Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 12

Burggraaf 5
4231ZJ
MEERKERK
tel. 0183-352005

Na de eerdere overwinning op Woudrichem (0-6) en de papieren zege op GRC’14 (3-0) stond vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma. Meerkerk 4 was de enige overgebleven opponent uit de poule en stond met drie punten uit twee duels op de tweede plaats. Door het doelsaldo van de Boys zou er vandaag met maar liefst vijf goals verschil verloren moeten worden om van de eerste plaats gestoten te worden door Meerkerk. Dit achtte niemand op voorhand echt waarschijnlijk, waardoor de wedstrijd eigenlijk als een soort extra oefenwedstrijd in opmaat naar de competitie gezien kon worden. De selectie bestaat dit seizoen uit twintig namen en dus kunnen enkele afwezigen prima worden opgevangen. Vandaag ontbraken Christian, Martijn, Sam, Tim en Stef. Laatstgenoemde meldde zich ziek, maar kwam na tien minuten spelen rustig aangelopen in Meerkerk met een biertje in zijn hand wat de wenkbrauwen deed fronsen aan Werkendamse zijde. Rick den Dunnen is dit seizoen de enige nieuwe naam en zal namens de Kozakken het doel verdedigen. Met Rick – Stan-Niels-Oscar-Sander – Lars-Tiemen-Johan-Sven – Mark-Kevin was de basisopstelling compleet toen de arbiter van dienst om 12.15 floot voor de aftrap.

Het spelbeeld was erg eenzijdig. De Boys hadden de bal en probeerde de aanval te zoeken middels verzorgd voetbal. Dit resulteerde in kansen voor Lars die helaas een paar keer net naast de goal mikte met zijn linkerbeen. De druk op de goal van Meerkerk bleef onverminderd hoog, maar de bal het laatste zetje geven lukte keer op keer niet. Johan testte de doelman een aantal maal, maar deze had telkens een antwoord op zijn pogingen. Aan de andere kant kwam Meerkerk er eenmaal gevaarlijk uit, maar doelman Rick bleef uiterst kalm en pareerde de inzet van de spits. Een kopbal van Sven, een lobje van Lars en een schot van Mark, alle pogingen werden, soms op miraculeuze wijze, weggewerkt door Meerkerk. Toen de scheidsrechter floot voor de rust stond de beginstand nog steeds op bord, wat niet in lijn was met het spelbeeld.

De tweede helft startte met een aantal wissels. Stijn, Ivo, David en Thomas kwamen het veld in voor Oscar, Stan, Kevin en Lars. Thomas is inmiddels een kleine maand terug in Nederland en is gretiger dan ooit om dit jaar een gooi te doen naar zowel het kampioenschap als de beker. Een aloude voetbalwet schrijft voor als je zelf niet scoort en vanzelf de deksel op je neus krijgt. Een moment van onoplettendheid achterin bij de Boys leidde tot een kans voor Meerkerk en de spits van dienst wist hier wel raad mee en zo stond Meerkerk geheel tegen de verhouding in op voorsprong.

In paniek raakte de Boys niet echt en net als in de eerste helft werden er veel kansen gecreëerd. Thomas testte de doelman en het aluminium een aantal maal, maar de bal wilde er maar niet in. Uiteindelijk viel de gelijkmaker dan toch. Thomas produceerde een schot wat van een meter of 25 laag in de onderhoek verdween. Het was zeker niet de mooiste aanval of poging van de middag, maar wel de eerste goal van de Kozakken. Meerkerk had weinig meer in te brengen en beperkte zich tot verdedigen. De rushes van David en Thomas resulteerde regelmatig in een ingreep van een speler van Meerkerk waar weinig bal bij zat. De vrije trappen die volgden waren opnieuw een prooi voor de keeper. De vraag was of de Kozakken bij machte waren om nog een goal te maken, of dat de doelman van Meerkerk zijn team een punt zou bezorgen. Het antwoord op deze vraag viel in minuut 83 toen een vlotte combinatie tussen Stijn en Mark door de eerstgenoemde feilloos werd binnengeschoten. In de resterende minuten kwam de voorsprong niet meer in gevaar en zo was de derde overwinning een feit en bekeren de Boys een rondje verder.

Volgende week start de competitie en wordt er om 14.30 afgetrapt op de eigen Zwaaier. Tegenstander van dienst is Rijsoord 6