3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6813552 (Hoofdkantine di-vr-zo)

MO13-1 knokt, maar verliest van sterker IFC.
Voor de goed oplettende volger van onze meiden van Kozakken Boys MO13-1 was er vorig weekend geen verslag van ons. Toch hebben wij wel degelijk gespeeld en dat was vriendschappelijk bij Hardinxveld MO13-1.  We speelden daar met 3-3 gelijk na een doelpunt van Maud en twee van Robine. Het was een leuke wedstrijd , waarin wij de 1-3 voorsprong eigenlijk niet meer weg mochten geven. Na deze week maar 1 keer getraind te hebben i.v.m. tweede paasdag, moesten we ons vandaag gaan opmaken voor een uitwedstrijd tegen de nummer 2 uit onze competitie. Om 7:30 werd er vanmorgen verzameld om daarna koers te zetten richting Hendrik Ido Ambacht. Daar zouden we om 8:30 gaan spelen tegen de MO13-2 van de Ido’s Football Club , kortweg IFC. Dit gingen wij overigens doen met een voltallige selectie van 16 meiden . Na een korte warming up gingen we van start onder leiding van een zeer goede scheidsrechter uit Ambacht. We hadden eerder koploper De Alblas MO13-1 pootje gelicht met 0-1 , konden onze meiden vandaag weer stunten??? We zagen vrij snel na het eerste fluitsignaal dat dit IFC een goed team had en dat we dus volle bak moesten gaan vandaag. Er werd door onze meiden best goed gestreden , maar lieten net iets teveel ons meisje lopen na een verloren duel. Dankzij goed keeperswerk van onze Esmee bleef het lang 0-0 , maar in de 26e minuut kwamen we dan toch op een 1-0 achterstand. Wij kregen helaas nauwelijks kansen in de eerste helft, op een schot na van Naomi. Met een 1-0 achterstand gingen we de rust in en werd de meiden verteld dat we echt voor elkaar moesten blijven werken . En onze tegenstander na een verloren duel niet moesten laten lopen.
De tweede helft maakte IFC MO13-2 opnieuw het spel met een aantal goede technische speelsters aan hun zijde. De MO13-1 van hun speelt zelfs op 1e klasse niveau, dus ze hebben het daar goed voor elkaar . Wij knokten voor wat we waard waren, maar konden niet voorkomen dat de thuisclub weg liep naar een 4-0 overwinning. Hier was absoluut niets op af te dingen, een terechte overwinning voor de meiden van IFC. Deze tegenstander was echt een stuk verder als ons team en zijn de terechte aanjager van koploper De Alblas MO13-1. Na deze sportieve clash werden de handen geschud en bleven wij de nummer laatst van deze fase 3. We verliezen deze fase veel wedstrijden, maar de opkomst is en blijft goed van ons team. Tijdens trainingen is het veelal volle bak en zoals jullie konden lezen waren ze alle 16 weer present vandaag. Dat moeten we zo zien te houden. We moeten als team verder groeien en in deze fase resten nog 6 wedstrijden. Wij zijn er van overtuigd dat we in deze wedstrijden nog de nodige punten gaan verzamelen. We kijken niet naar de stand , we moeten als team groeien. Elke wedstrijd weer. Daarom gaan we aanstaande woensdag een oefenwedstrijd spelen tegen GDC MO13-1. Zij hebben ons uitgenodigd en dus gaan we in Eethen aftrappen om 19:00. Aanstaande zaterdag spelen we een thuiswedstrijd in competitieverband en dat is dan weer 9 tegen 9 . Dubbeldam MO13-1 komt dan naar de Zwaaier. Uit verloren we van hun met 3-2. Na een 3-0 ruststand kwamen we na rust via goals van Noami en Yara nog terug in de wedstrijd. Wie weet kunnen we aanstaande zaterdag weer eens de punten in eigen huis houden.
Dus komende week zijn GDC en Dubbeldam onze tegenstanders. Maandag wordt er uiteraard weer getraind en daarbij zijn we momenteel met een nog iets grotere groep . Er trainen twee “gast speelsters” mee, namelijk Julia Cornet en een Oekraïens meisje genaamd Anastacia. Een grote groep, maar met zijn allen maken we er iets van.
Allen nog een fijn weekend gewenst en blijf ons volgen. Nu verliezen we veel, maar vroeg of laat gaat de ommekeer komen.
Groeten van de leiding MO13-1.