3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6810986 / 990 (wed.secr. sen./jeugd)

MO13-1 neemt de 3 punten mee uit Ambacht.
Bij het schrijven van het vorige verslag op zaterdag 15 april, zeiden we dat op woensdag vriendschappelijk tegen GDC MO13-1 gingen spelen en zaterdag 22 april voor de competitie tegen Dubbeldam. De eerstgenoemde is door gegaan, wij verloren deze avond zeer kansloos met 6-1 van een zeer sterk GDC. Die hebben het daar goed voor elkaar met de MO13 lichting. De wedstrijd op zaterdag ging eruit, want Dubbeldam had niet genoeg speelsters. Deze wedstrijd is inmiddels verzet naar woensdag 17 mei. We spelen dan thuis om 19:00. Dan komen we automatisch uit bij de wedstrijd van vandaag, die we gingen spelen in Hendrik Ido Ambacht. Twee weken geleden waren we daar ook, toen waren we op bezoek bij IFC. Nu was onze tegenstander ASWH MO13-1, clubs die naast elkaar liggen op hetzelfde Sportpark Schildman. Wij dragen in deze fase 3 de “rode lantaarn” , maar wij waren niet naar Ambacht gekomen om weer tegen een verlies aan te lopen. Er werd afgelopen week zeer fanatiek en goed getraind door de meiden en de opkomst was groot ,ondanks de vakantie. We verzamelden vanmorgen om 9 uur en vertrokken met een grote groep ouders en 15 speelsters richting Zuid-Holland. We misten vandaag 1 topper, want Mirthe was lekker aan het genieten op de camping. Aangekomen in Ambacht was het daar ook te zien dat dit vandaag een inhaalweekend is. Het was er zeer rustig ,maar onze tegenstander liep al op het veld toen onze meiden nog om moesten kleden. ASWH MO13-1 staat 1 plekje hoger dan ons, met een wedstrijd minder gespeeld. Ze stonden 2 punten boven ons, dus bij winst zouden wij over hun heen gaan. In ieder geval voor een weekje.
Om 10 uur werd de wedstrijd in gang gezet door een jeugdige scheidsrechter, die naar later bleek gerapporteerd werd hoe hij de wedstrijd begeleidde. Hij deed zelfs een warming up ,dus hij was er zeer serieus mee bezig. De eerste helft zagen we twee ploegen die gelijk op gingen in de strijd. ASWH had wel wat meer kansjes om de score te openen, zo eerlijk moeten we zijn. Maar onze keepster en verdediging deden waar ze goed in zijn. Met de brilstand op het bord, werd er voor de pauze gefloten. 0-0 met de rust en hier lagen vandaag echt kansen op 1 of 3 punten. In de rust werd er even na gebabbeld hoe we het verder gingen doen. Met mede coach Aart was er al afgesproken om Yara na 10 minuten in de spits te gaan zetten. Maar we gingen eerst verder met het team waar we in de eerste helft mee geëindigd waren. In een prachtig lente zonnetje begonnen we aan de tweede helft en al na 2 minuten was het ASWH die de score opende . De thuisclub had dan toch de voorsprong te pakken, maar echt lang konden ze hier niet van genieten. Want na een mooie pass van Pauline ,was het Maud die alleen op de keepster af kon gaan. Uiterst koelbloedig schoot ze na een solo de 1-1 tegen de touwen. De wedstrijd was inmiddels volledig los en het kon nu alle kanten op gaan. Twee minuten na de 1-1 was het ASWH waarbij de handen weer de lucht in gingen. Zij kwamen door wat foutjes aan onze zijde op een 2-1 voorsprong. Na 10 minuten brachten we Yara in het veld en zij kwam zoals afgesproken in de spits te staan. Wat we hoopten gebeurde ook, want Yara kreeg het op haar heupen. Mede door goed samenspel van haar teamgenoten, kon ze in de 44e minuut op weg naar de goal van ASWH. Ze twijfelde geen moment en schoot haar team naar de 2-2. In de 51e minuut werd Yara weer weg gestuurd en maakte via een solo actie de 2-3. Het gejuich was groot aan Werkendamse zijde, maar we waren er nog niet. Dat bleek ook wel toen ASWH 3 minuten voor tijd de 3-3 binnen schoot. Zo zonde en onnodig was dit . De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen en misschien was dit ook wel terecht geweest. Maar onze Romy dacht daar anders over, want met nog 1 minuut op de klok kreeg zij de bal.
Met een bekeken en niet eens zo’n hard schot, zette ze de keepster op het verkeerde been. Ze deed er nog alles aan ,maar de bal ging in het doel en zo schoot Romy ons naar een 3-4 overwinning in Hendrik Ido Ambacht. De vreugde was groot bij ons , maar ook werden respectvol de handen geschud van de trainers van ASWH. Want deze tweede helft was er wel eentje hoor. Het had ook de kant van ASWH op kunnen gaan, maar onze meiden bleven knokken voor elke meter. Ook na een achterstand. Dat hadden we de laatste weken wel echt gemist. De echte drive om te willen winnen. Die was er vandaag dus wel en dan zie je dat je als team dit kunt bereiken. Als je maar voor elkaar wil werken . Deze overwinning smaakt goed en daar gaan we komende week even van genieten. Volgende week zaterdag moeten we er weer staan, daar gaan we aan werken tijdens de twee komende trainingen. Tegenstander aanstaande zaterdag is IFC MO13-2 op de Zwaaier. Twee weken geleden een 4-0 verlies tegen dit team, dit moeten we beter kunnen. Zeker na zo’n opsteker als vandaag.
Allemaal nog een fijne week vakantie gewenst en tot een zaterdag maar weer.

Groeten van de leiding MO13-1.