2e divisie Betnation Divisie

26 augustus 2023 15:00

A.M. Steeg

Afgelopen zaterdag was het aan Kozakken Boys om de valse seizoenstart tegen Rijnsburgse Boys te doen vergeten. Echter, de voorbereiding naar het duel toe verliep niet soepel. Het hoofdveld werd afgekeurd waardoor veld 2 het nieuwe strijdtoneel aan De Zwaaier werd.

De wedstrijd begon afwachtend, waarbij beide teams streden om de controle over het middenveld en probeerden tot kansen te komen. Al snel vroegen de Werkendammers op een strafschop, maar de arbiter wuifde het moment gedecideerd weg. Daarna werd het spel van de Werkendammers steeds gezapiger en al snel daarna wist Koninklijke HFC een voorsprong te nemen, met twee doelpunten die hen een riante 0-2 voorsprong opleverde.

Scott Calderwood haalde zijn twee spitsen nog voor de rust van het veld. Een onwel geworden bezoeker deed scheidsrechter Steeg besluiten de wedstrijd een paar minuten voor de rust te onderbreken. Na de korte onderbreking en onmiddellijke wissels werd de wedstrijd voortgezet.

De onderbreking deed Kozakken Boys goed. Invaller Tremour liet zijn kwaliteiten zien en werd een ware plaag voor de defensie van HFC. Het was Vermeulen die de bal in het net van HFC wist te sturen, waardoor de score werd verkleind tot 1-2. Dit doelpunt gaf Kozakken Boys hernieuwde hoop.

Ondanks de verkleining van de achterstand slaagde Koninklijke HFC erin om stand te houden en hun verdediging te versterken. Beide teams bleven kansen creëren en het tempo van de wedstrijd bleef hoog. Hoffman leek in de rebound na een schot van Drenthe de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar de vlag ging omhoog. Uiteindelijk was het Koninklijke HFC die hun voorsprong wist vast te houden en de overwinning veiligstelde met een einduitslag van 1-2.

De wedstrijd tussen Kozakken Boys en Koninklijke HFC op veld 2 was een enerverende strijd. Ondanks de onderbreking en het spelen op een andere locatie dan het hoofdveld, slaagde Kozakken Boys erin om het spelbeeld te keren. Echter moet het nog wachten op de eerste drie punten van het seizoen.