Competitieweg 22
1318EA
ALMERE
tel. 06-20602316

In een boeiende voetbalwedstrijd, waar de weersomstandigheden een prominente rol speelden, werd Kozakken Boys geconfronteerd met de uitdagingen die een harde wind met zich meebrengt bij de jacht op belangrijke punten. Jong Almere City FC slaagde erin om Kozakken Boys gedurende grote delen van de wedstrijd onder druk te zetten. Uiteindelijk bleek een gelijkspel het maximale eindresultaat voor de Werkendammers. De wind was een dusdanige factor tijdens de wedstrijd en beïnvloedde het spel dermate dat Kozakken Boys niet ontevreden mocht zijn met een uiteindelijke score van 1-1.

In een wedstrijd waarin Kozakken Boys duidelijk worstelde met het overwicht van Jong Almere City in helft één, werd gehoopt dat tot aan de rust stand gehouden kon worden. In eerste instantie werd een strafschop overleefd, waarbij de inzet op de buitenkant van de paal belandde. Ondanks het dominante spel van Jong Almere, leek de ruststand van 0-0 binnen handbereik. Echter, vlak voor het rustsignaal incasseerden Kozakken Boys toch de 1-0.

Kozakken Boys kwam beter uit de kleedkamer met de wind in de rug. De Werkendammers werden beloond met een toegekende penalty na een handsbal, en kon zeker niet klagen over deze beslissing. Het was een buitenkansje dat zich voordeed, en Kevin Vermeulen aarzelde geen moment om deze unieke gelegenheid te benutten. Met vastberadenheid en precisie schoot hij de bal in het doel, waarmee hij Kozakken Boys terug in de wedstrijd bracht en de gelijkmaker scoorde.

De verdediging van Kozakken Boys bleek andermaal uiterst solide te zijn en gaf weinig ruimte weg aan de aanvallers van Jong Almere City FC. Dit stond in schril contrast met de drukke slotfase, waarin de tegenstander zeer aanvallend te werk ging.

Tijdens de rust was besloten om doelman Bryan Janssen vanwege een enkelblessure te vervangen. Mike van de Meulenhof, een voormalige vaste waarde bij Kozakken Boys twee seizoenen geleden, trad in zijn plaats aan. Van de Meulenhof had lang moeten wachten op zijn kans en liet in de laatste tien minuten van de wedstrijd zien dat hij nog steeds een uitstekende keeper is. Hij vervulde deze rol met verve en slaagde erin om zijn team staande te houden in een hectische slotfase.

Lommers kwam nog uiterst dicht bij het scoren van het beslissende doelpunt, maar tot zijn teleurstelling ging zijn schot net over de lat. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waarbij Kozakken Boys zich staande hielden in de hectische slotfase, mede dankzij de inzet van Van den Meulenhof en een vleugje geluk. Het resultaat was een punt dat kan worden bijgeschreven.

Volgende week speelt Kozakken Boys geen duel voor de competitie. Daarna volgen twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Noordwijk en de beloften van Sparta Rotterdam.