2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

MO-13 speelt puike wedstrijd na bezoek aan Oranje Leeuwinnen!

Vrijdagavond zijn de we op enkele dames na op bezoek geweest bij de Oranje vrouwen tegen Costa Rica in Utrecht. Voor de meeste de eerste keer in een echt stadion. De eerste helft stond het al 4-0 wat tevens de eindstand was. Al met al een leuk samenzijn met het team, waar de meiden meer lol hadden met elkaar als dat er naar de wedstrijd gekeken werd en daar draait het tenslotte om, plezier voor de meiden voorop.

Na dit latertje was de vraag of we op tijd wakker zouden zijn vandaag, want om 10 uur moesten we aan de aftrap staan in Ottoland bij VVAC. Eerder dit seizoen speelde we hier gelijk na een 2-0 achterstand in de rust. We misten Maltheda vandaag en onze Joost die ons vlaggenschip achterna reisde vandaag en hopelijk met 3 punten naar Werkendam komt. Verder waren we compleet en goed gehumeurd. Afgesproken was dat we gelijk vol gas zouden geven en dat hebben ze goed gedaan. Onder een heerlijke ochtend zon kregen we in de 3e minuut een corner. Naomi lag hem met haar heerlijke rechterbeen in de 'pot' voor het doel van VVAC ,waarna Maud de bal keurig in het doel tikte 0-1!
Dat was een lekker begin, het was echt eenrichtings verkeer de eerste helft. Volop druk naar voren en diverse kansen aan onze zijde. Onder andere Robine nam het doel regelmatig onder vuur Romy was er steeds dichtbij ,maar het moet gezegd dat hun keeper een goede dag had vandaag. Met een 0-1 gingen we rusten.

Hier waren we niet gerust op, geprobeerd de meiden mee te geven dat we nog beter zijn dat we nu laten zien. 4-0 de uitslag van de avond ervoor wilden we graag halen en we voelden dat we dat konden.

Na wat verschuivingen en wissels gingen we vol goede moed van start aan de 2e helft.
VVAC (Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum) kwam duidelijk sterker uit de kleedkamer. We kwamen even onder druk te staan, maar gelukkig pakten we na een minuut of 10 ons eigen spel weer op wat direct resulteerde in een doelpunt. Na een lange bal naar voren nam Romy de bal keurig mee om hem daarna panklaar te leggen voor Maud die mee opstoomde en niet faalde. Haar 2e doelpunt deze morgen was een feit! Luid gejuich klonk en het doelpunt werd als team gevierd! Leuk om te zien want dit is echt een teamprestatie. VVAC probeerde tussendoor nog wel gevaar te stichten. Na een hele rustige 1ste helft voor Esmee, moest ze de 2de helft wel even een paar keer ingrijpen. We kregen weer een corner. Naomi weer achter de bal, wederom was het weer Maud die de bal voor haar voeten kreeg en het net liet bollen. Tevens haar 3e dus een hattrick. Mama kan in haar buidel tasten om de beloofde euri's per doelpunt😉. 3-0 voorsprong ,maar VVAC gaf zich nog niet gewonnen. Ze scoorde nog de 3-1, wat ze misschien ook wel verdienden. Niet perse qua voetbal, maar omdat het een leuke sportieve meidengroep is om tegen te voetballen. Zelfs de 3-2 hing in de lucht, maar ging gelukkig net voorlangs ons doel. We hebben het keurig uitgevoetbald met z'n allen. Esmee, Pauline, Yara, Lynn, Mirthe, Lize, Elynn achterin klasse werk geleverd! Rianna weer op haar oude plaatsje als voorstopper keurig opgepakt meid. Naomi, Nienke, Suze veel loopwerk verricht op het middenveld keurig stand gehouden lekker al die ballen naar voren vandaag. Maud, Romy, Robine, Saar voorin lekker geleverd vandaag! Heerlijk om te zien al die creativiteit van onze voorhoede. Uiteraard was onze vlagger Ferry ook weer van de partij, hartelijk dank weer. We zijn er echt blij mee!