Robert Mutzers

Mannen zaterdag, 1, 2e divisie AV

18 februari 2017 18:00

E.R. Bijl

Kozakken Boys heeft zaterdagavond knap gewonnen van De Treffers.  Dankzij een benutte strafschop van Pires Tavares werd het 1-0 op De Zwaaier.

Al snel in de wedstrijd kreeg Kozakken Boys twee levensgrote kansen. Zowel Ahmad Mendes Moreira als Leon Bot wisten oog in oog met de doelman niet te scoren. Vlak voor rust was het toch raak, toen Mendes Moreira naar de grond werd gewerkt door Jan Willem Stronks. Nadat de veroorzaker van de strafschop per brancard het veld moest verlaten, benutte Everton Pires Tavares de strafschop vakkundig.

Na rust nam de spanning toe. Zowel kansen van De Treffers als die van Kozakken Boys werden gemist. Hoofdrol was voor doelman Nils den Hartog, hij nam de plek onder de lat van de geschorste Jesper Hogedoorn over, die vandaag niet te passeren bleek.

Tijdens het carnavalsweekend van volgende week is Kozakken Boys vrij. De week erop spelen de Boys in Veenenvaal tegen G.V.V.V.. Die wedstrijd wordt overigens live uitgezonden op FOX Sports.