Kozakken Boys start voorbereiding met een overwinning

Sportlaan 1 -3
5502ED
VELDHOVEN
tel. 040-2533700

Kozakken Boys is succesvol begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen door met 2-3 te winnen in de eerste wedstrijd. Op 18 juli vond de eerste oefenwedstrijd plaats tussen Kozakken Boys en UNA in Veldhoven. Deze wedstrijd had als voornaamste doel om te evalueren waar de Werkendammers staan in aanloop naar de competitie.

Gedurende het eerste kwartier van de oefenwedstrijd toonde Kozakken Boys een solide spel, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden voor het doel van UNA. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Kozakken Boys echter regelmatig verrast door de snelle uitbraken van UNA. De tegenstander maakte slim gebruik van de ruimtes in de verdediging van Kozakken Boys, wat resulteerde in gevaarlijke kansen voor UNA. Een verdedigend slippertje van Kozakken Boys leidde tot het openingsdoelpunt voor UNA.

In het vervolg van de eerste helft zagen we inderdaad een slordig spel van beide teams, maar toch kantelde het scoreverloop tegen de verwachting in van 1-0 naar 1-2. Het keerpunt kwam met een zacht kopballetje van Van Zundert, dat de doelman te machtig was en resulteerde in de gelijkmaker voor Kozakken Boys.

Direct daarna wist Kozakken Boys de bal te veroveren na de aftrap en maakten ze gebruik van deze kans. Drenthe bracht de score op 1-2 met een doelpunt, waardoor Kozakken Boys met een voorsprong de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft kwam Kozakken Boys sterker terug. Het speelde zorgvuldiger en creëerde aantal goed kansen. Ondanks dat UNA al snel de gelijkmaker scoorde met een mooi afstandsschot waardoor het 2-2 werd.

Het mooiste doelpunt van Kozakken Boys werd gescoord door Lommers, die een afgemeten voorzet van Creutzburg knap tegen de touwen werkte. Het was een perfect uitgevoerde aanval. De wedstrijd eindigde in 2-3.

Kozakken Boys wint de eerste wedstrijd van de voorbereiding met 3-2 tegen UNA. Zaterdag volgt een oefenwedstrijd tegen DVS'33 in Ermelo