Ilias Kariouh

2e divisie Betnation Divisie

13 januari 2024 15:00

M.A. de Bruijn

De eerste competitiewedstrijd van 2024 was teleurstellend. Het treffen tussen Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys kende een valse start voor de thuisploeg. Binnen tien minuten van de aftrap stond Kozakken Boys al met 0-2 achter door twee snelle doelpunten uit hoekschoppen van Rijnsburgse Boys. Deze vroege tegenslagen vormden opnieuw een zware dobber voor de ploeg, maar gedurende de wedstrijd liet de formatie van coach Grunholz zien dat er sprake was van tastbare vooruitgang ten opzichte van eerdere wedstrijden.

Een positief punt was de bijdrage van nieuw aangetrokken spelers, die het team versterkten en het niveau van het spel verhoogden. Ondanks de moeizame start kwam Kozakken Boys in de tweede helft terug in de wedstrijd. Jap Tjong tekende voor de aansluitingstreffer, wat de hoop op een mogelijke comeback vergrootte.

Niettemin slaagde Kozakken Boys er niet in de achterstand volledig weg te werken. Ondanks een aantal veelbelovende momenten waarin de scheidsrechter mogelijk de bal op de stip had kunnen leggen, bleef een dergelijk buitenkansje helaas uit.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag voor Kozakken Boys, de achtste keer dat met deze score wordt verloren inmiddels.

Directe handhaving lijkt nu al heel ver uit zicht waardoor focus steeds meer gelegd zal worden op het behalen van de nacompetitie.