Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

LISSE • Kozakken Boys was niet echt op dreef in het kelderduel bij hekkensluiter FC Lisse. Het leed een smadelijke en pijnlijke 2-1 nederlaag.

Hekkensluiter FC Lisse moest winnen om nog enigszins hoop te houden op lijfsbehoud. Kozakken Boys moest winnen om de laatste stap te maken uit de degradatiezone, maar door de 2-1 nederlaag zakte Kozakken Boys naar de voorlaatste plaats in de tweede divisie. Hekkensluiter FC Lisse kwam tot op twee punten, waardoor de ‘Boys’ weer goed in de problemen zitten, temeer daar ook concurrent Excelsior Maassluis won.

Trainer Edwin Grünholz -die een wedstrijd schorsing uitzat- had er een slecht gevoel over. “Dit is zeer teleurstellend. We hadden juist de punten moeten pakken. Het was een slechte prestatie. Ik had er van tevoren niet op gerekend en had meer strijd verwacht.”

“Ik vond het flauwtjes van onze kant. Niemand heeft zijn niveau gehaald en ze doen vooral zichzelf tekort. Als je ziet dat we al een paar weken goed bezig waren, dat is het teleurstellend wat ze nu op de mat legden. Nogmaals, je had gewoon moeten winnen, dan was je boven de streep gekomen. Dit is doodzonde. We verloren vooral van onszelf.”

Kansen waren schaars
Voor de rust gebeurde er weinig in het kelderduel tussen FC Lisse en Kozakken Boys. De kansen waren schaars op het moeilijk bespeelbare veld. Na een kwartier kwamen de Boys wat beter in de wedstrijd. Tot de rust wisten de gasten uit Werkendam evenals de gastheren in Lisse echter niet te scoren.

FC Lisse was nog wel dichtbij kort voor de rust, maar de poging van Remi van Ekeris raakte de paal.

Doelman Jansen blijft in kleedkamer achter
In de rust bleef keeper Bryan Jansen achter in de kleedkamer. Johnny Lommers kwam erin voor Sergio Tremour. Na de rust ging het gelijk op met hier en daar wat dreigende momenten. Ruim een kwartier voor tijd lukte het FC Lisse de score te openen. Het gebeurde nadat Rowdy van der Putten verwoestend uithaalde voor de 1-0.

Kozakken Boys had nog een kwartier om het onheil van de nederlaag af te wenden, maar wist weinig te creëren. Na een geweldige solo van Ngobese kon Maxim van der Meer in de slotminuten ook nog de 2-0 voor FC Lisse aantekenen. Direct erna werd het nog 2-1 door Raïes Roshanali. Daar bleef het bij.

Bron: Regio-Voetbal