tel. 0184-651719

Zaterdag 9 september

Om 9:30 verzamelen bij KB voor de wedstrijd tegen en bij Peursum.
Dit keer gingen Lize en Lynn van de MO13 met ons mee. Eigenlijk zou Elynn meegaan, maar die was helaas ziek.

Iets voor 10 uur kwamen we aan bij Peursum en mochten we in kleedkamer 6 gaan omkleden. De wedstrijd van 10:30 zou plaats vinden op Veld 2. Lynn S van de MO13 was inmiddels ook aangekomen met Aart (Trainer MO13), die hadden net een wedstrijd bij LRC Leerdam gespeeld en met 0-3 gewonnen. Nadat iedereen was omgekleed, hebben we de opstelling doorgenomen. Veronique op doel, daarvoor Sanne, Guusje, Lynn vd S, Lea. Op het middenveld, Jente, Naomi en Sofija. In de aanval Femke, Zippora en Lynne.    Julia, Lize en Lynn S beginnen even op de bank. Daarna gingen we richting Veld 2. De meiden begonnen aan de warming up en Sandra en ik maken een vriendelijk praatje met de trainers van de tegen partij.

Marco kon helaas niet vlaggen i.v.m. zijn werk, bij de ouders van de meiden was geen vlagger te vinden, maar gelukkig wilde Aart deze taak op zich nemen. Lennart was gezellig een weekendje weg en daardoor namen Sandra en ik het coachen voor onze rekening.

Om 10:30 werden de meiden naar de middenstip geroepen, het was inmiddels al aardig warm geworden en het zonnetje scheen fel. De tos werd gewonnen door Peursum. Zij wilde van kant wisselen waardoor wij met de aftrap mochten beginnen.

De eerste paar minuten waren de meiden goed bij de les wat resulteerde in een kansje voor Naomi maar helaas ging deze net naast.
Niet veel later moest de tegenstander een corner weggeven. Femke neemt de corner en Jente schiet de bal goed binnen. 0-1
We blijven goed voetballen en in de 8e minuut ontstaat er een scrimmage, eerst schiet Naomi, vervolgens Femke, maar uit eindelijk is het Zippora die de bal tussen de palen werkt. 0-2
In minuut 11 geeft Zippora een goede pas op Femke waardoor Femke de 0-3 binnen schiet.
Daarna blijven we de boven liggende partij alleen word het overpassen iets minder nauwkeurig, maar in de 19e minuut weet Naomi , na een pas van Jente de bal mooi in de kruising te plaatsen en zet hier mee de 0-4 op het scorebord.

In minuut 22 krijgen we dan een korte drinkpauze i.v.m. het warme weer.
Na een paar minuten pakken we het spel weer op.
In de 33e minuut komt Peursem er dan voor het eerst echt uit en weet een schot op het doel te plaatsen, maar deze bal was geen probleem voor Veronique.
In de 36e minuut weet Peursem er nogmaals goed uit te komen en probeert Veronique met een afstandschot te verrassen, maar ook hiervan is Veronique niet onder de indruk.
Daarna pakken de meiden het weer goed op, Femke schiet op de paal, de tweede bal is voor Zippora maar die schiet hem helaas over.
In minuut 38 komt er dan weer een vertrouwde uit het boekje aanval over rechts, Femke geeft de bal goed voor waardoor Zippora de 0-5 binnen tikt.
Daarna is het rust en gaan we richting de kleedkamers.

In de rust de meiden toegesproken dat ze dit spel moeten blijven spelen, maar ook op moeten blijven letten dat het erg warm is en ze goed moeten aangeven als ze gewisseld willen worden. Ook al is het maar voor een paar minuten.

Daarna zijn we weer richting het veld gegaan voor de tweede helft. Peursum heeft geen vaste keeper en daarom stond er de tweede helft een andere dame op het doel. Met de zon in onze rug werd de aftrap genomen door Peursum.
De rust had de meiden goed gedaan. Lynne krijgt de bal in de 16 en schiet deze behendig binnen 0-6
Niet veel later krijgen we een corner, welke genomen word door Femke. De bal komt bij Naomi, die direct draait en schiet. 0-7
Daarna krijgen we nog diverse kansen. Sofija op de keeper en de tweede bal voor Femke op de paal.
In de 49e minuut krijgen we een penalty mee omdat er door Peursem hands word gemaakt.
De trainer beslist dat Lynn de penalty moet nemen Lynn schiet hem (net als op de training) feilloos binnen en zet de 0-8 neer.
Na deze actie mag Lynn vd S even plaats maken voor Lynn S.(MO13)
Lynn S had al even op de rechtsback positie plaats genomen maar mocht nu centraal in de verdediging gaan staan naast Guusje. Lynn voldeed goed haar werk op deze positie. Een positie die ze ook heeft bij de MO13.
Er komt weer even een korte drinkpauze voor de meiden want het is inmiddels echt warm geworden
In de 57e minuut komt Femke er goed door heen, geeft een loep zuivere steekpas op Zippora welke de 9-0 binnen schiet.
De coaches beginnen hem weer aardig te knijpen, want de frietjes stand komt nu echt akelig dicht bij.
En ja hoor in minuut 61 Schiet Lynne de 0-10 binnen
Daarna in minuut 67 word de 0-11 binnen gewerkt door Zippora, na aangeven van Lynne.
In de 70ste minuut krijgen we nog een corner. Deze word genomen door Lynn vd S en daarna goed afgemaakt door Zippora 0-12
Daarna fluit de scheidsrechter af.
De trainers hebben nog een vriendelijk praatje met de trainers van de tegenpartij en de meiden werden getrakteerd op een lekker water ijsje! Enorm bedankt Peursum!

Net als vorige week lag er een groot verschil tussen ons en de tegen partij, maar ondanks de eindstand heeft de tegenstander zich voortreffelijk gedragen en zijn het een stel leuk meiden bij elkaar.

Bij onze meiden zit het vertrouwen goed, er word goed overgespeeld en met deze standen kunnen de trainers meiden soms op andere posities laten spelen. Dit is niet altijd vertrouwd voor ze, maar ook op andere posities voeren de meiden netjes en goed hun taak uit en daar zijn we enorm blij mee.

2 wedstrijden 6 punten, helaas heeft Hardinxveld een nog beter saldo dan ons, dus staan zij op de eerste plaats, maar we zijn trots op onze prestatie tot nu toe,

Woensdag hebben we een oefenwedstrijd tegen Sleeuwijk MO15-1 en volgende week zaterdag mogen we voor Fase 1 op bezoek bij Sliedrecht MO15-1