Hendri Kant (scrimmage)

Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 22

2 september 2023 12:00

D. Mans

Kozakken Boys 2 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen, en tevens de eerste wedstrijd voor de beker, gewonnen van Meerkerk 2. In een spannende en sportieve wedstrijd trokken de Werkendammers uiteindelijk aan het langste eind.

De wedstrijd begon wat later, omdat de Meerkerkers in de file stonden voor de Merwedebrug én omdat Thomas zijn shirt niet meer paste en op zoek moest naar een grotere maat.

Eenmaal begonnen, bleek al snel dat Kozakken Boys van Meerkerk de bal mocht hebben en dat kwam ons goed uit. Het spelbeeld was dan ook zo dat wij het spel en het tempo bepaalden en de tegenstander van vandaag loerde op de counter. Robin was een keer dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn inzet voor de lijn weggewerkt worden door twee verdedigers. Even later was het wel raak: na een piekfijne voorzet van Robin kopte Hendri raak: 1-0. Heel lang konden de Werkendammers niet genieten van deze voorsprong, want na balverlies van onze kant en een goede combinatie door het midden wist Meerkerk al snel gelijk te maken: 1-1. Met deze stand zochten we ook de thee op.

Jurgen en Tim bleven in de kleedkamer achter en Michael R en Youri kwamen voor hen in de plaats.

In de tweede helft zagen we een ietwat ander Meerkerk, maar echt een stempel drukken op de wedstrijd lukte de tegenstander ook niet. Het spelbeeld was dus meer in evenwicht, maar qua kansen was Kozakken Boys veruit de betere. In de loop van de tweede helft kwamen Danny H en Thomas er nog in voor de moegestreden Leon en Remco. Na een legio gemiste kansen van onder andere Youri, Robin, Hendri en Kevin S leek het er even niet in te zitten deze middag. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wist Hendri echter via de kluts de bal achter de keeper te werken en voor de bevrijdende 2-1 te zorgen. Hierna kwamen de Kozakken niet meer in de problemen en werden de resterende minuten redelijk zorgeloos uitgevoetbald.

Al met al dus een resultaat dat ons allen tevreden stemt. Zeker met het oog op het feit dat de score hoger uit had kunnen en misschien wel moeten vallen. Op naar volgende week: dan ontvangt Altena 2 ons elftal vast en zeker met open armen.