Laaghemaal 38
5247NP
ROSMALEN
tel. 073-5223102

Op een zonnig sportcomplex in Rosmalen stond dinsdagavond de derde oefenwedstrijd op het programma tegen de plaatselijke OJC. Nieuw in de selectie waren Mario Bilate en proefspeler Jethro Mashart, die de afgelopen jaren bij NAC Breda heeft gespeeld. Hij komt in aanmerking voor de positie aan de linkerkant van de defensie.

Bilate en Mashart mochten direct hun opwachting maken in de basis elf die verder bestond uit: Mathilda, Hendriks, Van Ingen, Pique, Van Arnhem, Drenthe, Jap Tjong, Stout en Van Zundert. De wedstrijd werd om 19.45 in gang geschoten en al snel bleek dat Kozakken Boys vandaag in een 1-4-4-2 formatie speelde met Van Zundert en Bilate als diepe spitsen. De openingsfase was voor de Werkendammers, maar doelpogingen van Drenthe en Bilate werden door de doelman onschadelijk gemaakt.

Aan de andere kant begon OJC na een minuut of vijftien wat vrijer te voetballen en probeerde men via de flanken gevaarlijk te worden. Dit leverde voor de eerste maal gevaar op toen de rechtsbuiten in de diepte werd gestoken en hij boven Mathilda de bal op het aluminium schoot. Tien minuten later had de thuisploeg wel succes. Matig uitverdedigen bracht de bal bij de linksbuiten van de thuisploeg die met een lage voorzet een medespeler bereikte en deze kon eenvoudig binnenschuiven.

Na de openingstreffer waren het de Boys die de weg naar voren zochten. Lommers en Geelhoedt waren inmiddels in het veld gekomen voor Bilate en Van Arnhem en de eerst genoemde was na een paar minuten direct trefzeker. Vanuit het middenveld werd Van Zundert ingespeeld en deze gaf de bal in de loop mee op Lommers die de bal door de benen van de keeper binnenschoot. Deze goal was ook direct het laatste echte wapenfeit en met een 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft bleven Hendriks, Van Ingen en Jap Tjong in de kleedkamer achter en voor hen kwamen Hoffman, Creutzburg en Tremour in het veld. Kozakken Boys kwam sterk uit de kleedkamer en binnen vijf minuten was het Lowie van Zundert die binnenkopte op aangeven van Stout. Het was diezelfde van Zundert die een paar minuten later opnieuw de bal goed vasthield en ditmaal mee gaf op de opgekomen Hoffman. Deze schoot hard raak in de verre hoek en bracht de stand zo op 1-3. Ondertussen zocht OJC naar de aansluitingstreffer, maar vond de paal op hun weg naar succes.

Het overwicht op het veld vertaalde zich niet in meer goals. Lommers mistte een aantal kansen op de 1-4 en aan de andere kant frommelde Rosmalen wel de 2-3 achter Mathilda en zo had de thuisploeg weer geloof in resultaat. In het laatste half uur kwamen Kemal Kaya, vorig jaar nog speler van de JO19-1, en Hendriks het veld in voor Stout en Pique. In een soort experimentele 1-3-2-3-2 opstelling kwamen de Boys op 2-4 door opnieuw een doelpunt van Hoffman op aangeven van Kaya. In de laatste minuut wist OJC opnieuw de aansluitingstreffer te maken, maar deze kwam te laat om nog resultaat te behalen en zo floot de scheidsrechter af bij een 3-4 eindstand.

Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen GVVV op het programma. De kersverse promovendus komt richting De Zwaaier en de wedstrijd start om 15.00