Guus Offerhaus

2e divisie Betnation Divisie

18 november 2023 14:00

R.J.A. Gansner

In een regenachtig duel tussen Kozakken Boys en Quick Boys kwam pas in de tweede helft enige spanning. Terwijl de eerste helft gelijk opging, verloor Kozakken Boys na een counter en een cruciale fout de controle. De schade die het in dat kwartier opliep kwam het in de tweede helft niet meer te boven. Quick Boys behield de voorsprong, resulterend in een 1-2 overwinning voor de bezoekers.

De openingstreffer viel uit een snelle counter van Quick Boys, die resulteerde in een doelpunt en een vroege voorsprong van 0-1. Kozakken Boys leek daarna de organisatie kwijt te zijn, wat leidde tot een tweede tegendoelpunt. Een fout van Van Arnhem rond de zestienmeterlijn gaf Quick Boys de kans om de voorsprong te verdubbelen tot 0-2. Na deze twee snelle treffers was het voor de thuisploeg een kwestie van overleven tot aan de rust, waarbij Quick Boys de overhand had en kansen creëerde.

In de tweede helft herpakten de Werkendammers zich enigszins. Een kopbal van Keukens op de lat had de vroege aansluitingstreffer kunnen betekenen, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk was het invaller Lommers die Kozakken Boys weer hoop gaf door de bal tegen de touwen te werken, waardoor de stand op 1-2 kwam. Ondanks een slotoffensief slaagde Kozakken Boys er niet in om de gelijkmaker te forceren.

Na een belabberd laatste kwartier in de eerste helft kon Kozakken Boys in de tweede helft niet meer dan een late aansluitingstreffer produceren. Hierdoor incasseert de ploeg van Grunholz de zesde ‘2-1’ nederlaag van het seizoen. De Werkendammers zakken steeds verder weg op de ranglijst en de resultaten in de aankomende weken zullen heel belangrijk zijn om in de tweede seizoenshelft nog zicht te houden op directe handhaving. Beginnend met aankomende week een uitwedstrijd tegen GVVV.