Lars Dijk

2e divisie Betnation Divisie

23 september 2023 15:00

N. Boel

Na een veelbesproken en turbulente week voor Kozakken Boys, trof het ACV Assen afgelopen zaterdag. Slechts twee dagen voor de wedstrijd werd hoofdtrainer, Scott Calderwood, op non-actief gezet, wat voor onrust en discussie binnen de vereniging zorgde. Desondanks moest er met François van Gool voor de groep wel gewonnen worden van ACV om de aansluiting met de rest van de competitie te behouden. ACV Assen, die ongetwijfeld gebrand was op een overwinning na hun recente tegenvaller in het bekertoernooi (1-5 verlies tegen USV Hercules).

Kozakken Boys begon scherp aan de wedstrijd en had via Tremour de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar de doelman van ACV was razendsnel uit zijn doel en wist de poging te keren. Verder creëerde Kozakken Boys wat kleine kansen, hetzelfde gold voor ACV. Heel gevaarlijk werden beide ploegen niet omdat het organisatorisch wel goed in elkaar stak.

De tweede helft schoot ACV wel uit de startblokken. Met twee belangrijke reddingen van Janssen hield hij de ploeg op dat moment overeind. Kozakken Boys bleef proberen daarna tot kansen te komen, maar kwam niet door de defensie heen. Met invallers Hoffman, van Zundert en Vermeulen kwam het weer wat meer aan aanvallen toe. Een harde poging van Hoffman werd gekeerd. Een slim genomen corner viel net niet goed. In de laatste minuut was Stout nog dichtbij met een kopbal, maar het bleef 0-0. Een uitslag die gezien het spelbeeld meer dan terecht was voor zowel ACV als voor de thuisploeg.

Zo blijft Kozakken Boys onderaan bungelen en komt er per wedstrijd meer druk te staan op een mogelijke driepunter. Volgende week wacht HHC Hardenberg. De week erna volgt een thuiswedstrijd tegen FC Lisse (als het goed is op een nieuw veld).