Almkerk 3

4e klasse 412

24 september 2022 12:00

S. Visser

Zaterdag stond de start van de competitie op het programma. Vorige week werd nog vermeld dat wij tegen Rijsoord zouden aantreden, maar niets bleek minder waar. Afgelopen week is het 4e elftal van competitie gewisseld en zit nu met het eigen 3e elftal in een poule. Zodoende was dus vandaag niet Rijsoord maar Almkerk 3 de tegenstander. Op een kletsnat sportpark werd er om 12.00 aftrapt in de volgende formatie. Rick – Lars-Christian-Oscar-Sander -  Johan-Tiemen-Sven – Mark-Kevin-David. Vandaag ontbraken Ivo, flaneren op een festival, Sam, alweer enige tijd geblesseerd, en Stan, door ziekte.

De wedstrijd was slechts een paar minuten oud toen Almkerk de eerste mogelijkheid kreeg, maar gelukkig voor de Boys moesten de blauw-witten ook even op gang komen in de eerste minuten. Waar de thuisploeg het merendeel de bal had, daar was het Almkerk dat met snelle uitbraken gevaarlijk probeerde te worden. De schoten van de aanvallers mistten echter richting of waren een prooi voor doelman Rick en zo bleef het 0-0. De Kozakken probeerden aan de andere kant ook gevaarlijk te worden, maar de doelman van Almkerk had op elke inzet wel een antwoord en zo kwamen ook de Boys niet tot scoren. Na een klein kwartiertje mocht David aanleggen voor een vrije trap en met een perfect uitgemeten voorzet kwam de bal op het hoofd van Sven. Deze knikte de bal goed naar beneden en liet de keeper ditmaal wel kansloos en zo stond het 1-0. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en kregen ook kansen op meer doelpunten, maar de doelmannen van dienst wisten het doel schoon te houden in de restant van de eerste helft en zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust kwam het peloton wissels erin. Stef, Thomas, Martijn, Stijn en Tim, de laatste maakte zijn rentree na enige tijd blessureleed, erin voor Sven, Mark, Kevin, Oscar en Sander. Waar in de eerste helft slechts eenmaal het doel werd getroffen door beide partijen, hoe anders zou dat zijn in de tweede helft. In de openingsfase waren het de Kozakken die voortdurend de aanval zochten en probeerden met de snelheid van Thomas de ruimte achter de verdediging te benutten. Anderzijds probeerden de bezoekers gevaarlijk te worden door lopende mensen vanuit het middenveld door elkaar heen te laten bewegen en zo tot kansen te komen.

Na ongeveer tien minuten in de tweede helft werd de ruimte achter de Almkerkse defensie gevonden en in twee instanties was het Thomas die de bal achter de keeper kreeg en zo de marge naar twee vergrootte. Lang kon hier alleen niet van genoten worden, want in de eerste beste aanval van de gasten werd de 2-1 tegen de touwen gekopt. Uit een voorzet werd de bal verlengd en ingekopt door middenvelder, even werd er nog gedacht aan buitenspel, maar de goal bleef staan en stond het 2-1. Almkerk kreeg alleen maar meer zelfvertrouwen hierdoor en zocht veelvuldig de aanval via voorzetten vanaf de zijkanten. De Boys hadden moeite met het verdedigen van deze ballen en ook verdedigend stond de organisatie niet altijd goed door de positiewisselingen bij Almkerk voorin. Uit een hachelijke situatie voor de goal van de Boys kwam een speler van Almkerk ineens oog in oog met doelman Rick en ook deze kans werd gepromoveerd tot doelpunt en zo was de voorsprong verdwenen.

Na deze goal van Almkerk zakten deze weer iets in en zo konden de Boys weer meer de aanval zoeken. De ruimte lag aan de zijkanten en Johan werd gelanceerd aan de rechterkant en bereikte David die met een boogje de bal over de doelman kopte. Zo stonden de Boys weer op een voorsprong en was het nu zaak deze vast te houden. Almkerk moest nu weer naar voren voetballen en zo ontstonden er meer ruimtes voor de Boys. Uit een counter was Lars mee naar voren gelopen en toen hij wilde schieten werd hij uiterst lomp ten val gebracht door de Almkerkse defensie en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen voor de Boys. Stijn ging achter de bal staan en schoof de bal onder de doelman door en zo stond het 4-2. Het slotoffensief van Almkerk kreeg nu serieuze vormen en uit een hoekschop werd de 4-3 binnengekopt en zo werd het nog even spannend in de slotfase. Gelukkig voor de Boys viel de gelijkmaker niet en zo stond er na het laatste fluitsignaal een 4-3 stand op het bord in het voordeel van de thuisploeg.

De eerste overwinning van het seizoen is zo een feit en zo wordt ook de vierde overwinning op een rij geboekt met de bekerpotjes erbij. Komende week staat een heuse derby op het programma. Kozakken Boys 3 is dan de tegenstander. De eerste onderlinge derby van het seizoen zal om 14.30 plaatsvinden, uiteraard op Sportpark de Zwaaier.