Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

Competitiewedstrijd nummer 4 stond reeds op het programma en vandaag was SVW 2 de tegenstander. Vorig jaar speelde SVW nog in de derde klasse, maar na een roemloos seizoen degradeerden de streepjes naar de 4e klasse. Met zes punten uit drie duels staat SVW in de middenmoot, dit in tegenstelling tot de Boys die nu al bovenin meedraaien. Met slechts 14 spelers, waarvan Sam nog steeds herstellende is van zijn blessure, reisden wij af naar de overkant van de Merwede voor een potje voetbal rond half 3. Thomas en Stef bivakkeerden in Londen,  David had verplichtingen op het werk,  Johan is geblesseerd een ook Sander en Chris waren afwezig. Dat SVW deze wedstrijd uiterst serieus nam was te zien aan de warming-up, de twee doelmannen in de selectie en zelfs een heuse keeperstrainer die aanwezig was. Met Rick – Stan-Niels-Oscar-Ivo – Lars-Tiemen-Tim – Sven-Kevin-Mark was de opstelling compleet voor deze middag.

De wedstrijd begon spectaculair met al in de openingsminuut een enorme kans voor Mark, maar helaas bracht de doelman redding en voorkwam hij een snelle Werkendamse voorsprong. In de minuten daarna deelden beide ploegen speldenprikjes uit, maar wat met name opviel was de enorme ruimte die er lag voor de Boys in de omschakeling. De ruimte die SVW weggaf zowel op het middenveld als achter de defensie werd in de 14e minuut perfect benut. Tiemen stuurde Lars in de diepte en onderweg naar een doelpunt tikte Lars de bal net iets te ver voor zich uit en leek de doelman de bal te kunnen pakken. Met een uiterste krachtsinspanning tikte Lars de bal echter naar Kevin waarna deze de bal in een leeg doel binnen kon schieten. Ondertussen was Lars getorpedeerd door de doelman en zodoende lag het spel even stil, maar wel met een 0-1 voorsprong voor de Boys.

Een vijftal minuten later was het Kevin die richting het vijandelijke doel afging, maar zo op het eerste oog onreglementair gestuit werd door de doelman. De scheidsrechter wuifde het echter weg, wat hij nog heel vaak zou doen, en gaf een achterbal. Dat de doelman echter geen bal had geraakt bleek wel uit het veld dat hij zelf aangeslagen het veld moest verlaten na het afstoppen van Kevin. Met nog een kwartiertje te gaan in de eerste helft gebeurde er weinig aan beide kanten. SVW was niet bij machte om het de Boys echt lastig te maken en werd nauwelijks gevaarlijk. Aan de andere kant probeerden de Kozakken de ruimtes te benutten, maar echt gevaarlijk werd het niet meer en zo floot de arbiter bij een 0-1 ruststand.

In de rust werden Niels en Sven vervangen door Martijn en Stijn en zo werd de tweede helft in gang geschoten met een nauwelijks gewijzigd elftal. De tweede helft startte rustig in de wetenschap dat SVW moest komen en het daardoor ruimtes zou gaan weggeven. Een gevaarlijke ogende aanval van de thuisploeg werd goed verdedigd nog voor er een schot kon worden geproduceerd en dit was exemplarisch voor het aanvalsspel van de streepjes. Richting de 70ste minuut kregen de Boys een corner en werd deze in twee instanties ingebracht vanaf de zijkant. Bij de tweede voorzet werd Martijn getorpedeerd door de keeper die de bal totaal mistte, maar enkel Martijn raakte opzoek naar de bal. Hevig aangeslagen door de twee vuisten in zijn gezicht verliet Martijn het veld voor Sven. Nog vol onbegrip over de uitgebleven strafschop kregen de Boys een nieuwe corner en deze werd bijna in een keer ingedraaid door Lars, Mark probeerde de bal in de kluts binnen te schieten maar raakte enkel de doelman die brullend achterover het doel inviel met de bal nog net voor zijn lijn. De arbiter zag echter niks in de actie van Mark en zo rommelde de bal in de kluts voor de voeten van Stijn die de bal definitief in het netje schoot en zo werd het 0-2.

SVW moest in de slotfase nu wel komen en probeerde met hoge ballen en corners gevaarlijk te worden. In een sprint richting de achterlijn kwam een speler van SVW ongelukkig neer op het hoofd van Stan en zo moest ook hij het veld verlaten met een hoofdblessure. Met nog een krappe vijf minuten op de klok was daar het eerste echte gevaar van SVW toen een speler de bal buiten het bereik van doelman Rick krulde, maar de bal spatte uiteen op de buitenkant van de paal. Ivo kreeg nog een krampaanval in de slotminuut bij het voorkomen van een corner en werd keurig verzorgd door de arbiter, waarna Martijn terug het veld in kwam voor hem. De corner was het laatste wapenfeit van SVW en toen de Boys de bal wegwerkte kwam deze bij Sven terecht. Met een lange pass over de laatste verdediger bracht hij de bal aan de linkerkant van het veld bij Martijn. Martijn bedacht iets wat niemand zag aankomen en krulde de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet over de doelman heen en bracht de 0-3 op het bord, wat tevens de eindstand bleek.

Zo blijven de Boys ook in de vierde competitiewedstrijd foutloos en staat men op doelsaldo nu zelfs bovenaan. Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma gezien een groot aantal afwezigen. Volgende week woensdag wordt er tegen GJS 3 gespeeld voor de beker in de knock-outfase, waarna in diezelfde week op zaterdag tegen GJS 5 wordt aangetreden in de beker. Een tweetal wedstrijden tegen GJS zullen laten zien waar de Boys staan en of de foutloze serie doorgetrokken kan worden.