Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Zaterdag 28 mei - Nog nagenietende van het kampioenschap en het feestje dat daarop volgde, staat vandaag alweer de volgende wedstrijd op het programma.
In principe gaan de laatste twee wedstrijden nergens meer om, maar het zal een puike prestatie zijn als de Werkendammers ongeslagen het seizoen kunnen afsluiten.
Kozakken Boys 2 reist vandaag af naar Hei- en Boeicop om daar te voetballen tegen HSSC'61 3. De heenwedstrijd op Sportpark De Zwaaier werd door de Kozakken met pijn en moeite gewonnen (2-1).
De tegenstander van vandaag vindt zichzelf voor deze speelronde terug op plek 5 van de ranglijst. HSSC'61 3 presteert wisselvallig in de competitie. Goede voorbeelden zijn de laatste twee uitslagen: een grote nederlaag afgelopen dinsdag tegen Tricht 3 (8-1) tegenover een knappe uitoverwinning bij Arkel 2 (1-2) een week geleden. De vraag is dus wat voor een elftal van de tegenstander de Werkendamse formatie vandaag treft.
Om half 3 floot de scheidsrechter van dienst voor de eerste maal op Sportpark Het Plein.

Kozakken Boys 2 startte met de volgende elf namen: Richard - Kevin I, Mark, Arnie, Jurgen - Rohan, Stefan, Leon, Teus - Rick en Sven.
Op de bank zaten: Remco, Michael R, Niels, Danny H en Danny D.
Waar vorige week iedereen erbij wilde zijn, regende het afgelopen week afmeldingen in overvloed in de groepsapp: Robin en Hendri (geblesseerd getrapt tegen SteDoCo), Hubert (zo goed als gestopt), Sven (verbouwing), Tim (nog steeds last van zijn hamstring), Thomas (vermist, maar vermoedelijk op Intents), Jesse (workshop op een djembé trommelen met z'n schoonfamilie), Corne (vakantie Mexico), Gerco (weekendje Ardennen), Kevin S (vakantie Mallorca), Michael K (clinic bij zijn CrossFit box) en Youri (een hele late en dubieuze afmelding op zaterdagochtend: 'ziekjes').
Sven de Keijzer en Niels Pruissen van Kozakken Boys 4 waren bereid mee te doen vandaag, waarvoor dank!

Kozakken Boys 2 begon op het gemakje aan de wedstrijd en ook HSSC'61 3 had hier geen problemen mee. Het balbezit was voor de Werkendammers en het was op een laag tempo op zoek gaan naar de goal van de tegenstander.
Na zeven minuten voetballen was het tijd voor de eerste serieuze mogelijkheid. Een crossbal van Teus kwam goed terecht bij Leon die de bal net over het doel knalde.
Vlak hierna probeerde Kevin het een keer van een meter of twintig, maar hij zag zijn schot naast het vijandelijke doel gaan.
Na een klein kwartier voetballen brak Sven de ban voor Kozakken Boys 2. Een fraaie bal van achteruit van Mark bereikte Sven. Laatstgenoemde gebruikte goed zijn lichaam, wist op die manier weg te draaien bij zijn directe tegenstander om vervolgens de verre hoek te vinden (0-1).
In het kleine kwartier dat volgde gebeurde er weinig tot niks noemenswaardig.
Kozakken Boys 2 kreeg na 29 minuten voetballen een vrije trap die door Teus op de paal geschoten werd.
In de 32e minuut werd de score verdubbeld door Stefan. Onze verdedigende middenvelder was uitgeweken naar de rechterkant van het veld, waar hij een indraaiende voorzet wilde geven. De wind ging er echter met de bal vandoor en daar had de keeper niet op gerekend (0-2).
Twee minuten later produceerde het tweede elftal zowat een mooie aanval. Het schot van Kevin, na een combinatie tussen Teus, Sven en dus Kevin, miste helaas richting.
Even hierna werd de ploeg uit Hei- en Boeicop voor het eerst gevaarlijk. Een aanval over hun linkerkant eindigde in een één-op-éénsituatie tussen een aanvaller van hun en Arnie, waarbij Arnie het af moest leggen tegen zijn directe tegenstander. De aanvaller van HSSC'61 schoot de bal gelukkig voor ons over het doel van Richard.
In de veertigste minuut werd het ook nog 0-3 voor de Kozakken. Een snelle en verre ingooi van Leon op de diepgaande Stefan werd onberispelijk afgemaakt, waardoor Stefan zijn tweede van de middag kon bijtekenen.
Vlak voor de rust wilde de scheidsrechter even laten zien dat hij een échte KNVB-scheidsrechter was, want hij wees onze trouwe supporter Jannie erop dat ze niet mocht roken in de dug-out.
Precies op tijd blies de leidsman voor de rust en mochten we de thee op gaan zoeken, waar een koud biertje ook niet misstaan had.

In de rust voerden we twee wissels door. Niels kwam erin voor Mark en Remco (ja, u leest het goed!) verving Leon. Remco speelde zijn laatste wedstrijd op 16 oktober tegen Ameide 3, waarin hij zijn achillespees afscheurde. Na een lang, maar spoedig herstel kon hij vandaag weer zijn eerste minuten maken voor Kozakken Boys 2.

De Werkendammers begonnen de tweede helft net zoals de eerste, alleen het verschil was dat de thuisploeg ook wat meer het doel van Richard opzocht.
Dit resulteerde al snel in twee hachelijke situaties. Bij de eerste kans voor HSSC'61 kon Richard de bal uiteindelijk gemakkelijk oppakken en bij de tweede mogelijkheid schoot de aanvaller tegen onze goalie aan.
Remco had zin in zijn rentree, want al na vijf minuten voetballen in het tweede bedrijf kwam hij in scoringspositie, maar zijn schot miste kracht.
De Kozakken herpakten zich aardig na de beroerde start in de tweede helft. Een mooie aanval over de rechterkant van het veld in de 52e minuut belandde uiteindelijk bij Stefan, maar zijn schot was te slap.
Na een uur voetballen besloot Jurgen een keer zijn benen te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn (rennen) en plots kwam hij vrij voor de keeper. Onze blanke Geertruida raakte echter in paniek, kreeg ruzie met de bal en verprutste deze kans.
Vlak hierna probeerde Kevin, die na zijn belangrijke goal van vorige week vleugels had vandaag, het van een afstandje, maar zijn schot ging naast.
Danny H kwam erin voor Stefan en Leon zou de aantekeningen overnemen van onze teammanager. Dit was helaas te veel gevraagd voor onze linksback, waardoor de rest van het verslag summier zal zijn.
Even later kwam Danny D, die normaliter op doel staat, erin voor Teus en Michael R kwam Arnie vervangen.
De resterende minuten in de tweede helft kabbelden langzaam richting het einde en het werd er, mede door de wissels, allemaal niet beter op.
Rick kon net niet bij een goede bal van Jurgen, waardoor de stand onveranderd bleef.
De stand veranderde echter nog wel en de scheidsrechter van dienst had hier een grote rol in. Hij dacht hands te zien (à la Gözübüyük tegen PSV in De Kuip) bij Michael en dit resulteerde in een penalty. Richard dook de verkeerde hoek in en zo stond er 1-3 op het scorebord rond de 85e minuut.
Danny H kreeg nog geel wegens blijvend zeuren en al met al waren dat de 'hoogtepunten' uit de tweede helft wel.

Dit duel om des keizers baard eindigde dus in 1-3 en daar is alles mee gezegd. HSSC'61 3 had vele personele problemen en ook Kozakken Boys 2 kende voldoende afmeldingen. Deze twee dingen tilden de wedstrijd nou niet bepaald naar een hoger niveau. Nogmaals dank aan Sven (die bij zijn debuut direct scoorde) en Niels voor het meedoen. Het tweede elftal wint voor de zestiende keer in de competitie, en met drie gelijke spelen erbij komt het puntentotaal op 51. Volgende week komt SVW naar De Zwaaier en dan proberen we uiteraard uit te komen op 54 punten om het seizoen mooi af te sluiten. Bedankt voor het lezen en tot dan!