3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Zaterdag 16 september

Om 12:00 verzamelen bij de Zwaaier. Van ons eigen team was Julia dit keer afwezig ivm haar verjaardag 🎁 en daarom werden we dit keer geholpen door Maud en Meltheda vanuit de MO13 πŸ‘ŠπŸ»
Vandaag stond op het programma de uitwedstrijd tegen Sliedrecht MO15-1 ⚽️. Rond 12:30 kwamen we aan op sportpark “De lockhorst” we zochten onze weg naar Kleedkamer 15.

Eerst even verteld dat de meiden scherp aan de wedstrijd moesten beginnen. Afgelopen woensdag hadden we een oefenwedstrijd gespeeld tegen de MO15-1 van Sleeuwijk en daar stonden we na 1 minuut met 1-0 achter. Uit eindelijk wel met een 2-8 overwinning naar huis.
Daarna de opstelling besproken. Lea, Lynn, Guusje en Sanne in de verdediging. Daarvoor Sofija en Jente. Naomi op het middenveld en we begonnen de aanval met Lynne, Zippora en Femke.
Meltheda en Maud begonnen op de bank.

Guusje won de tos en wisselde van kant zodat we de zon 🌞 in onze rug hadden de eerste helft.
De meiden gingen goed uit de startblokken. Lea speelt zich in de 4de minuut goed vrij en schiet de bal in de kruising 0-1. Niet veel later komt Femke over rechts en schiet met een mooi afstandsschot de bal over de keeper in de linkerhoek 0-2.
5 minuten later neemt Naomi een schot vanaf de zestien en schiet de 0-3 binnen, even word er weer gedacht aan een walk over, echter gaan de meiden daarna niet veel beter spelen en krijgt ook Sliedrecht een klein kansje.
In de 13e minuut geeft Sliedrecht een corner weg. Femke neemt deze corner en na een kleine kluts weet Lynne de 0-4 binnen te schieten.
Daarna krijgt Sliedrecht weer een goed kans maar weet nog niet te scoren.
Ivm de warmte πŸ₯΅stoppen we in minuut 20 even voor een drinkpauze.
Even bij tanken, energie op doen en weer door.
Dit heeft alleen Sliedrecht beter gedaan dan ons.
Bij de eerste aanval word er door de verdediging slecht getimed en komt hun nummer 7 er goed doorheen, schiet de bal rechts in de hoek via de binnenkant paal wat onze Veronique kansloos maakt. 1-4
Niet veel later weet Sliedrecht er weer doorheen te komen en schiet net over het doel bij Veronique. Het spel word niet beter, we spelen slecht over en rammen de bal vaak naar voren, het samenspel waar we normaal zo goed in zijn was even niet te vinden.πŸ”
Toch weet Zippora in minuut 34 een goede aanval op te zetten. Past de bal naar Femke welke de bal beheerst het doel in werkt 1-5
Daarna word er afgefloten voor de rust.

Ondanks dat we met 1-5 voorstaan is er ontzettend veel spanning in de lucht. De emoties lopen wat op en er word wat gemopperd als we richting de kleedkamer lopen.
In de kleedkamer de meiden even toegesproken, dat we ons eigen spel moeten blijven spelen en we met 1-5 voorstaan. Als we goed blijven spelen en werken is er niets aan de hand. De meiden bedaren weer wat en na 15 minuten gaan we weer met een frisse blik naar de tweede helft.
De coach vraagt nog even aan Zippora hoeveel ze er gescoord heeft, teleurstellend zegt ze nul. πŸ™ˆ daar had de coach even beter op moeten letten, maar die zei je gaat er vandaag zeker nog wel 1 maken.
En dan was niet tegen dovemansoren gezegd, want in de eerste minuut van de tweede helft gaat maud alleen op de keeper af, maar helaas word deze net geblokt. Zippora die goed opstaat te letten pakt de tweede bal en schiet de 1-6 binnen.
Een paar minuten later krijgt Jente net buiten de zestien de bal en schiet de bal BAM in de bovenhoek 1-7
De meiden zijn weer aan het voetballen en de verdediging geeft niets meer weg.
In de 47e minuut word er weer een goede aanval opgezet en via Lynne komt de bal bij Lynn en deze schiet de 1-8 binnen. Hier schiet onze centrale verdedigster dus al 3 wedstrijden op rij een doelpunt binnen πŸ’ͺ🏻
Na hard werken van Jente in de 58e minuut kan Femke een goede voorzet geven, Maud kan er net niet bij, maar Zippora schiet de 1-9 binnen.
Met deze stand eindigen we de wedstrijd.
9 doelpunten door 7 verschillende spelers. Daar zijn we trots op.

De meiden hebben weer een goede wedstrijd neer gezet en zeker als je bedenkt dat het vandaag weer 27gr was en ze op kunstgras moesten spelen πŸ₯΅ dan hebben ze het gewoon top gedaan πŸ‘ŠπŸ»

Over twee weken zijn we weer hier om het tegen de MO15-2 op te nemen, maar eerst krijgen we volgende week Groot Ammers op bezoek bij de Zwaaier. We starten dan om 8:30 ik zou zeggen, kom onze meiden weer aanmoedigen πŸ“£