2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 18

7 oktober 2023 10:00

A.P. Visser

Zaterdag 7 oktober.

Vandaag konden we kampioen worden van de eerste fase. Voor ons gevoel zijn we niet in de juiste poel ingedeeld want echt tegenstand hebben we nog niet gehad, maar we waren er op gebrand om toch deze “prijs” binnen te halen. We zijn hiervan wel afhankelijk van Hardinxveld. Deze hebben ook alle wedstrijden gewonnen, dus het zal hoogstwaarschijnlijk vandaag op het doelsaldo aankomen. Hardinxveld trapt al om 8:45 af, dus halverwege de wedstrijd weten we met hoeveel doelpunten verschil we moeten winnen.

Om 9:00 verzamelen meldde de coach van de week in de app, maar de aanvoerster zei dat 9:15 ook kon en dat ze snel om zouden kleden. De coach streek even over z’n hart 😁 en ging akkoord met 9:15. De meiden waren op tijd en kwamen om 9:16 weer de kleedkamer uit met de mededeling dat de wastas nog bij iemand thuis stond. πŸ™ˆ Lennart crossde heen en weer🏎️. Ik zelf besloot om vast de meiden op te peppen en de opstelling door te nemen. Er moest vandaag weer 9 tegen 9 worden gespeeld 😏. Veronique begint op het doel, met daarvoor Lynn, Guusje en Lea. Op het middenveld Jente, Naomi en Sofija en in de aanval Zippora en Femke. Julia, Sanne en Lynne beginnen op de bank.
Inmiddels is Lennart er met de wastas en kunnen de meiden gaan omkleden. Om 9:35 staan ze buiten en gaan we de grote doelen zoeken die we op het veld moeten gaan zetten. Met een aantal meiden sjouwen we de grote doelen richting veld 1. Het is even wachten tot de JO16-2 klaar is, maar om 10:05 kunnen we het veld betreden, zetten we de doelen neer, pionnen worden neergezet en snel even een groepsfoto gemaakt. Shanna Barrett hadden we vandaag gevraagd om actie foto’s van de dames te maken. Misschien komen er nog een aantal foto’s online op onze socials, maar deze moeten eerst door de strenge kwaliteitscontrole van onze dames. 😬
Om 10:08 roept onze top scheidsrechter Marcel πŸ‘ŠπŸ» ons naar de middencirkel en trappen we af tegen het 9-tal van SVW uit Gorinchem.
De eerste kans is er gelijk in de 1e  minuut, maar helaas word Zippora voor buitenspel terug gefloten. Toch is het Naomi die in de 5e minuut de 1-0 op het bord zet.
Maar daarna merken we echt dat er te veel spanning bij de meiden in de benen zit. Het overspelen gaat goed en we geven weinig weg, maar los van een schot op de paal van Sofija, gaan bijna alle ballen direct op de keeper, naast of hoog over en er word weer kluitjes voetbal gespeeld. Maar de coach heeft nog steeds alle vertrouwen er in dat het goed kom, Lennart heeft wat meer zenuwen 😁. Het duurt wel tot de 23e minuut voordat de 2-0 op het bord komt te staan. Zippora schiet hem binnen na een voorzet van Femke. Dat doelpunt hadden ze echt even nodig, want in de 24e minuut zet Naomi weer een solo op en het schiet de 3-0 binnen. In minuut 25 is het Lynne die na een voorzet van Femke de 4-0 binnen schiet.
Inmiddels krijgen we binnen dat Hardinxveld met 11-1 heeft gewonnen. Wij hebben daardoor aan 6-0 genoeg, maar melde dit nog even niet aan de dames.
In minuut 28 is het Lynne die de 5-0 binnen schiet na een corner van Femke. In de minuut daarop is het Femke die weer een voorzet geef, dit maal op Naomi en die tikt de 6-0 binnen.
In de laatste minuut van de eerste helft is het Lynne die met een schot de 7-0 op het scorebord zet en met deze stand gaan we de rust in.

In de rust de meiden de eindstand van Hardinxveld verteld, maar ook op het hart gedrukt dat ze er nog niet zijn. Als de tegenstander er 2 scoort het hele feest als nog niet doorgaat.
Daarnaast gaven de meiden ook aan dat de shirts van de tegenstander, wel erg leken op die van ons, daarom besloten we om de blauwe uitshirts aan te trekken om zo meer verschil te creëren.

Na de 15 minuten rust trappen we de tweede helft af en zitten er gelijk weer goed boven op. In de 4e minuut is het Lynn die de achterlijn haalt, terug legt op Lynne en de 8-0 binnen schiet.
Daarna bouwen de meiden de score verder uit en zie je dat ze er zin in hebben, beter gaan overspelen en de kansen beter gaan benutten.
Lynne schiet de 9-0, 10-0 en 11-0 binnen en Femke neemt de 12-0 voor haar rekening.
Je ziet dat bij de tegenstander de rek er uit is.
In de 15e minuut schiet de keepster uit recht bij Lynne in haar voeten, die twijfelt niet en schiet de 13-0 er in.
Ook de 14-0 is voor de rekening van Lynne.
In minuut 23 is het Jente die met een mooi afstandsschot de 0-15 noteert.
We merken dat de meiden van SVW er wel klaar mee zijn.
Sofija schiet de 16-0 binnen na een voorzet van Femke
Zippora schiet de 17-0 binnen na een voorzet van Femke
Daarna blijkt er in het veld van alles geroepen te worden door de tegenstander en denken we dat het beter is om de wedstrijd maar te beëindigen, ik overleg met de coach van de tegenstander en hem lijkt het ook beter om te stoppen. Achter mijn rug schiet Jente nog even de 18-0 binnen. Hierna laten we,  5 minuten voor tijd de wedstrijd affluiten door Marcel.
Er word hier en daar nog wat geroepen, maar we besluiten de speaker aan te zetten, een bekend nummertje van Queen op te zetten en het feestje te gaan vierenπŸ†. Even met z’n alle in een kring en de meiden toegesproken πŸ₯Ή Dat kon op het veld maar heel kort, want de volgende ploeg stond al weer te poppelen om te gaan voetballen en er word ons vriendelijk verzocht het veld te verlaten en de doelen op te ruimen.

Het is dan altijd heerlijk om te zien dat alle grote jongens onze dames even helpen om de doelen op te ruimen. #sarcasme uit.

Daarna richting de kleedkamer om daar het feestje verder te vierenπŸ₯³, de meiden krijgen een persoonlijk kampionsshirt en de speaker word nog even wat harder gezet.
De meiden van SVW vinden het nodig om de kleedkamer open te doen en nog wat te gaan roepen, hierna heb ik de meiden van SVW naar buiten gedirigeerd en verteld dat je ook met opgeheven hoofd kunt verliezen. We snappen echt wel dat het niet leuk is om met grote cijfers te verliezen, maar hoe je er mee omgaat en wat je naar je tegenstander gaat roepen, dat heb je zelf wel in de hand en als je hier goed mee omgaat noemen wij dit respect. Dit was helaas bij jullie vandaag niet te vinden. Dit hebben we deze competitie bij de andere ploegen niet mee gemaakt.

Dit gaf een kleine nasmaak aan de wedstrijd, dus zijn we maar snel naar de kantine gegaan om lekker de frietjes🍟,snacks en ranja te gaan nuttigen en ons feestje te vieren.
Ook de MO13-1 kwam inmiddels terug uit Nieuwendijk waar ze met 0-4 hadden gewonnen van Altena en op deze manier ook kampioen waren geworden van de eerste fase.
Dit was erg mooi om te zien dat zowel de MO13-1 en de MO15-1 beide kampioen zijn geworden van de eerste fase ! Met z’n alle nog even een groepsfoto gemaakt van de kampioenen.

We willen van de MO13-1 Lynn, Rianne, Lize, Maud, Elynn, Naomi, Melteda en Julia en MO17-1 Esmee hierbij ook bedanken voor hun rol in één van onze wedstrijden.

Papa’s, Mama’s, Opa’s, Oma’s, Broer, Zussen, familie en vrienden bedankt voor iedereen die er vandaag bij was, ik zeg het nog maar eens. De meiden (en wij ook😊) waarderen dit enorm. πŸ’ͺ🏻

Shanna bedankt voor de foto’s πŸ“Έ

We zijn deze fase echt super trots op onze meiden, ze zijn er echt bijna alle trainingen, er word goed geluisterd en de sfeer is goed. We hebben Veronique als top keeper , Julia, Sanne en Lea als fantastisch sterke backs. Het centrale duo Guusje en Lynn, waar bijna geen spits langs komt. Ons sterk middenveld met Sofija, Naomi en Jente die met veel creativiteit onze aanval weet te bedienen. De aanval met Lynne, Zippora en Femke welke vaak moeiteloos het doel weten te vinden. En zo kun je stellen dat we met 1 tegendoelpunt een fantastisch keeper, verdediging en middenveld hebben. En met 94 doelpunten trost zijn op ons middenveld en aanval. Niemand staat boven de ploeg, de ene speelt soms iets meer minuten dan de andere, maar we doen het met elkaar en voor elkaar om tot een goed resultaat te komen ! Zo zijn we één team ! DE MO15-1 πŸ‘ŠπŸ»πŸ‘ŠπŸ»πŸ‘ŠπŸ»

Op naar fase 2 met hopelijk iets meer tegenstand, maar met dezelfde inzet en sfeer !