Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

Op het terrein van ACV pakte Kozakken Boys de eerste uitoverwinning in een jaar tijd. De ploeg van trainer Edwin Grünholz wist al vroeg in de wedstrijd een comfortabele 0-2 voorsprong te nemen, wat tevens de stand bij rust betekende. In de tweede helft zette ACV alles op alles om de aansluitingstreffer te vinden. De verdediging van Kozakken Boys stond echter als een muur, waardoor het lang 0-2 bleef.

Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd slaagde ACV er eindelijk in om het net te vinden. Ondanks deze late opleving slaagde ‘de Boys’ erin om de voorsprong vast te houden en wint het voor de tweede keer op rij met een 2-1 overwinning..

De eerst helft maakte Kozakken Boys al het verschil. Coen Maertzdorf was betrokken bij een veelbelovende aanval, maar Raily Ignacio slaagde er net niet in om het hoofd tegen de bal te zetten. Slechts twee minuten later was het wel raak. Mario Bilate was de aangever, en Gwaeron Stout knalde de bal genadeloos in het net voor de 0-1. De defensie van Kozakken Boys stond bovendien als een huis, waardoor de aanvallen van ACV weinig impact hadden.

Al vroeg in de wedstrijd wist Kozakken Boys hun voorsprong uit te breiden tot 0-2, kort na het halfuur. Coen Maertzdorf brak door aan de linkerkant en vond winteraankoop Raily Ignacio, die de 0-2 op het scorebord zette. Direct na de rust redde de doelman van ACV knap op een schot van Ignacio om nog in de wedstrijd te blijven.

ACV kwam nog wel tot de aansluitingstreffer 1-2, maar verder kwamen de Assenaren niet meer. Het was juist Kozakken Boys dat via Lommers en Bilate nog twee hel grote kansen om zeep hiel. Voor de drie punten maakte dit gelukkig geen verschil. Het bleef 1-2.

Kozakken Boys blijft in de degradatiezone bungelen, maar lijkt de weg omhoog te hebben ingeslagen. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg.