Toer Bouwma

2e divisie Betnation Divisie

28 oktober 2023 15:00

C. Bellon

Aan een reeks van wedstrijden waar de punten bij elkaar gesprokkeld werden door Kozakken Boys is zaterdag een eind gekomen. Een goede start sloeg om in een erbarmelijke tweede helft die uiteindelijk zorgde dat de Werkendammers met nul punten van het veld afstapten. De wedstrijd eindigde in 1-3 waardoor de afstand met de concurrentie ineens weer groot is.

De nieuwe trainer Grunholz moest improviseren aangezien de ziekenboeg met doelman Janssen en aanvoerder Stout was aangevuld. Verder moest ook linksback Mashart op de bank plaatsnemen. Vervangers waren van den Meulenhof, Neral en Vermeulen.

In de eerste helft was Kozakken Boys grotendeels heer en meester. De 1-0 van Lowie van Zundert was dan ook meer dan terecht na mooi voorbereidend werk van Sergio Tremour. Er volgde nog een grote kans voor de spits. Zijn kopbal van dichtbij werd echter gekeerd. Daarna kwam Noordwijk beter in de wedstrijd en was het uitgerekend Emiel Wendt die de score weer gelijk trok.

In de tweede helft had Kozakken Boys weinig te vertellen. Noordwijk kreeg corner op corner en de druk op de achterhoede nam sterk toe. Uiteindelijk werd de zoveelste voorzet van de middag fataal. Met alsnog een corner tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist.

Volgende week speelt Kozakken Boys opnieuw een thuiswedstrijd. Dan tegen de beloften van Sparta Rotterdam.