de tegenstander bij Zippora beland. Deze schiet direct de 3-0 binnen.
In minuut 12 word de bal door VVAC uitgeschoten. Julia gooit goed en ver in richting Jente. Deze geeft een goede steekpas op Zippora die doelpunt nummer 4 binnenschiet.
Daarna gaat het hard
15e minuut Solo Naomi 5-0
18e minuut voorzet Femke, doelpunt Zippora 6-0
In de 21e minuut komt VVAC er dan goed uit. Er komt een goed schot op doel. Maar gelukkig word deze heel goed gekeept door Veronique
22e minuut Lea schiet op de paal, de rebound word door Lynne goed in het doel geschoten 7-0
23e Minuut voorzet Naomi, doelpunt Lynne 8-0
In de 25e minuut gebeurd er dan toch nog iets magisch wat Sanne en ik allebei goed waar nemen. Er kwam een duif voorbij
27e Minuut voorzet Lynne, doelpunt Femke 9-0
28e minuut Schot Femke 10-0
30e minuut Schot Femke 11-0
In minuut 31 komt VVAC er even doorheen en kan een schotje op doel maken, wat geen probleem is voor Veronique.
In minuut 31e Schiet Lynne de 12-0 binnen en met deze stand gaan we ook de rust in.

In de rust de meiden verteld dat ze goed aan het spelen waren en dat ze dit zo door moeten zetten. Maar ook direct aangegeven respect te houden voor de tegenstander. Voor hun is het tenslotte een stuk minder leuk.

Na een kwartiertje rust zochten we het veld weer op en begonnen we aan de aftrap.
We gingen meteen weer goed van start, wat resulteerde in de 36e minuut met een schot van Femke. Daarna hadden we diverse kansen, in de 37e minuut wist Lea een goede steekbal te geven op Femke die vervolgens een goede voorzet gaf op Lynne en die schoot de 13-0 binnen.
In de 39e minuut schoot Femke met een afstandsschot goed in de goal. 14-0
Door wat positie wisselingen van de trainers vervulde Guusje, normaal als laatste vrouw een goede positie op de rechts midden positie. In minuut 41 ging ze goed op de 16e af en schoot hard maar net iets over de goal. Tenminste we moeten die bal nog even zoeken op het parkeer terrein 🔍😂.
In minuut 45 schoot Femke de 15-0 binnen
Minuut 47 Lea een voorzet op Lynne 16-0
Minuut 58 Voorzet Femke op Lynne 17-0
In minuut 59 kwam VVAC er voor het eerst deze helft doorheen. Ze dribbelen op richting de 16 en bij de verdediging klonk al een kleine jubelstemming 🎉 omdat ze zo ver op onze helft kwamen. Veronique zette zich al schrap voor een redding, maar vanaf de rechtse kant kwam Sanne al aanstormen welke de bal goed veroverde en de aanval stopte. De 0 bleef op het scorebord staan 👊🏻.
Minuut 60 Lynne 18-0
Minuut 64 Voorzet Femke op Zippora 19-0
In minuut 67 Geeft Zippora een goede voorzet op Lynne welke de eindstand van 20-0 binnenschiet

20-0 dat maken we niet vaak mee in een fase of competitie wedstrijd. De meiden hebben een goede wedstrijd neergezet. We hebben goede aanvallen gezien en er werd lekker overgespeeld. De tegenpartij is 3x in de buurt van ons doel gekomen, dus we kunnen vast stellen dat er goed is verdedigd door onze verdediging en middenveld. 💪🏻
We zijn erg blij en trots met de inzet van Rianna en Lynn S. Zonder deze meiden hadden we de wedstrijd niet kunnen spelen, dus zijn we erg dankbaar dat ze bij ons wilde aansluiten.

We moeten niet vergeten dat we speelde tegen een tegenstander die eerstejaars MO15 zijn en ondanks dat ze met veel doelpunten achterstonden toch nog redelijk positief in de wedstrijden stonden.
Volgende week staat Peursum MO15-2 op het programma met weer 0-0 op het scorebord en kunnen we weer aan de bak! Wij hebben er weer zin in !