Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

Zaterdag stond de volgende competitiewedstrijd op het programma voor Kozakken Boys 4. Ditmaal moest men aantreden tegen Peursum 3. Deze tegenstander bivakkeerde ergens vlak onder de Boys, maar wel met bijna tien punten minder. Vooraf zou je zeggen dat de thuisploeg de favoriet was, maar de bal is rond en er kan altijd van alles gebeuren. Het was vandaag improviseren qua spelers, want een groot aantal ontbrak. Sam, brak na zijn 21 diner, Lars en Johan, naar verluid beide hun relatie aan het redden in Oostenrijk, Chris, geen idee waar hij uithing, Thomas, flaneren in Chili, Stef, vandaag voor het eerst erbij als toeschouwer en Stan, door ziekte geveld, ontbraken allemaal vandaag. Gelukkig waren Thomas H, Sander V en Hans van de partij om onze smalle selectie aan te vullen. Om iets over twaalf werd er afgetrapt met de volgende elf namen. Martijn – Ivo-Niels-Oscar-Thomas – Sander V-Tiemen-Tim – Mark-Kevin-Sven. Sander R zou vandaag ook eigenlijk ontbreken, maar zijn nieuwe vlam kreeg helaas corona en dus zat hij niet in Parijs vandaag, maar liep hij op sportpark de Zwaaier.

Onder het genot van een stralend zonnetje begonnen beide ploegen afwachten op het hobbelige veld. De Kozakken probeerde de aanval te zoeken, maar Peursum stond verdedigend goed georganiseerd en hield de thuisploeg uit de buurt van de doelman. Na een kleine tien minuten ontstond een vlot lopende aanval over de rechterflank en de bal kwam terecht bij Mark. Deze werd binnen het strafschopgebied vakkundig over de knie gelegd en de arbiter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De vaste strafschoppennemer stond er helaas niet in en dus nam Kevin zijn verantwoording en ging achter de bal staan. Na een aanloop krulde hij de bal echter over de lat en verzuimde hij de Boys op voorsprong te zetten.

Deze misser viel niet zo lekker bij Kevin en na een paar kleine overtredingen kreeg hij het even aan de stok met een verdediger van Peursum. De leidsman van dienst moest dit opstootje sussen, maar uit alles bleek dat dit niet het laatste moment van onrust zou zijn in het veld. De leidsman van dienst had überhaupt niet zijn beste dag en liet het soms na om duidelijke overtredingen te bestraffen. Na weer een onbestrafte overtreding op Oscar riep Thomas iets in de richting van de arbiter, deze besloot hem ineens te trakteren op een gele prent en dus stonden de Boys met een mannetje minder de komende tien minuten.

Peursum kroop wat meer uit de schulp en zocht de aanval. Een lange bal kwam terecht bij de spits, maar deze stond in buitenspel positie en dit werd ook geconstateerd door Hans. Opnieuw verraste de scheidsrechter iedereen met zijn beslissing om door te spelen en toen hij ook nog naliet om in te grijpen bij een hoofdblessure van Martijn waren de rapen gaar. Ondertussen had Peursum nog twee reuze kansen gemist en mocht het van een wonder heten dat het nog 0-0 stond. Een potentiële grote kans werd opnieuw buitenspel geconstateerd en gelukkig ging de scheidsrechter ditmaal wel mee met zijn assistent, wat weer tot woede leidde bij de bank van Peursum. Ondertussen had Kevin het nog aan de stok met een andere verdediger en mocht hij van geluk spreken dat hij ook niet met een gele kaart het veld af was gestuurd. Grote kansen werden niet meer gecreëerd en met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust kwamen Hans, Stijn en David het veld in voor Kevin, Niels en Sven. Het spelbeeld veranderde niet echt. Het was voor beide ploegen moeilijk de vrije man te vinden en tot uitgespeelde kansen te komen. Veelal werd de lange bal gehanteerd, wat zelden tot een resultaat leidde. Na een corner van de zijkant kwam de bal bij Hans terecht die de bal volleerde richting de goal. Bij menig keeper had de bal erin gevlogen, maar de keeper van Peursum had de bal zelfs klemvast. De toon was echter gezet en de Werkendammers trokken meer en meer naar voren.

Goed doorzetten van Tiemen aan de rechterkant bracht de bal opnieuw terug bij Hans. Ditmaal schoot hij de bal hard achter de keeper en zo stond met nog een halfuur op de klok de 1-0 voorsprong op het bord. Met nog een kwartier te gaan begon Peursum aan een slotoffensief en brachten ze een tweede spits in het veld. Met nog meer lange ballen probeerde men de spitsen te bereiken en zo gevaarlijk te worden. Een van deze lange ballen kon ternauwernood worden weggekopt door Tiemen, maar helaas viel de bal zo voor de voeten van een speler van Peursum en werd de gelijkmaker tegen de touwen geschoten. Het was voor het eerst in 430 minuten dat de Kozakken een goal moesten incasseren.

Direct na de aftrap ging het opnieuw mis. Nog teleurgesteld door de tegengoal moest Martijn opnieuw vissen. Een lange bal van achteruit kwam terecht bij de spits van Peursum en deze ging op Martijn af en schoof de 1-2 binnen. Binnen een minuut waren de rollen compleet omgedraaid en moesten de Kozakken gaan jagen. Niels werd terug in het veld gebracht als extra stormram en ook Kevin had het veld weer betreden. Een inzet van Thomas werd nog van de lijn gehaald en helaas vlogen ook andere pogingen voorlangs de goal. Peursum was bedreven in het tijdrekken en zorgde er zelf voor dat de minuten blessuretijd maar bleven oplopen. De extra tijd mocht helaas niet baten en zo was de eerste nederlaag deze competitie een feit.

Concurrent GJS hoefde vandaag niet in actie te komen en zo bleef het gat naar de koploper twee punten. Onder ons won Noordeloos ook en deze ploeg kan langszij komen als zij hun inhaalduel winnen. Met nog acht wedstrijden te spelen zijn we pas net over de helft en is er nog volop spanning. Volgende week wordt er niet gevoetbald. Wegens veel afwezigen door een wintersportvakantie is besloten de wedstrijd te verplaatsen richting het einde van het seizoen. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Meerkerk op het programma. Dan zal de competitie weer hervat worden.