Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 22

Sportlaan 1
4286ES
ALMKERK
tel. 0183-401802

Afgelopen zaterdag was het tijd voor het laatste bekerduel in de poulefase. Na een overwinning en een gelijkspel hadden we een goede kans om door te gaan. Dat was echter ook het geval voor Altena 2 en de tegenstander die nog komen ging: Almkerk 2. Deze opponent, net zoals Altena 2 overigens, komen we de laatste jaren steevast tegen in de beker. In een warm nazomers Almkerk werd er om iets over twaalf afgetrapt.

Even een kanttekening naar vorige week: waar de inwoners van Nieuwendijk hun gemiste slaap aan het inhalen zijn, daar zullen de Almkerkers beduidend een stuk lekkerder slapen. Na het welbekende spelletje 'steen, papier, schaar' moest Jurgen gaan vlaggen en ook hij deed dit met een ontbloot bovenlijf, maar dan aardig afgetraind.

Kozakken Boys 2 was in het begin ietsje beter dan Almkerk. We mochten de bal hebben en opbouwen en zochten dan ook op het gemakje naar de juiste combinatie naar voren. Al redelijk snel werd een doelpunt van onze kant afgekeurd wegens buitenspel van Hendri na een fantastisch steekballetje van Michael K. Verder werden er een paar redelijke aanvallen op de mat gelegd, maar het produceren van echte kansen bleef uit door een onjuiste eindpass of een voorzet die in het vangnet belandde. Almkerk zette daar een schietkansje tegenover dat makkelijk kon worden gekeerd door Danny. Vlak voor de drinkpauze op de helft van de eerste helft werd Almkerk 2 iets beter. De Werkendammers hadden moeite met de hoog opkomende backs en het spel dat met een crossbal van links naar rechts werd geslingerd zorgde voor een gevoel alsof de tegenstander overal een mannetje meer had staan. Kansen leverde dit overwicht voor de thuisploeg overigens niet op, want ze werden niet echt gevaarlijk in het zestienmetergebied. Op het moment dat het leek dat Almkerk wél gevaarlijk kon worden, floot de leidsman precies op tijd voor de rust.

In de rust vonden drie wissels plaats: Rohan, Michael R en Gerco bleven achter in de kleedkamer en allebei de Kevins en Jurgen kwamen voor hen in de plaats. Vooral chapeau voor de eerste twee namen, want waar Rohan en Michael R het vaak prima vinden om maar enkele minuten te voetballen, stonden ze nu een hele warme helft voetballen hun mannetje.

Kozakken Boys begon sterk aan het tweede bedrijf. Met de behendige Kevin S erbij op het middenveld en Robin die iets meer teruggezakt stond opgesteld, kregen we meer grip op het spel van Almkerk. Hierdoor hadden we snel de bal weer terug als de tegenstander die had. Ook dit overwicht vanuit onze kant resulteerde in weer een goal die afgekeurd werd wegens buitenspel. Een piekfijne voorzet van Stefan ging via Hendri achter de Almkerkse goalie, maar de grensrechter gooide, zwaar onterecht, roet in het eten. Jammer dat één iemand erg onsportief zo'n stempel op een bekerwedstrijdje kan drukken. Vlak hierna kwam Remco erin voor Rick. Almkerk had in de rust een behendige buitenspeler in het veld gebracht die naarmate de tweede helft vorderde steeds meer liet zien. Zo werd hij aan hun linkerflank weggestuurd en met een zuivere lage voorzet bereikte hij de spits van Almkerk die Danny kansloos liet (1-0). Na deze fraaie aanval met de openingstreffer van Almkerk tot gevolg mochten we gelijk even kort pauzeren voor een drinkpauze op de helft van de tweede helft. In het laatste stuk van de wedstrijd miste Hendri nog een reuzekans. Hij dacht waarschijnlijk dat hij weer afgevlagd zou gaan worden, maar de scheidsrechter liet de grens deze keer staan en gaf hem een reprimande. Even later resulteerde een slechte kaats in de opbouw van de Werkendammers in de 2-0 van Almkerk. De rappe buitenspeler wist met dit buitenkansje wel raad en rondde koelbloedig af. De krachten, vooral aan Werkendamse zijde, ebden na deze beslissende treffer een beetje weg en Almkerk schoot nog een keertje ruim naast en over de goal van Danny. Stefan kreeg nog kramp, maar hij kon er niet uit omdat de enige overgebleven wissel, Danny H die stond te vlaggen, zijn shirt kwijt was en iedereen in de dug-out te beroerd was om dit te gaan zoeken. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste maal deze middag.

Het vorig seizoen uit de reserve hoofdklasse gedegradeerde Almkerk 2 had de grootste moeite met Kozakken Boys 2. Het was een wedstrijd die op de details werd beslist, want het valse vlaggen van de assistent van de tegenpartij was op een cruciaal moment. Enfin, wat ons elftal ook kenmerkt is dat we snel aan een biertje met de muziekbox op luid volume in het zonnetje zaten na te praten. We zijn dus uitgeschakeld in de beker, maar dat betekent dat we ergens weer een vrij weekend hebben in ons drukke speelschema. Onze voorbereiding zit erop en dus kijken we uit naar volgende week als NOAD'32 op bezoek komt voor de eerste competitiewedstrijd.