4014MJ
WADENOIJEN
tel. 0344-662696

Zaterdag 25 maart

Verzamelen om 10:50 bij de Zwaaier. De coach was al aanwezig. Veronique, Lea en Lynn mochten de eerste helft meedoen met de MO17 dus ik was aan het kijken hoe het met ze ging.
Om 11:00 vertrokken we richting Wadenoijen. Daar aangekomen merkten we dat er aardig wat wind stond. We zochten kleedkamer 3 op.
Om 12 uur gingen we richting de middenstip waar Guusje de tos won. We hadden besloten om met de wind in de rug te beginnen.
Er werd direct vanaf het begin goed druk op te bal gezet waardoor in de 2e minuut er op doel werd geschoten, de keepster had in eerste instantie de bal niet goed vast waardoor Zippora bijna de bal in kon schieten. De keepster hersteld zich snel en kon nog net de bal klemmen.
De 4e minuut speelde Naomi zich goed vrij, paste de bal naar Zippora welke hem direct rechts bovenin de kruising plaatste. 0-1
Daarna bleven de meiden goed aan de bal, in de 14e minuut werd er door de tegenstander een corner weggegeven. Femke neemt de corner tegen de wind in, maar weet hem goed in de zestien te krijgen, Zippora pikt de bal op en schiet de 0-2 binnen.
In de 17e minuut is Sofija inmiddels mid-mid gaan spelen en schiet vanaf net bij de 16 met haar linkse voet op doel. Helaas net naast.
Daarna weet Lea ook net vanuit de zestien een goed schot op doel te krijgen, maar deze gaat helaas ook net naast.
De wind gaat steeds harder waaien en de meiden moeten allemaal flink achter de bal aan rennen. In de 21e minuut mag Femke weer een corner nemen. Weet deze weer perfect in de zestien te krijgen. Wederom pikt Zippora de bal op en plaatst hem dit keer rechts in de hoek. De keeper kan er niet meer bij. De hattrick voor Zippora is een feit 0-3.
De meiden blijven goed voetballen, alleen staat de tegenstander inmiddels met een 6 vrouws verdediging en is het moeilijk er door heen te komen.
Veronique heeft nog geen bal gezien en besluit nog maar even haar veters te strikken, na deze onderbreking kunnen de meiden weer verder.
De 28e minuut weet Femke goed via de rechter kant een voorzet te geven. Deze gaat net voor bij aan Lynne, maar Lealy die er net achterloopt tikt de bal lekker binnen. 0-4
Daarna heeft Femke in de 32e minuut nog een goed schot op doel, maar deze gaat helaas ook net over.
In de 35e minuut weet de tegenstander er voor het eerst uit te komen. Er komt een klein schot op Veronique maar die was hier niet van onder de indruk.

Rust
In de rust de meiden nog maar eens duidelijk gemaakt dat we er nog niet zijn. De wind is nog harder gaan waaien en dit is in het voordeel van Wadenoijen.

Er word weer afgefloten voor de 2e helft.
We zijn nog maar net begonnen of de bal word door Wadenoijen naar voren getrapt. De verdediging staat nog te slapen. De links buiten pakt de bal op en haalt direct uit. De bal gaat over Veronique heen 1-4.
Daarna blijven we aanvallen, Lynne komt vrij in de zestien, maar weet net niet genoeg vaart achter de bal te krijgen.
In de 48e minuut word de bal weer naar voren getrapt door Wadenoijen en met een afstandsschot word het 2-4.
We blijven er op hameren dat de bal laag moet blijven, want elke bal die door de lucht gaat veranderd van richting.
Toch kunnen we niet voorkomen dat in de 57e minuut Wadenoijen weer een afstandsschot kan geven. 3-4
Gaat de wind ons hier straks punten kosten…….
Doordat Wadenoijen iets meer naar voren speelt dat in de 2e helft, kan Lealy meer gebruik maken van haar snelheid, ze weet in de 60e minuut goed voorbij haar tegenstandster te komen, maar krijgt de bal net niet tussen de palen.
Daarna komen er nog een paar goede kansen voor Wadenoijen.
Gelukkig weet Zippora in de 67e minuut voor de 4e keer het net te vinden en zet de eindstand van 3-5 op het scoorde bord.

Zippora gefeliciteerd met je Hattrick (+1) :)