4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

De tweede speelronde stond zaterdag weer op het programma en al vroeg het seizoen stond de onderlinge strijd met Kozakken Boys 3 op het programma. De messen konden geslepen worden en op Instagram was de oorlog al vroeg ontketend. Hoe de krachtsverhoudingen liggen zou dus al vroeg in het seizoen bekend worden. Bij het 4e ontbraken vandaag Sam, Christiaan, Oscar en Stef. Zodoende kon men putten uit een grote selectie, dit in tegenstelling tot het 3e elftal wat maar dertien spelers tot zijn beschikking had deze zaterdag. Om 14.00 floot Bas den Breejen voor de aftrap en aan de start stonden de volgende 11 namen. Rick – Ivo-Niels-Lars-Sander – Johan-Tiemen-Sven – Martijn-Kevin-Thomas.

Het zonnetje was inmiddels gaan schijnen boven De Zwaaier waardoor het zeer aangenaam voetbalweer was. De wedstrijd begon wat afwachten van beide kanten en het was het 3e elftal dat voornamelijk in balbezit was. Beide ploegen wisten niet echt gevaarlijk te worden tot een goede uitbraak van het 4e de bal bezorgde aan de rechterkant bij Ivo. Deze had een afgemeten voorzet in huis en vond Kevin die tegendraads de 0-1 binnen kopte. Na de goal veranderde er niet zoveel aan het spelbeeld en het was Kozakken Boys 3 dat steeds meer de weg naar voren probeerde te vinden. Een mislukte lange bal werd slecht verwerkt door het 4e elftal waardoor een middenvelder van het 3e een opgelegde schietkans kreeg. Met de wreef schoot hij de bal, die nog enigszins van richting werd veranderd, in de onderhoek en zo stond het 1-1. Wellicht was deze tegengoal voor de mannen van het 4e een trigger, want men zocht nu meer de aanval en probeerde hoger druk te zetten. Dit resulteerde in een schietkans voor Thomas, maar hij vond de keeper op weg naar een goal.

In het laatste kwartier voor de rust zag je dat een aantal spelers van het 3e elftal vermoeider begon te raken, waardoor de ruimtes voor het 4e groter werden. Geklungel achterin bij het 3e bood Kevin een opgelegde kans om zijn tweede goal te maken en hij faalde niet en schoot de 1-2 binnen. Na de aftrap ging het vrijwel opnieuw mis voor de mannen van 3. Opnieuw ging de defensie niet geheel vrijuit en ditmaal kwam de bal bij Martijn die hard uithaalde en zo de 1-3 tegen de touwen schoot. De marge stond zo binnen een minuut op twee goals wat een aangenaam gevoel opleverde. Het 4e elftal rook echter bloed en bleef de weg naar voren zoeken. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Lars terecht die vanaf een meter of 35 verwoestend uithaalde en de bal hoog in het doel zag verdwijnen en zo werd het dus 1-4. Bijna werd het zelfs nog 1-5, maar een lobje van Johan eindigde op de lat en de rebound was helaas niet aan Kevin besteed en zo bleef het 1-4 toen de arbiter floot voor de rust.

Na de rust werd er lustig op los gewisseld. David, Stan, Tim, Mark en Stijn kwamen het veld in voor Sander, Kevin, Martijn, Niels en Sven. Beide teams voelde wel aan dat het een gelopen race was en voetbalde in een rustig tempo verder in de tweede helft. Vlak na de rust creëerde David een grote kans, maar oog in oog met de keeper trof zijn inzet geen doel. Een paar minuten later was het Johan die op aangeven van Mark de bal buiten het bereik van de keeper krulde en zo stond het nu 1-5. Aan de andere kant probeerde het 3e elftal nog een treffer te maken en zocht men veelvuldig de aanval. Wat vrije trappen en voorzetten werden niet echt gevaarlijk en keeper Rick den Dunnen hoefde dan ook niet handelend op te treden. Halverwege de tweede helft viel de 2-5 dan alsnog binnen. Een fraai geplaatste bal was keeper Rick te machtig en plofte achter hem in het netje. Het 4e elftal kreeg in het restant van de wedstrijd steeds meer ruimte om te voetballen, maar ging onzorgvuldig met de kansen om en zo bleef het bij 2-5 toen de scheidsrechter voor de laatste maal floot.

De eerste onderlinge strijd is dus gewonnen door Kozakken Boys 4, dit brengt de Boys op een vierde plaats op de ranglijst met nog drie andere ploegen die ook zes punten na twee duels hebben. Volgende week staat de wedstrijd tegen Sliedrecht 7 op het programma. Om 12.00 wordt er in Werkendam afgetrapt om hopelijk twee uur later weer drie punten te kunnen noteren.