Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Zaterdag 18 maart vandaag staat Stedoco op het programma. 11:25 verzamelen bij de Zwaaier. Marco en ik waren al eerder aanwezig om te kijken bij MO17-1 KB tegen GJS. Naomi, Lynne en Lea moesten hierbij meespelen. Helaas eindigde deze wedstrijd in 0-0. Daarna snel door naar Hoornaar. Kleedkamer 5, snel omkleden en vervolgens de meiden op scherp zetten. De coach had wel wat spanning, want die rekent Stedoco tot 1 van de titelkandidaten.
Het was een mooi voetbalweertje, na genoeg geen wind en circa 15 graden.
Om 12:30 stonden de meiden klaar op het hoofdveld. De tos ging naar Stedoco. Ze kozen voor de aftrap en Guusje besloot om te blijven staan.
Onze meiden zitten er gelijk goed op en zetten gelijk druk op de bal.
In de 3e minuut veroverd Naomi goed de bal om vervolgens gelijk een diepte pass te geven op Lealy, deze versneld direct met de bal en haalt uit naar de linker hoek.
0-1
Daarna zitten de meiden er gelijk weer goed boven op. Sofija veroverd de bal en geeft direct weer een diepte pass om Lealy, deze haalt uit, maar helaas op de paal.
De tegenstander komt er nog niet aan de pas. Onze meiden blijven er boven op zitten. Jente dribbelt op met de bal over de rechterkant en geeft de bal aan Naomi mee. Die krijgt erg veel ruimte net voor de 16, haalt uit richting het doel en daar is in de 5e minuut de 0-2
Daarna blijven de meiden er goed op zitten, alleen tot hele grote kansen komt het niet.
In de 19e minuut weet Stedoco er goed uit te komen. Er word op doel schoten, alleen recht in de handen van Veronique.
Daarna zijn er nog een paar kleine kansje voor ons en er word weinig weggegeven. De laatste 5 minuten van de 1e helft zie je dat de meiden snakken naar de rust.

Tweede helft.
Kozakken Boys trapt af en er word direct weer goed gevoetbald.
In de 40e minuut verovert Naomi weer goed de bal en geeft de bal aan Lealy mee, deze stuit helaas net op de keeper.
In de 48e minuut word er weer een goede aanval opgezet Naomi schiet de bal naar voren, Zippora loopt buitenspel ,maar de bal word aangespeeld richting Lealy. De grens steekt de vlag in de lucht maar op het moment dat hij ziet dat een Stedoco speler de bal onderschept doet hij zijn vlag weer omlaag. Lealy veroverd echter direct de bal van deze speler, schiet op het doel en scoort. Maar dan opeens steekt de grensrechter weer zijn vlag omhoog.
We geven direct aan dat Lealy niet buitenspel stond en de speler die wel buitenspel stond, deed niet mee aan de aanval, dus geen buitenspel. Maar meneer de grensrechter snapt deze regel blijkbaar niet en blijft volhouden dat het buitenspel is. De scheidsrechter geeft aan het niet gezien te hebben, maar keurt het doelpunt af op basis van wat de grensrechter heeft gezien.
Vervolgens de meiden opgeroepen dit snel te vergeten en niet het spel te laten beïnvloeden, ze mopperen nog wat na, ook de coaches aan de zijlijn mopperen nog wat na 😊
De meiden laten zich niet beïnvloeden en gaan verder met goed voetbal. Guusje stopt de bal en begint aan een solo dribbelen van af halverwege eigen helft naar halverwege de helft van de tegenstander, geeft vervolgens een perfecte pass op Femke die de bal vanaf de achterlijn richting penalty stipt schiet, helaas werd deze aanval door de Stedoco verdediger goed verdedigt.
In de 60e minuut weet Lynne zich goed vrij te spelen wat resultaat in een schot vlak voor het doel langs.
In de 66e minuut komt Stedeco nog 1x goed langs onze verdediging echter Veronique staat goed op te letten en onderschept deze bal goed.
Kort daarna word er afgefloten en hebben we weer 3 punten in de pocket en staan de trainers trots langs het veld. Wat hebben de meiden weer goed en positief gevoetbald, goede kansen gecreëerd en eigenlijk niets weggegeven ! Chapeau!