Assist: Zippora Vis

2e klasse (3e fase) 14

5 april 2023 19:30

A.C.J. Kant

Woensdag 5 april. Vanavond stond om 19:00 de wedstrijd tegen GJS uit Gorinchem op het programma. De voorgaande 2 wedstrijden tegen GJS werden met 0-4 verloren en 1-1 gelijk gespeeld, dus we konden een geduchte tegenstander verwachten.
De zon begon al te zakken, maar de tempratuur was nog aangenaam en er was aardig wat publiek naar de Zwaaier gekomen. De tos werd gewonnen door onze aanvoerster Guusje en die koos er voor om met de zon in de rug te beginnen.
Vanaf de aftrap werd gelijk al duidelijk dat de ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Na circa een minuutje of 5 zagen we dat we over de rechtse kant aardig voorbij werden gelopen en werd er gelijk een tactische wissel doorgevoerd. Dat pakte direct beter uit, maar het bleef oppassen geblazen.
In de 7e minuut werd er door GJS een corner weggegeven. Femke ging achter de bal staan en plaatste de bal goed in de zestien, waar Lynne de bal oppakte en het net wist te vinden. 1-0
Niet veel later kwam ook GJS er goed door maar Veronique wiste de korte hoek goed te verdedigen.
In de 13e minuut stonden we als verdediging niet goed op te letten, GJS kon alleen op de keeper af, Guusje probeerde de speler in te halen en Veronique kwam goed haar doel uit. Wat resulteerde in een schot wat voor de goal langs ging.
Er stonden twee goed voetballende ploegen tegen over elkaar. Einde van de eerste helft wist Kyra zich nog goed vrij te spelen en kon op de keeper af. Het eerste schot van Kyra werd goed geblokt door de keeper. De tweede bal van Kyra belande helaas op de paal. Helaas konden we geen 2-0 noteren.

De rust werd gebruikt om nogmaals te benadrukken dat er ook verdedigd moet worden en dat iedereen scherp moet blijven. Het is maar 1-0 en er staat nog een hele tweede helft op het programma.

Ook het begin van de tweede helft blijven de kwaliteitsverhoudingen op dezelfde hoogte en blijft het een spannende pot voetbal. In de 18e minuut moeten we een corner weggeven, welke goed word voorgegeven door GJS echter heeft Veronique weer een goede redding.
Daarna blijven de kansen op en neer gaan, de zon is inmiddels onder gegaan en het word kouder langs de zijlijn. De meiden op het veld hebben er geen last van, blijven strijden en op zoek naar de 2-0. In de 30e minuut word Kyra een meter of 2 voor de zestien neer gehaald en word er voor een vrije trap gefloten. Kyra neemt zelf deze vrije trap, de bal gaat goed omhoog, daalt...de keeper springt en dan is het even stil……..het net beweegt en dan word er opeens gejuicht. De 2-0 ligt er in en er komt ontlading vrij bij de dames!
2 minuten later komt Zippora goed langs haar verdediger geeft een goede pass op Kyra, deze speelt zichzelf goed vrij en weet hem goed in de rechtse hoek binnen te schieten. 3-0
De scheidsrechter fluit af, 3 punten zijn binnen en de zon heeft inmiddels plaats gemaakt voor een mooi opkomende maan.