Zaterdag 23 september

Vandaag stond om 8:30 de wedstrijd tegen Groot Ammers op het programma.
7:45 verzamelen op de (onrustige) Zwaaier.
De meiden gingen omkleden (en dat gaat steeds sneller! 💪🏼) , daarna de tactische bespreking en opstelling doorgenomen.
Sanne, Lynn, Guusje en Lea beginnen in de verdediging, daarvoor nemen plaats Sofija en Jente. Naomi neemt het middenveld voor haar rekening. De aanval word bezet door Zippora, Lynne en Femke.    Julia, Lynn (mo13) en Lize (mo13) beginnen op de bank.
Om 8:00 gaan we richting het veld en beginnen met de warming up, waarna onze Top scheidsrechter Marcel 👌🏻 iedereen om 8:30 naar de middencirkel roept. Guusje wint de tos en wisselt van kant, waardoor we met de zon 🌞 in onze rug beginnen.
Groot Ammers trapt af en de wedstrijd begint. We beginnen wat rommelig, maar dankzij een goede aanval over rechts geeft Femke in de tweede minuut een goede voorzet en schiet Lynne de 1-0 binnen.
Niet veel later schiet Zippora nog een keer op de buitenkant van de paal.
De dames zijn nog niet helemaal wakker 😴 en je merkt dat er een aantal niet goed staan op te letten. We geven een corner weg en Groot Ammers krijgt een klein kansje.
Vanaf minuut 11 beginnen de meiden wakker te worden. Sofija zet een dribbel in het schiet met haar linkerbeen de 2-0 binnen.
Een minuut later geeft Naomi een goede voorzet op Zippora, welke de 3-0 binnen schiet. Daarna  geeft Jente een voorzet op Zippora, welke de 4-0 binnen schiet. Dit kunstje doen ze 3 minuten later nog een keer en daarmee staat het 5-0. Zippora maakt daarmee een hattrick in 5 minuten! 💪🏼 💪🏼 💪🏼
In minuut 24 krijgt Groot Ammers een kans, maar deze word goed gered door Veronique.
En dan in de 28e minuut, komt Femke er goed door heen aan de rechtse kant, geeft een voorzet. Lea die inmiddels de links voor positie had overgenomen, KOPT de bal in het doel 🤩#trots #6-0 !

Met deze stand gaan we de rust in.

We beginnen de tweede helft met de aftrap. In de 4e minuut ontstaat er een flipperkast, er word 4 a 5 keer geschoten, maar de bal wil er niet in en het word een corner. Uit de corner ontstaat weer een flipperkast, maar ook nu wil de bal er niet in.
In de 42e minuut weet Sofija een goede voorzet te geven en kan Lynne de 7-0 binnen schieten.
We merken dat de tegenstander heeft gekozen om heel verdedigend te gaan spelen.
Er worden heel veel kansen gecreëerd, maar ze worden niet goed uitgespeeld. Als er zoveel voetballers in de zestien staat is het belangrijk om de vrije vrouw te zoeken. 🔍
Toch weten we in minuut 18 Zippora na een pass van Lynne 8-0, minuut 19 Sofija na terug leggen van Zippora 9-0 en in minuut 21 een flauw schot in de linkse hoek van Femke 10-0 neer te zetten.
In de 23e minuut schiet Zippora nog een keer op de paal.
Dan worden we in de 25e minuut geholpen door dat een verdedigster van Groot Ammers de bal achter haar eigen keepster kopt 11-0
In minuut 27 stond de coach er op eens alleen voor. Lennart was weg……na een paar minuten kwam hij weer terug. Wat deed je daar Lennart?
In de 32e minuut schiet Lynne met een afstandsschot de eindstand van 12-0 op de borden.

Ook waren we deze wedstrijd weer erg blij met de bijdrage van de MO13-1. Lynn en Lize hebben weer een goed wedstrijd gespeeld. Lize vaak vanuit rechts of links half. Lynn heeft dit keer links achter gespeeld en ook nog minuten gemaakt centraal in de verdediging. De rol die ze ook bij de mo13-1 vervult.

We hebben weer een goede wedstrijd neergezet ⚽. De 1e helft is de tegenstander een paar keer tot een kansje gekomen, maar we hebben niets weggegeven. In de tweede helft zijn ze eigenlijk helemaal niet meer op onze helft gekomen. Wat een erg groot compliment is voor onze verdediging en middenveld. Voor Veronique was het alleen een stukje saaier. 🥱

Aangezien Hardinxveld pas dinsdag in actie gaat komen, genieten we voorlopig even van onze 1e plaats.

Volgende week mogen we weer naar Sliedrecht, dit maal voor de MO15-2, op het mooie tijdstip van 14:30