Tyrese Noslin

2e divisie Betnation Divisie

23 maart 2024 15:00

M.G.J. Dogterom

Kozakken Boys had de ultieme kans om drie punten te pakken in eigen huis tegen de beloften van Almere City. Na een onthutsende eerste helft en een ijzersterke tweede helft leek het met de wind in de rug de kant op te vallen van de Werkendammers. Niets was echter minder waar, in de slotseconden kreeg de ploeg van Edwin Grunholz het deksel op de neus en droop het met een 3-4 nederlaag van het veld.

De eerste helft had Kozakken Boys weinig in te brengen. Almere domineerde en was haast bij iedere aanval levensgevaarlijk. Het resulteerde al vrij snel in een 0-2 achterstand.  Een kwartier voor rust verslapten de beloften iets. Kozakken Boys rook bloed en probeerde te profiteren. Tot kansen kwam het, maar helaas bleef het bij 0-2.

Na de pauze bleven vier spelers van Kozakken Boys achter in de kleedkamer. Invallers Van Zundert en Neral zorgden ervoor dat de 0-2 achterstand binnen tien minuten was weggepoetst naar 2-2. Het leek erop dat de wedstrijd volledig zou gaan kantelen, maar Sergio Tremour pakte twee gele kaarten waardoor Kozakken Boys met een man minder kwam te staan.

Het geloof in de drie punten ebde daardoor steeds verder weg en een kwartier voor tijd werd het zelfs 2-3 voor de bezoekers. Pas nadat de spits van Almere ook zijn tweede gele kaart ontving leek de hoop voor de tweede keer deze middag te zijn teruggekeerd. Johnny Lommers schoot twee minuten voor het einde knap uit de draai de 3-3 binnen. Na de aftrap ging een schot van Neral nog vlak langs het kruis. In de laatste aanval van de wedstrijd schoot Almere alsnog de 3-4 raak.

Een bijzonder slechte afloop van een bijzonder vermakelijke en spannende voetbalmiddag. Met name de tweede helft bied hoop voor Kozakken Boys zo richting het slot van het seizoen. Met nog 8 wedstrijden te gaan lijkt de strijd definitief te gaan tussen FC Lisse, Kozakken Boys, Excelsior Maassluis en Scheveningen om de strijd om directe handhaving.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Noordwijk (14:30).