Allon Koene

2e divisie Betnation Divisie

7 oktober 2023 15:00

D.H. de Vries

In wat beschouwd kon worden als een "do or die" wedstrijd zo vroeg in het seizoen, stonden Kozakken Boys en FC Lisse tegenover elkaar op een gloednieuw kunstgrasveld, onder leiding van de nieuwe trainer Edwin Grunholz. Beide ploegen hunkerden naar een broodnodige overwinning om het seizoen op gang te brengen.

In de beginfase van de wedstrijd kwam de eerste dreiging van FC Lisse. Een speler van FC Lisse waagde een poging op het doel, maar doelman Bryan Janssen van Kozakken Boys was alert en slaagde erin om de bal naar de hoek van het doel te pareren.

Na deze kans voor FC Lisse nam Kozakken Boys geleidelijk de controle over de wedstrijd over. Ze begonnen het initiatief te nemen en creëerden kansen. Hierdoor ontstond een verschuiving in het spel, waarbij Kozakken Boys steeds meer aanvallende impulsen gaf, maar de Werkendammers kwamen met de schrik vrij na een vreemd incident. Een speler van Lisse dacht dat er gefloten werd voor buitenspel en stopte met spelen, waardoor een grote kans verloren ging. Slechts één minuut later maakte Tremour echter gebruik van deze miscommunicatie en bracht Kozakken Boys op een verdiende 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon nog redelijk in evenwicht, maar vanaf minuut 60 werd het een waar kansenfestijn voor de Werkendammers. Het leek bijna ongelooflijk dat de wedstrijd niet eerder in het slot gegooid werd, gezien het aantal kansen dat gecreëerd werd.

Het was pas in minuut 80 dat Hoffman de verlossende treffer voor Kozakken Boys scoorde, waarmee hij de wedstrijd besliste en de drie punten veiligstelde in Werkendam.

In de slotfase kreeg Kozakken Boys ook nog de kans om de score aanzienlijk te vergroten. Van Zundert strandde echter opnieuw op de keeper van FC Lisse, die bovendien een scherp aangesneden vrije trap van invaller Royston Drenthe uit de kruising wist te slaan. De poging van invaller Kevin Vermeulen van dichtbij verdween over het doel van FC Lisse.

Met deze belangrijke overwinning heeft Kozakken Boys eindelijk weer eens drie kostbare punten weten te pakken. Met de volgende wedstrijd tegen Jong Almere City in het vooruitzicht, kan met vernieuwd vertrouwen worden uitgezien naar de komende wedstrijden.