60'

2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 06

24 september 2022 10:00

K. de Vries

Vandaag stond voor onze meiden de derde competitiewedstrijd op het programma ,thuis tegen SVW MO13-1. Nadat we de eerste wedstrijd tegen Ameide met 0-5 verloren en vorige week verdienstelijk met 2-2 gelijk speelden bij VVAC, waren we benieuwd of we het de meiden uit Gorinchem moeilijk konden gaan maken.  SVW had tot vandaag pas 1 wedstrijd gespeeld en deze wonnen ze met 6-1 van VVAC. Een geduchte tegenstander ,waar we vorig seizoen als MO11-1 ook al tegen speelden op half veld. Afgelopen maandag werd er weer lekker getraind met de complete groep en woensdag waren ze vrijaf door een teambuildingstraining voor de trainers van de jeugd. De helft van de groep trainde afgelopen vrijdag overigens nog onder leiding van trainer Aart, die hiervoor tijd vrij had gemaakt. Vanmorgen om 9:30 verzamelde onze complete meidengroep ,16 in totaal, om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen SVW. Voor het eerst compleet met elkaar ,dus keuzes genoeg voor ons als leiding. Op veld 3 mochten we om 10 uur aftrappen onder leiding van scheidsrechter Kevin de Vries, speler van de JO19. De vader van Pauline nam de vlag in de hand vandaag. In vorige wedstrijden deed de vader van Saar dit. Weet dat dit erg gewaardeerd wordt mannen, vriendelijk bedankt daarvoor. Zo kunnen Aart en ik van beide kanten de meiden coachen.
De eerste helft waren de MO13-1 teams van Kozakken Boys en SVW aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer, waar wij vandaag de eerste waren die het netje wisten te vinden. Via een goede combinatie kwam de bal voor de voeten van Robine en die schoot de bal beheerst binnen in de 8e minuut, 1-0. De handen gingen in de lucht, de voorsprong was er voor onze dames. Naarmate de eerste helft vorderde werd het allemaal wat rommeliger aan onze kant en de meiden van Steeds Voorwaarts Wilhelmina maakten hier gebruik van. In de 17e minuut kwamen zij op gelijke hoogte en twee minuten voor de rust kwamen ze vanuit een scrimmage zelfs op een 1-2 voorsprong. Dit was absoluut onnodig , maar we wisten ook dat er nog een tweede helft ging komen. In de rust de meiden erop gewezen dat ze moesten blijven geloven in een goed resultaat en de bal rond te laten gaan. Na een korte rust stonden we klaar om het een en ander recht te gaan zetten. De scheidsrechter zette de boel weer in gang en onze meiden deden ons met de wenkbrauwen fronsen. Er werd voor elke meter gestreden en de meiden van SVW werden op elk stukje veld opgejaagd. We speelden de tweede helft echt als een eenheid, als 1 team. Dit resulteerde halverwege het tweede bedrijf in de verdiende gelijkmaker, die binnen werd gewerkt door onze spits Maud, 2-2.
Nu roken onze meiden de kans om de eerste driepunter op groot veld te gaan pakken. We kregen richting het einde van de wedstrijd kans op kans om op voorsprong te komen, maar steeds was de sterke Gorkumse keepster een sta in de weg voor ons. Omdat we vol op jacht gingen naar de overwinning , was het ook goed opletten dat SVW niet richting de 2-3 counterde. Maar onze verdediging was zeer geconcentreerd en maakten elke aanval van de streepjes onschadelijk. De bal wilde er maar niet in voor ons ,dus de kans werd groot dat er een tweede gelijkspel bijgeschreven ging worden. Totdat Naomi met de bal aan de voet opstoomde vanaf de linkerkant. De laatste minuut was aangebroken toen zij vanaf de achterlijn Romy vrij zag staan. Naomi speelde haar nauwkeurig aan en Romy schoot de 3-2 tegen de touwen. In en buiten het veld gingen de armen de lucht in en het gejuich moet zelfs te horen zijn geweest op de Biesbosch dag op de Hoogstraat. De aftrap mocht nog genomen worden door SVW , maar vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde en mochten we de eerste driepunter noteren voor onze MO13-1. Gezien de tweede helft dik verdiend. De handen werden geschud na deze enerverende wedstrijd en met trotse gezichten gingen onze meiden hierna richting de kleedkamer. Ze gaan het steeds beter begrijpen om op een groot veld te spelen. Het voetbal en samenspel wordt steeds beter, dit gecombineerd met een hele hoop plezier met elkaar als team. Het is een leuke groep bij elkaar.
Volgende week staan we voor een grote uitdaging, want dan mogen we op bezoek bij de koploper. Dan spelen we om 10:15 in Hoornaar tegen SteDoCo MO13-1, die al hun wedstrijden tot nu toe wisten te winnen.  Drie gespeeld, negen punten.
Meiden ,ga zo door allemaal. Iedere speelster boekt vooruitgang en dat is prachtig om te zien.